Ako ne se chete, kliknete   Септември 2014
 
 
 
 
В глобален мащаб наблюдаваме нарастващо внимание към отпадъците, като подходът към този ресурс се променя под влияние на икономическия интерес и тревожните данни за въздействието им върху околната среда.
 
Скорошен доклад marketsandmarkets.com прогнозира ръст на пазара на индустриални отпадъци  и се очаква до 2019 г. той да надхвърли 1 трилион долара. 
 
Вече започнахме активната подготовка на „Save the Planet“ 2015. Събитието се наложи като едно от предпочитаните в Югоизточна Европа за популяризиране на нови технологии за екологично третиране и оползотворяване на отпадъците.
 
В септемврийския брой на бюлетина ни ще Ви запознаем с актуални новини за събитието, както и ще представим партньорите ни.
 
 
Какво ново в „Save the Planet“ 2015?
● Австрийски компании се присъединиха към Австрийския павилион.
● Експерти от EDA, ENEP и Plastic Europe потвърдиха своето участие като лектори в конференцията.
● Броят на асоциациите и медиите, които подкрепят изявата, достигна 37.
 
Приятно четене от екипа на Виа Експо
 
 
 
 
 
ОТСТЪПКА ЗА УЧАСТИЕ 
 
АКО ЗАЯВИТЕ ВАШЕТО УЧАСТИЕ ДО 1.10.2014, ЩЕ ПОЛУЧИТЕ 10% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА НА ИЗЛОЖБЕНАТА ПЛОЩ И ПРОМОЦИОНАЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ:
 
● Подготвяне и изпращане на специализиран мейлинг, който включва информация само за Вашата фирма. Той ще съдейства за повишаване на разпознаваемостта на бранда Ви сред компании от чужбина и България.
● Публикуване на лого в каталога.
● Поставяне на Ваши рекламни материали на регистрацията на изложенията и конференцията.
 
 Профил на изложителите   Заявка за участие
 

 
Тема в конференцията:
Рециклиране на строителни отпадъци и такива, получени при разрушаване (C & DW)
 
Отпадъците от строителството и разрушаването във висока степен подлежат на рециклиране и повторна употреба. Те представляват приблизително 25% - 30% от общото количество отпадъци в ЕС и са съставени от материали като бетон, тухли, гипс, дърво, стъкло, метали, пластмаса, разтворители, азбест и др. 
 
Държавите членки предприемат необходимите мерки за постигане на целта – 70% рециклиране на строителните отпадъци до 2020 г.

За първи в конферентната програма на „Save the Planet” включваме тази актуална тема, като презентации ще изнесат експерти от Eвропейската асоциация за технологии и съоръжения за разрушаване в строителството (EDA).
 
     
      Партньор
 
 
EDA е основана през 1978 г. и е европейска платформа за национални сдружения на асоциации, изпълнители и доставчици.

Тя представлява хиляди компании и работи за развитието на индустрията, съдейства за напредъка в законодателството, касаещо технологиите, управлението на отпадъци и обеззаразяване, унифициране на стандартите, насърчава информационния обмен за методи, иновации и обучение.
 
 
Фолио от отпадъчни материали: новини от Recovery 
Двете компании, традиционни изложители на „Save the Planet”,ЕРЕМА Енджиниъринг Рисайклинг Машини и съоръжения” ООД и Херболд Мекесхайм" ООД, съвместно разработиха за „Полигруп“ ООД инсталация за рециклиране на пластмаси.  Тя е в експлоатация от септември 2013 г. и произвежда висококачествено фолио от пластмасови отпадъци с дебелина до 30 милимикрона.

Сместа е съставена от употребен нископлътен полиетилен (LDPE), използван в селското стопанство при култивирането на растения или от силажно фолио. Друг компонент са полиетиленовите материали LLDPE, също употребявани в селскостопанския сектор с приложения за опаковане на бали и др.

 Прочетете цялата статия в новия брой на recovery – Recycling Worldwide.
 
 
Основен
медиен партньор
 
 
Списанието recovery –  Recycling информира своите читатели за развитието на технологиите за рециклиране  на електронни и метални отпадъци, стъкло, хартия, скрап от автомобили, пластмаса; преработка на дървесина и всички видове промишлени и битови отпадъци, както и за технически решения за възстановяване на суровините, съдържащи се в тях. Тиражът е 5 000 броя. Разпространява се на международни специализирани изложения и сред водещи компании, работещи в областта на рециклирането.
 
Испания е на второ място в Европа по рециклиране на пластмасови отпадъци на глава от населението след Германия.

Испанските домакинства рециклират все повече както от гледна точка на количеството, така и на качество, като изхвърлят пластмасовите си отпадъци в жълти контейнери.

371 218 тона пластмаси са били рециклирани през 2013 година - с 3,7% повече от предходната година и три пъти повече от изчисленото преди десетилетие. Това количество е достатъчно да напълни 28 стадиона с размерите на Сантяго Бернабеу или Камп Ноу.

56,6% е степента на рециклиране, постигната в испанските домакинства, което означава, че на всеки 2 пластмасови опаковки, испанците рециклират 1.6.

Докато други европейски държави рециклират единствено бутилки, в Испания се рециклират всякакви видове твърди и меки пластмасови опаковки, включително бутилки и кофички от прясно и кисело мляко, опаковки от козметични продукти, найлонови торбички и фолио.
 
360 369 броя жълти контейнери са разположени в градските пространства и събират пластмаса, която се рециклира на 100%.
 
 
 
Медиен партньор
 
Списание FuturENVIRO излиза в 10 поредни броя на испански и английски език. То обхваща темите, свързани с управление и третиране на водите, отпадъците, биоенергия, замърсяване на въздуха и почвите, екологично законодателство, интелигентни градове, корпоративна социална отговорност и др.
 
Тиражът е 7000 копия и се разпространява на международни форуми и изложения. Електронната версия достига до над 80 000 контакта.
 
 
 
 
 
 
   Организатор
 
За първи път Виа Експо ще участва в KAVALAEXPO, което се организира от Търговската камара на Кавала от 26-ти септември до 1-ви октомври.
 
Това е една добра възможност за промоция на изявите пред многобройна аудитория – компании от Гърция и целия Балкански регион, работещи в областта на възобновяемата енергия, енергийната ефективност, строителство и др.
 
Камарата на Кавала има над 11 000 членове, включително малки и средни производствени предприятия, търговски фирми, занаятчии, промишлени компании, както и фирми, предлагащи различни услуги.

Тя играе важна роля за подпомагане на бизнеса чрез повишаване на неговата компетентност, представлява интересите му и провежда активен диалог с правителството по важни въпроси. Сътрудничи с местни и регионални власти и с националните органи. От 2008 г. Камарата на Кавала е член на Enterprise Europe Network - мрежа, която работи за повишаване на конкурентоспособността на МСП и иновациите. 
 
Препратете на приятел:
 
Намерете ни в социалните мрежи:
Виа Експо ООД, ул. Победа 22, Пловдив, www.viaexpo.com