Innehåll
 
- Slutet eller början
- Premiärerbjudande
- Knäbalans
- Äkta nyponsoppa
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 

 
Känslosam hund

  

 

En vanlig dag på flygplatsen, eller
?
 
Citatet
 
 
 
“Being happy doesn’t mean everything is perfect. It means you have decided to look beyond the imperfections.” –Unknown 
 

Slutet eller början
 
Det finns ett talesätt som går ungefär så här, det är så många som tittar på den dörr som har stängts så de missar de dörrarna som har öppnats. Slutet på en sak är början på en annan om man använder sommarens frukter och bär är det ingen idé att vara ledsen för att jordgubbarna försvinner eftersom det öppnar för krusbär och vinbär. När de sedan försvinner är det dags för blåbär, äpple och päron och så vidare.
 
En avslutning av något kan vara början på någoting nytt och alla möjligheter som det ger, testa själv hur mycket mer positivt det känns.
  
Intervju i P4 Radiohuset

 
Den 16 augusti var jag inbjuden till Hasse Andersson och hans program Radiohuset som sänds i P4 Göteborg från vad som säkert är en av de fräckast belägna radiostudiorna i Sverige. Jag var inbjuden för att prata om min senaste bok Vacker utan Photoshop & Botox. Klicka på bilden för att höra intervjun som börjar 10 min in i sändningen. Sändningarna brukar ligga kvar under 30 dagar.
 
Erbjudande föreläsning
 
Mycket av min tid i våras gick åt att skriva boken Vacker utan Photoshop & Botox - Den verkliga "må bra" boken. Den tiden gick då ut över tiden att sälja in nya föreläsningar och uppdrag. Jag har nu satt igång igen och kommer dessutom att annonsera i Dagens Industri. Om du arbetar på ett företag som vill ha någon föreläsning i samband med möte, kick off eller hälsosatsning så får du gärna tipsa om mig om detta. Seminariumen som finns att välja på hittar du på Personbästas hemsida om seminarium och events.
 
 
 Vacker utan Photoshop & Botox med i Adlibris nyhetsbrev  
 
Min senaste bok är med bland hälsoböckerna i Adlibris senaste nyhetsbrev. Om du vill beställa boken hos Adlibris klickar du på länken.
 
 
 
Knäbalans
  
Detta är en enkel övning som tränar din balans och koordnation. Gör du övningen inomhus så ha knät på en kudde eller något annat mjukt. Tanken med övningen är att du lyfter din ena framfot och håller balans med det andra benets knä och underben. Om du tycker att det är för lätt kan du testa och lyfta upp foten på det benet som finns i marken och bara balansera på ditt knä.
 
 

 
Äkta nyponsoppa med ärtor och gräddfil
 
 
Det ska direkt sägas att detta är ingen soppa som du gör om du har 40 gäster på middag då det tar tid att förbereda nyponen och är rätt så kladdigt. Men om du vill smaka en äkta nyponsoppa utan massa tillsatser och känna att du lever på saker som finns runt om dig och som inte fraktas över stora avstånd kan du gå ut och plocka nypon.
 
Du behöver ungefär 5 nypon/dl vatten. När du plockat nyponen tar du av nedre delen och och delar på dem för att ta bort alla kärnor. Det enda du ska ha kvar är ett tjockt skal. När du har tillräckligt med nypon häller du på den mängd vatten som behövs och låter det koka upp. När det kokat upp stänger du av plattan och lägger på ett lock. Låt det ligga under locket i 5-10 minuter och därefter tar du en handmixer eller liknande och ser till att den blir slät. När den är slät kan du koka upp den igen tillsammans med lite ärtor och någon matsked socker. När det är klart efter några minuter så häller du på en klick gräddfil och smakar på din egna äkta nyponsoppa.
 
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande:
 
0768-147080  
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se