Nieuwsbrief
Circulair cateren
Maart 2018
 
 
Inhoud
 
In deze nieuwsbrief staat het thema circulair cateren centraal. Circulair wordt de nieuwe standaard in duurzaamheid. De onderwerpen zijn:
  • Blogs circulaire ontdekkingsreis
  • Samenwerking Wastewatchers
  • Masterclass circulair cateren: de primeur
  • Hanzehogeschool neemt circulair serieus
  • Opleidingen
 
Blogs circulaire ontdekkingsreis
Sinds deze zomer is Wim van der Meer als blogger verbonden aan Facto. In maandelijkse bijdragen maakt Wim ons deelgenoot van zijn circulaire ontdekkingsreis. Centraal staan succesvolle circulaire organisaties of initiatieven om zo een inkijkje te geven in de verschillende mogelijkheden. Recente onderwerpen zijn bijvoorbeeld Circl, het circulaire Paviljoen van ABN Amro, de jaarlijkse Parade in Amsterdam en Instock een restaurant dat gebruik maakt van verspild voedsel uit de supermarkt. Meer lezen? De blogs staan ook op www.sensefm.nl/publicaties.
 
 
Samenwerking wastewatchers
Dit najaar is Sense FM een samenwerking aangegaan met Wastewachters. Het bureau van Thomas Luttikhold heeft een instrument ontwikkeld om verspilling (preventief)  tegen te gaan en doet onderzoek naar het ontstaan. Het onderzoek levert bijvoorbeeld op dat de dag na een meatless Monday de vleesconsumptie op dinsdag vrijwel volledig wordt gecompenseerd. Ook wordt inzichtelijk hoeveel waste de vergader- en lunchservices veroorzaken en welke tegenmaatregelen mogelijk zijn. Voor Thomas en Sense FM is met name de kennisdeling interessant en we kunnen opdrachtgevers zo een breder pakket aanbieden. Benieuwd naar Thomas? Meer op www.wastewatchers.eu.
 
 
Masterclass circulair cateren: de primeur
Geen Beaujolais deze keer in november, maar op 6-11 vond onze eerste Masterclass circulair cateren plaats.  Naast veel aandacht voor circulaire toepassingen in horeca en catering wordt ook een relatie gelegd met gezonde voeding. De uitwerking van circulaire contractvormen en KPI’s maken het mogelijk om samen met de opdrachtnemers volgende stappen te zetten. Deelnemers uit bedrijfsleven, zorg, onderwijs en (semi) overheid gaan aan de slag om circulair bewustzijn ook binnen de organisaties te laten landen. We zijn trots op het eindoordeel in de vorm van een 8,2 als rapportcijfer!
 
 
Hanzehogeschool neemt circulair cateren serieus
Hanzehogeschool Groningen heeft eind 2017 de uitvraag voor de aanbesteding van warme dranken gepubliceerd. Het betreft automaten voor de medewerkers en voor studenten en bezoekers. In aansluiting op de duurzaamheidsdoelen van de Hogeschool is een circulaire oplossing vereist. De aanpak op basis van Best Value geeft inschrijvers de ruimte om oplossingen uit te werken en deze op basis van KPI’s  te monitoren. Voor de opdrachtgever betekent dit vooral een beschrijving van het wat in de vorm van doelen en vraagspecificatie en het hoe aan de inschrijver te laten. De leverancier dient aantoonbaar te maken dat deze de opdracht beheerst.
 
 
Opleidingen
Ook dit jaar biedt Sense FM een uitgebreid opleidingsprogramma voor deelnemers uit het facilitair werkveld. Na het succes van de vorige editie is de masterclass circulair cateren gecontinueerd. Ook onze andere klassiekers staan weer op het programma.
 
 
Masterclass circulair cateren
Dit voorjaar kunt u deelnemen aan de unieke ééndaagse masterclass circulair cateren op woensdag 23 mei. Aan het einde van de dag bent u bekend met de laatste trends en marktontwikkelingen op het gebied van circulaire catering en de relatie met retail en horeca. De combinatie van een theoretisch kader en interactieve uitwerking geeft u concreet toepasbare mogelijkheden om meer circulair te (laten) cateren binnen uw eigen organisatie. Ook krijgt u inzicht in nudging en de effecten die dit kan hebben op de salesmix. Circulair expert Wim van der Meer maakt u deelgenoot van zijn circulaire ontdekingsreis langs diverse locaties in Nederland.
 
 
Onze klassiekers
Dit voor- en najaar kunt u op de volgende data terecht voor het ontwikkelen van uw contractmanagement kennis en vaardigeden in onze eigen trainingslocatie in Utrecht.
  • Open training contractmanagement “arrangeren en orkestreren” op 25 april, 16 mei en 30 mei. De data voor het najaar worden later bekend gemaakt.
  • Masterclass contractmanagement op 3 oktober
  • Masterclass leveranciersgesprekken op 21 november
Meer info over deze trainingen vindt u op www.sensefm.nl De opleidingen van Sense FM behalen een gemiddeld rapportcijfer van boven de 8. Voor meer informatie kun je contact opnemen met w.vandermeer@sensefm.nl.
 
Opgeven voor de masterclass circulair cateren of 1 van onze klassiekers kan door aan te melden op info@sensefm.nl of het inschrijfformulier in te vullen op de website
 
Copyright © 2018 Sense FM BV, All rights reserved.
Sense FM
Grebbeberglaan 15,
3527 VX Utrecht.
0652093485 (Wim) of 065570 7999 (Anton)