NIEUWSBRIEF 
april 2017

Afbeeldingsresultaat voor icoon facebook

Wist u dat...

...de Volksuniversiteit ook te vinden is op Facebook.
Wilt u altijd op de hoogte blijven van de nieuwste cursussen, lezingen en workshops, volg ons dan hier.

In april op het programma - schrijf nu in!

Het cursusseizoen is bijna ten einde. In april hebben we nog op de planning staan:


Lezing Romeinse schepen langs de Rijn
Datum: woensdag 5 april
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Bibliotheek Rijn en Venen
Kosten: € 15,00
Meer informatie en inschrijven 

 
Lachyoga

Workshop Lachyoga
Datum: vrijdag 7 april
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: Wijkcentrum Swaenswijk
Kosten: € 19,00
Meer informatie en inschrijven

Nieuw cursusseizoen

Op dit moment zijn we hard bezig met het bedenken, regelen en plannen van seizoen 2017 – 2018. Zoals u van ons gewend bent, kunt u zich ook dan weer inschrijven voor de vele cursussen, lezingen en workshops. Maar ook zijn wij ieder jaar op zoek naar nieuwe, verfrissende ideeën om aan ons programma toe te voegen. Heeft u altijd al een bepaalde cursus of workshop willen doen en mist u deze in ons aanbod? Laat het ons weten (info@vuar.nl) en wij gaan kijken of we het kunnen organiseren. Nemen wij uw idee op in ons assortiment en schrijft u zich hiervoor in, krijgt u van ons 10% korting op de prijs.

In juni kunt u ons nieuwe cursusoverzicht verwachten.

Cambridge Engels

Afgelopen jaar zijn we bij de Volksuniversiteit gestart met de cursus Cambridge Engels. Na twee jaar is het mogelijk om examen te doen en een wereldwijd erkend diploma te halen (First Certificate of English). Om je een idee te geven van de cursus, hebben we een cursist gevraagd naar haar mening.
Wie ben je?
Mijn naam is Misha Hage en ik ben 41 jaar. Ik ben afgelopen jaar ingestroomd in het eerste jaar van de Cambridge opleiding bij de Volksuniversiteit.
Waarom ben je de cursus gaan doen?
Ik was op zoek naar een nieuwe baan en merkte dat ik vacatures waar de Engelse taal belangrijk was, opzij schoof. Na mijn HBO-opleiding heb ik, buiten op vakantie, nooit echt meer met de Engelse taal te maken gehad en ik twijfelde aan mijn niveau. Ik ben de cursus gaan doen om mijn kennis weer een beetje op te halen.
Wat vind je van de cursus?
Ik vind het heel leuk dat er veel verschillende mensen in de klas zitten. Iedereen met een andere achtergrond en een andere reden om deel te nemen. Daarnaast bleek mijn Engels toch beter te zijn dan ik van te voren had verwacht, altijd leuk om te weten. Het zijn leerzame lessen, met ruimte voor extra uitleg en discussie. De theorie en het huiswerk worden besproken en we voeren gesprekken in het Engels over verschillende onderwerpen. Sommige onderdelen zijn redelijk eenvoudig, maar andere een echte uitdaging. Ik voel me in ieder geval een stuk zekerder wat mijn Engels betreft, zowel om te spreken als te schrijven.

Simon Dirkse is de docent van deze cursus.
Wat zou je willen zeggen over de cursus Cambridge Engels van de Volksuniversiteit tegen iemand die een goede cursus Engels zoekt?
"Met deze cursus Engels werk je aan je kennis van het Engels op het gebied van spreek-, luister-, schrijf- en leesvaardigheid. De cursus behandelt een groot aantal onderwerpen uit het dagelijks leven én je leert veel over het land.
Het niveau dat je haalt met deze cursus wordt volgens het Common European Framework of Reference for Languages (CEF) internationaal aangeduid met B2. Je kunt ook een internationaal erkend examen afleggen."

 

Openingstijden van ons kantoor

Ons (nieuwe) kantoor aan het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn is geopend van maandag- tot en met donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

U kunt ons ook bereiken via e-mail: 
info@vuar.nl


Goed om te weten 
  • Met uw inschrijfbewijs voor een cursus krijgt u 10% korting op bijna alle creatieve en kantoorartikelen bij Haasbeek Herenhof! U hoeft alleen maar naar de website te gaan en op het logo te klikken. Daar kunt u de boeken bestellen die u nodig heeft voor de cursus die u wilt volgen, maar ook een groot aantal andere boeken kunt u via onze site met korting verkrijgen. 
  • De Volksuniversiteiten in Nederland de grootste aanbieders zijn van talencursussen die bovendien wat kwaliteit betreft hoog scoren!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u voor een cursus of onze nieuwsbrief staat ingeschreven. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@vuar.nl o.v.v. "Afmelding nieuwsbrief".

Volg ons ook op Facebook
Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn, Burgemeester Visserpark 30, 2405 CR Alphen aan den Rijn www.vuar.nl, e-mail: info@vuar.nl
Telefoon: 0172-492004 (Open: ma t/m do 10.00 tot 12.00 uur, gesloten tijdens schoolvakanties)