Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu börjar det dra ihop sig till nästa bokaktivitet i butiken, ni missar väl inte boksläppet av Maja Karlssons fina bok Sticka svenska mönser nu på lördag 22 oktober? Läs mer nedan och se smakprov av vad som väntar!
Patentstickning, eller Brioche Knitting, är en populär teknik, och vår kurs i Patentstickning är en av de mest efterfrågade bland våra kurser. Nu har du chansen att boka din plats, måndag 31/10 håller vi kursen igen. Läs mer i inbjudan nedan.
 
Härom dagen fick vi en efterlängtad och stor leverans från Malabrigo! Handfärgade garner från Sydamerika, i merinoull och silke i de mest fantastiska färger. Det är alltid spännande att packa upp kartongerna, och man blir aldrig besviken på innehållet. Den här gången har vi laddat upp för höstens och vinterns projekt med ordentlig påfyllning av Mecha, Rios, Sock och Lace, men vi introducerar också en ny kvalitet - Malabrigo Mora - ett vackert fyrtrådigt silkegarn spunnet av finaste mullbärssilke, och precis som alla Malabrigos garner varsamt färgat för hand.
 
En härva Malabrigo Mora är 50 gr och drygt 200 meter mullbärssilke, och passar utmärkt till de där riktigt lyxiga projekten som man bör unna sig då och då ;) Vi har 12 vackra färger och de kostar 159 kr/st.
 
  
Från vänster: Malabrigo Mora, Malabrigo Sock och Malabrigo Rios
 
 
AKTUELLA KURSER & AKTIVITETER!
 
 
Ny chans: Patentstickning
Måndag 31 oktober kl 18.30-21
 
Patentstickning är en rolig och användbar teknik som ger ett vändbart, ribbat utseende. Sticksättet passar bra till bland annat halskragar och tröjor och blir vackert både enfärgat och flerfärgat. Det påminner om resårstickning, men blir tjockare och mindre elastiskt. På den här kursen får du lära dig grunderna i patentstickning och du får inspiration till att experimentera vidare.
Kursledare är Ivar Asplund.

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Bokrelease: Sticka svenska mönster!
 

Välkomna på bokrelease lördag 22 oktober kl 14-16. Kom och mingla, prata stickning, klappa på garn och träffa Maja Karlsson som berättar om sin pinfärska bok "Sticka svenska mönster - 20 modeller med 40 traditionella mönster på nytt sätt". Hon har med sig flera av de vackra plaggen ur boken, naturligtvis kan du även köpa boken till förmånligt releasepris och få den signerad :)
 
Du kan se en försmak av några av modellerna i boken i den här fina filmen.

Vi ses kl 14-16 lördag den 22 oktober! Ingen föränmälan behövs, varmt välkomna!
 
 
 
Nyhet från Sandnes: Bortad Alpakka
 
Ett av höstens nya garner från Sandnes är den mjuka, lätta och fluffiga Borstad Alpakka. Garnet finns nu i 16 fina nyanser i butiken, och självklart finns även ett mönsterhäfte proppfullt med fina modeller till både dam och barn! Borstad Alpakka stickas med stickor 5-8 mm, ett nystan är 50 gr och kostar 79 kr. Till en damtröja stl M behövs ca 7 nystan.
 
 
Mönsterhäftet kostar 49 kr och säljs tillsammans med Sandnes garn. Här nedan visar vi några favoriter ur häftet, du kan se allihop här på Sandnes hemsida!
 
  
  
 
 
Grattis till tre vinnare av gratis garn!
I början av hösten bad jag er om hjälp via Facebook och Instagram att nominera mottagare av gratis garn då jag bestämde mig för att skänka bort resterande lager av Cotton Merino eftersom jag inte längre vill sälja Drops garner. Jag fick många bra tips, och efter visst övervägande har jag valt ut tre mottagare som fick dela på de dryga 20 kilo garn vi skänker bort.
 
De tre mottagarna av gratis garn blev:
Monika Lindholm, som är engagerad i verksamheten med stickträffar med asylsökande och nyanlända flyktingar i Farsta i södra Stockholm.
 
Birgitta Anjou, som stickar mycket och skänker till hemlösa kvinnor, men också är engagerad som volontär i textilslöjden i Gillbo skola där hon varje vecka hjälper till att skapa grunden för glädje och kreativitet hos eleverna.
 
Föreningen soluppgången genom Lena Eriksson, som genom att sälja handarbete/stickat finansierar mikrolån för i första hand kvinnor i utvecklingsländer som behöver medel för att bedriva en egen verksamhet, ofta inom jordbruk.
 
  
Sist men inte minst vill jag tacka för hjälpen att nominera ovanstående mottagare, därför kommer Agneta Bigrell, Inga-Britt Tarnawski och Linda Dubec att belönas med varsin överraskningspåse med hemligt innehåll från Litet nystan. Vi kontaktar er direkt angående detta :)
 
  
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!