Nieuwsbrief, Januari 2018
Snel naar:
23 januari: Extra ingelaste Algemene Ledenvergadering STS-KGM, Clubgebouw STS-KGM, Sassenheim
6 april: Slotavond, locatie volgt
 

 
Sponsors van de STS-KGM
 
Extra Algemene Ledenvergadering, 23 januari
Op dinsdag 23 januari vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de STS-KGM weer plaats. De avond begint om 20.30 uur en vindt plaats in het clubgebouw aan de Kagerweide in Sassenheim. De agenda van de extra ALV is als volgt:
 
1. Opening en vaststellen agenda
 
2. Mededelingen
 
3. Verslag van de algemene ledenvergadering d.d. 24oktober 2016
Het veslag is als PDF-bestand bijgevoegd.
 
4. Verkiezing bestuursleden
Leon Zegers heeft zich kandidaat gesteld voor de vacante functie van penningmeester.
 
5. Financieel jaarverslag 2016 – 2017
Toelichting op de inkomsten en uitgaven door de penningmeester. Het verslag zal ter inzage op de avond beschikbaar zijn.
 
6. Begroting seizoen 2017 – 2018
Verzoek verhoging contributie va. seizoen 2018 - 2019. De begroting zal ter inzage op de avond beschikbaar zijn.
 
7. Hernieuwd voorstel aanpassing contributie vanaf 2018 2019
 
8. Rondvraag
 
9. Sluiting
 
Na de vergadering is eenieder uitgenodigd voor een hapje en een drankje.
 
Shorttrack Clinic maandag 15 januari, 18.30-19.30 uur
Elke donderdag- en zondagavond is op de IJsbaan in Haarlem de mogelijkheid om aan een shorttrack training mee te doen. Op maandag 15 januari, tussen 18.30 en 19.30 uur is speciaal voor de STS-KGM een extra uur ingepland. Indien je ook op deze manier aan je bochtentechniek wilt werken: meld je aan door een mail te sturen naar shorttrackhaarlem@gmail.com. Diverse STS-KGM schaatsers hebben al trainingen gevolgd en zij zijn erg enthousiast!
 
Schaatsen en bescherming is aanwezig en kan kosteloos geleend worden. Geef dit ook even aan in de mail. De training wordt verzorgd door Shorttrack Haarlem, een onderdeel van Schaats- en Skate Vereniging Zwanenburg.
 
Actie Combibrug
Alle leerlingen van de Teylingse basisscholen krijgen via de organisatie ‘Combibrug’ de mogelijkheid om buiten schooltijd aan uiteenlopende activiteiten deel te nemen op het gebied van sport, kunst en natuur. Omdat wij natuurlijk graag de schaatssport promoten hebben wij –net als vorig jaar- samen met de Warmondse IJsclub (WIJC) een schaatsclinic aangeboden in de herfstvakantie. Deze vond plaats op donderdagmiddag 19 oktober, in de Leidse Schaatshal.
 
Er waren maar liefst 35 kinderen die deelnamen! Ze kregen enthousiast les op de binnenbaan van Michel, Anouk, Mijke, Rosalynn en een aantal WIJC trainers. Aan het eind van de clinic schaatsten alle deelnemers zelfs een wedstijdje op de buitenbaan. Tussendoor was er een gezellige pauze met warme chocomel. Het was een vrolijke middag met veel blije en enthousiaste kinderen.
 
Een aantal van deze kinderen heeft zich vervolgens ingeschreven voor de andere Combibrug-actie die we hebben aangeboden: een mini-abonnement van 5 lessen in november. Ook deze kinderen zijn samen met WIJC opgevangen met extra trainers. Uiteindelijk heeft dit voor de STS-KGM 1 nieuw lid opgeleverd. Kiki, van harte welkom bij onze vereniging en heel veel schaatsplezier toegewenst!
 
Update clubrecords
In de afgelopen 2 maanden zijn er weer veel clubrecords aan flarden gereden. Opnieuw heeft Ward Dielissen heel hard gereden en 5 nieuwe clubrecords op zijn naam gezet. 4 daarvan waren een verbetering van zijn eigen tijden, op de 1500 meter is een heel oud record van Marcel Bliek uit 1985 uit de boeken gereden! Proficiat!
 
Ook bij de meisjes is een aantal nieuwe clubrecords gereden. Pien Hersman heeft weer heel sterk gereden en 4 nieuwe toptijden gerealiseerd. Daarnaast hebben ook Bowien van der Spek en Sterre van Schaik een clubrecord gereden. Allemaal gefeliciteerd!
 
Een actueel overzicht van de clubrecords is hier terug te vinden.
 
Verslag Kennemercup 2017
Dit seizoen heeft ijsbaan Haarlem een nieuw concept bedacht voor de baanwedstijden.
De kennemercup wedstrijden. Bijna ieder weekend kon er op zaterdag en zondag avond voor de categorieën jongens en meisjes junioren C en hoger hierom gereden worden. Tijdens deze wedstrijden waren punten te verdien per eindstand per afstand. De winnaar van een afstand kreeg 101 punten de tweede plaats 80 de 3e 70 en zo door tot de 10e plaats.
 
Dit jaar hebben 4 rijders meegedaan en hier ook punten in verzameld. Milou Butter heeft hierbij op de 500 meter dames junioren de 1e plaats behaald en op de 1000 m is zij 3e geworden. Iris Butter is bij de dames junioren op alle afstanden heel netjes in de top 10 geëindigd. Jelle van Rijn is bij de heren junioren als 3e geëindigd op de 500 m en op de 1000 m is Jelle 1e geworden. Ikzelf, Stan Zirkzee, ben op de 1000 en de 3000 m als 3e geëindigd.
 
De wedstijden in haarlem gaan verder als normale baanwedstrijden. Hopelijk worden er nog veel PR’s gereden dit jaar.
 
Sportieve groetjes,
Stan Zirkzee
 
Aankondiging slotavond STS-KGM, 6 april
Het seizoen is pas net halverwege, maar via deze weg willen toch alvast de datum voor de slotavond doorgeven. Dit jaar vindt deze plaats op 6 april. De locatie volgt nog.
 
Tijdens de slotavond worden weer de bekers en diploma's uitgereikt, certificaten voor de clubrecords en worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Daarnaast is er weer de traditionele bingo met vele mooie prijzen! Zet de datum dus alvast in de agenda!
 
 
Schaats Trainingsgroep Sassenheim & Kagermeer
Email: info@sts-kgm.nl - www.sts-kgm.nl
Volg ons op Twitter:  @stskgmlsb