Click here to view this email in your browser
Hej,
  
Tiden går som vanligt fortare än man tror, snart är det redan advent! Är du julpysselsugen så ta en titt på de här fina pysselkiten i tovad ull som vi nyligen fått in. Gör egna julkort eller pynt till granen!
Julkortskitet kostar 169 kr för 6 kort och julgranspyntet 279 kr för 18 julkulor och de innehåller tovad ull, kort och kuvert, nål, lingarn och beskrivning. Riktigt kvalitetspyssel! Vi har även nya filtnålar för dig som gillar att tova, 3-pack med både grov och medium filtnål kostar 49 kr.
 
Adventstider!
Apropå advent så har vi förlängt öppettiderrna en timme under lördagarna i advent,
alltså har vi lördagsöppet kl 11-16 från och med nu och fram till jul!
  
  
Sista kursen för i år: Spetsstickning - olika sjalformer
Torsdag 5 december kl 18.30-21.00
  
Sjalar kan man väl aldrig få för många av? Men det kan vara kul att variera sin sjalstickning. En sjal kan ju se ut på olika sätt, på den här kursen får du pröva att sticka minisjalar med spetsmönster i olika former för att öva på följande moment: • Hur man konstruerar olika sjalformer.
• Fördelar med olika sjalformer.
• Hur man räknar ut hur många maskor man behöver lägga upp.
• Hur man kan integrera spetsmönster i olika former.
  
För att få utbyte av kursen bör du vara förtrogen med grunderna i spetsstickning. Kursledare är Ivar Asplund.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
  
  
Tema Virkning:
Träffa författaren och formgivaren Maria Gullberg hos Litet nystan lördag 7 december kl 14-16.
Virkning är verkligen på frammarsch! Tekniken är enkel att lära, med lite garn och en virknål kan du skapa fritt, allt från sirliga spetsar till grafiskt strama uttryck eller klassiska mormorsrutor.
 
Maria Gullberg är förnyaren inom virkning i Sverige. Hon gav nyligen ut mönstersamlingen "Virktekniker" där hon utforskar virkningens möjligheter och experimenterar med strukturer och mönster. I hennes tidigare bok "Virka" beskrivs gamla tekniker och nya variationer. Den innehåller även massor av praktiska tips och instruktioner för hur du virkar allt från väskor och påsar, grytlappar, vantar och muddar, pälsband, blommande spetsar och mormorsrutor du inte anade fanns!
Är du det minsta nyfiken på virkning så passa på att besöka oss lördagen den 7/12 kl 14-16 då Maria är på plats och visar en del av projekten ur sina böcker, svarar på frågor och signerar sina böcker, som då kan köpas till julklappspris!
 
Nya färger i Lovikka!
Nu har vi hela 16 olika färger i Lovikkagarn! Den klassiska vanten är trendig som aldrig förr. Lätt att sticka, varm och slitstark är den också. Pynta den med restgarner i olika färger och lägg gärna med en reflextråd i mudden för säkerhets skull. Ofärgad Lovikka kostar 75 kr/hg och färgad kostar 79 kr/hg. Till ett par vuxenvantar behövs 2 hg garn. Beskrivning finns gratis på nätet, t ex på DN eller hos Järbo. Den perfekta julkklappen :)
 
Mösstips!
Nu  när kylan verkar ha anlänt på allvar kanske det är dags att dra på mössan? Varför inte sticka en snygg mössa i nya härliga Malabrigo Mecha! Beskrivning till mössan här nedan har vi översatt till svenska, och det finns nu gratis på Ravelry: Giftie Slouchy Beanie. Det är en snabbstickad modell med ett enkelt hålmönster. Knappt en härva går det åt, på stickor 6 och 7 mm. Mecha är en tjock entrådig merino superwash i fantastiskt vackra handfärgade nyanser! En härva på 100 g är ca 120m och kostar 159 kr.
 
 
 
 
Britta sjalkrage - ny design från Born to Knit!
Äntligen har vi fått in beskrivningen till den fantastiskt vackra sjalkragen Britta i design av Borntoknit! Den är stickad i Zauberball 100 och det går åt 3 hg vardera av bottenfärgen och mönsterfärgen. Beskrivningen kostar 50 kr och kan köpas med eller utan garn. Ett riktigt mästerverk!
 
När blir nästa stickcafé?
Det är flera som frågat när vi planerar att ha nästa stickcafé. Svaret är att stickcaféerna kommer att upphöra i den form de hittills haft. Det är verkligen roligt att så många velat komma till butiken och cafésticka eller -virka, men tyvärr är vår lokal inte särskild väl lämpad för arrangemang med ett trettiotal stickare och virkare samtidigt. Vi kommer därför att satsa mer på vår populära kursverksamhet, och hänvisar till de stickcaféer som ordnas under Kristinehovs Malmgårds kultursöndagar. Där finns gott om plats i trevliga lokaler och gott fika, och säkerligen trevliga deltagare om många av er tar er dit :) Just nu är det uppehåll i deras verksamhet, men både stickcaféerna och övrig verksamhet under kultursöndagarna drar igång igen i februari. Vi återkommer med påminnelse och tips då!
 
Fika på Café En halv trappa ner
Om du inte vill vänta till februari utan är garn- och fikasugen redan nu så vill vi rekommendera ett eftermiddagsbesök på Café En halv trappa ner, på Wollmar Yxkullsgatan 3, alldeles här i närheten. Där hittar du riktigt bra kaffe, goda bakverk, fräscha sallader och mycket annat gott, och dessutom har de gratis WiFi! Om du visar upp vår gröna papperskasse, alternativt ett kvitto från Litet nystan, så bjuder de på valfri kaffe eller the när du köper bakverk, smörgås eller något annat att äta, efter kl 14.00 :)
 
 
Alpaca Party året ut!
Nu ger vi 25% rabatt på hela vårt sortiment av alpackagarner från Drops Design/Garnstudio; Drops Alpaca, Andes, Lace och Nepal. Rabatten gäller året ut, dvs. till och med 31/12 2013. Massor av mönsterinspiration hittar du som vanligt på Garnstudios hemsida.
 
Erbjudandena gäller under angiven period så långt lagret räcker, observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garn eller garn till kampanjpris.
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
www.instagram.com/litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
lördagar i advent kl 11-16
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!