Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking  
DOS Nieuws November 2016
Beste ,
Bouw Asilo de Ancianos
Tijdens het bezoek van de Doetinchemse delegatie in februari 2016 is de eerste steen gelegd voor een tehuis voor arme ouderen in La Libertad. Daarmee ging een langgekoesterde wens in vervulling. De eerste fase is inmiddels gereed. Het overdaggedeelte met een keuken, een eetzaal, een ruimte voor medische zorg en een ruimte voor administratie zijn klaar. Fondsen voor het tehuis zijn bijeengebracht door de gemeente La Libertad, de kerken in La Libertad, de goudmijn B2Gold en partnerstad Doetinchem. Burgemeester Herman Kaiser heeft zijn afscheidscadeau hiervoor ter beschikking gesteld.
 
 
 
Het slaapgedeelte wordt in de tweede fase uitgevoerd. Daarvoor ontving DOS onlangs een begroting van padre Almer Moncada.  Hij is de trekker van het project. DOS heeft nog een bedrag beschikbaar voor de tweede fase en overlegt met padre Almer of dat ook geldt voor de andere donateurs.
Voortgang woningbouwproject
Begin januari 2016 is begonnen met de bouw van vijf nieuwe huizen in La Libertad. Ze zijn bestemd voor mensen met een bescheiden vast inkomen, die belangrijk zijn voor de stad. Naast de vijf huizen van het project Vivienda Sostenible VI, waaraan de gemeente Doetinchem en Sité hebben bijgedragen, wordt er ook een huis via het roterend fonds gebouwd. De inkomsten worden gebruikt om weer nieuwe huizen te bouwen. Sergio Lazo, de vicevoorzitter van FC Juntos en verantwoordelijk voor het woningbouwproject, houdt ons op de hoogte van de vorderingen. Inmiddels zijn vier huizen gereed en is men begonnen met de laatste twee huizen. De verwachting is dat die eind 2016 gereed zijn.
 
 
 
Fototentoonstelling over 25 jaar stedenband Doetinchem-La Libertad in ‘t Brewinc
De hele maand januari 2017 is in het Brewinc een fototentoonstelling over La Libertad in Nicaragua te zien, die een beeld geeft van de activiteiten in La Libertad van de afgelopen 25 jaar. Bestuursleden van DOS zijn een aantal dagdelen aanwezig  voor informatie.
 
Activiteit voor kinderen in de kerstvakantie
Op donderdag 5  januari  is er van 10.30 tot 12.30 uur in de bibliotheek een  interactieve vertelling door kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans over zijn boek "Het lot van een geluksvogel", dat gaat over kinderen in Nicaragua. Daarna gaan de kinderen onder leiding van de schrijver en vrijwilligers van DOS het verhaal verbeelden. Voor de kinderen is er de mogelijkheid hun kunstwerk te exposeren gedurende de overige weken van de fototentoonstelling  op de 1ste etage.
 
Voor een overzicht van de activiteiten in de afgelopen 25 jaar, klik hier om de door of met medewerking van DOS uitgevoerde projecten in La Libertad in de periode 1992–2016 te bekijken.
Stedenband Doetinchem-La Libertad present bij
multiculturele ontmoeting op 16 oktober
 
 
 
Jaarverslag 2015
In dit jaarverslag treft u  een overzicht aan van de activiteiten in Doetinchem en de stand van zaken van de projecten in La Libertad. Op www.dos-doetinchem.nl vindt u meer informatie. Daarnaast vindt u de jaarrekening met een overzicht van de baten en lasten. Voor het jaarverslag klik hier.
 
 
 
                                 
  
 
Verslag werkbezoek Doetinchemse delegatie aan La Libertad in februari 2016
Het verslag van het werkbezoek met onder andere de vorige burgemeester van Doetinchem, Niels Joosten, en de voorzitter van DOS, Ted van Vilsteren, had u nog tegoed. Het is te lezen via deze link.
 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u relatie, donateur of vrijwilliger bent van DOS.
Wilt u zich afmelden? Klik dan hier.

© 2010