12 февруари 2019 
Click here to view this email in your browser                 Споделете с приятели
 
 
Пластмасата е един от най-евтините и достъпни материали, но през последните години нейната употреба доведе до генерирането на значителни количества отпадъци, които застрашават екологичното равновесие в океаните. На помощ идват авангардни разработки, които ги превръщат в енергия или нов ресурс за производство на различни продукти. 
 
Оползотворяването на пластмасата е акцент в Save the Planet 2019 (16-18 април, ИЕЦ, София).
 
В днешния бюлетин Ви представяме:
 Иновация от EREMA, която прави рециклирането възможно най-ефективно.
 Двама наши партньори: Браншова Асоциация Полимери и Recycling International - водещо списание в областта на рециклирането
 
Ако и Вие имате решения, които искате да популяризирате пред специализирана аудитория или търсите дистрибутор, резервирайте Вашето място в Save the Planet и изпратете Предварително запитване.
 
Паралелни събития: Интелигентни градове, Енергийна ефективност и ВЕИ
Контакти: tanya@viaexpo.com, тел.: 032/ 512 905, 088 679 31 72, Организатор: Виа Експо    
 
                                                   
Абонирайте се за бюлетина ни         Присъединете се към групите ни в социалните мрежи 
 
 
 
ИНТЕРВЮ с Габор Ференц, регионален мениджър продажби, EREMA Engineering Recycling Maschinen und Anlagen GesmbH

Уважаеми г-н Ференц, моля, представете накратко Вашата компания.
Системите на EREMA са проектирани с една единствена цел: да направят рециклирането на пластмасите възможно най-иновативно и ефикасно. Ние разработваме надеждни машини и компоненти, които са ориентирани към клиента и предлагат решения с всеки свой детайл. За нас устойчивият бизнес върви ръка за ръка с икономически ефективен процес на обработка. В момента има повече от 5000 от нашите системи в експлоатация в световен мащаб.
 
Бихте ли ни разказали за ползите от иновативната технология Vacunite? Нашият нов процес Vacunite за производство на бутилка-от-бутилка от рециклирани пластмасови пелети (rPET), подходящи за контакт с хранителни продукти, се откроява с високо ефективна деконтаминация, компактен дизайн и ниска консумация на енергия. Кликнете тук, за да прочетете цялото интервю
 
 
 
Браншова Асоциация Полимери (БАП) е организацията, която обединява фирмите, преработващи и търгуващи с полимери. Към момента в БАП членуват повече от 30 фирми. Те представляват огромен дял от полимерната и пластмасопреработвателната промишленост в България.
 
  Recycling International е специализирано списание за най-новите и известни световни разработки за рециклиране на почти всички видове материали. То е високо ценен източник на информация за утвърдени компании в индустрията, както и за пионери в областта на рециклирането. Предоставя качествено съдържание с цел да помогне на заинтересованите страни в рециклирането да се ориентират в постоянно променящия се световен пазар. 
 
Съобразно новите правила GDPR повече за нашата политика за поверителност и защита на личните данни може да намерите тук. Ако не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".