De Nederlandse Vereniging voor Hart- en Vaatverpleegkundigen (NVHVV) is de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en diegenen die  beroepsmatig betrokken zijn bij de cardiovasculaire zorg.


 
Vlag mee voor de Zorg
 
Op 12 mei a.s. is het weer de Dag van de Verpleging die normaal gepaard gaat met diverse activiteiten en bijeenkomsten. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk. Om toch aandacht te geven aan deze dag kun je op de website trotsverbindtons.nl een poster downloaden. Hang deze poster op en vlag mee op 12 mei a.s. (initiatief NU'91).
Annulering CarVasZ 2020
 
Het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Hart en Vaat Verpleegkundigen (NVHVV) heeft het besluit genomen om het CarVasZ Congres van 20 november 2020 te annuleren. Het benaderen van sprekers voor het najaar is, gezien de huidige Covid-19 crisis, lastig geworden, waardoor het toezeggen door sprekers nu geen prioriteit heeft. Wij vinden het erg jammer dat het ons dit jaar niet gaat lukken om het jaarlijkse congres te organiseren.
 
Volgend jaar hopen we een nieuw CarVasZ congres te mogen organiseren en wel op 19 november 2021. Hopelijk tot dan!

Oproep Cordiaal
 
Cordiaal is op zoek naar auteurs!
 
Heb jij nieuws of informatie dat interessant is voor onze lezers? Of heb je een tip voor iets dat interessant kan zijn voor plaatsing in Cordiaal. Schroom dan niet dit met ons te delen.
 
De redactie is voortdurend op zoek naar kopij. Artikelen met onderwerpen die betrekking hebben op de cardiovasculaire zorg, wetenschappelijke kennis en onderzoek, politieke en maatschappelijke onderwerpen maar ook verhalen uit de praktijk. Samen zal gekeken worden naar geschiktheid. Wij willen je uitnodigen, ben of ken jij een enthousiaste auteur voor het aanleveren van een (of meerdere) bijdrage(n) aan Cordiaal? Laat het ons weten en wij helpen jou daarbij!
 
U kunt contact opnemen met hoofdredacteur Mandy Perdijk via cordiaalredactie@gmail.com

Harteraad houdt peiling over opstarten reguliere zorg
 
Voorzichtig wordt er in Nederland gekeken naar versoepeling van de coronamaatregelen. Ook worden acties ondernomen om de reguliere zorg, die voor een groot deel stil is komen te liggen, weer op te starten. Met reguliere zorg wordt in dit geval bedoeld de geplande zorg die in het ziekenhuis wordt verleend. Om een beter beeld te krijgen wat mensen met hart- en vaataandoeningen en hun naasten hiervan merken doet de Harteraad een peiling. Deze peiling gaat over:
Het opstarten van de reguliere zorg
De versoepelingen van de coronamaatregelen door de overheid.
 
Help de Harteraad om een zo goed mogelijk beeld te krijgen, klik hier om deze peiling in te vullen.

Hartstichting: tips voor een gezond hart
 
Tijdens de huidige coronacrisis werken veel mensen, meer thuis dan normaal en in combinatie met alle maatregelen veranderen ongewild onze leefgewoonten. Ook sporten is niet meer mogelijk op de 'oude' manier. Hierdoor lopen we de kans om fysieke en/of psychische problemen te ontwikkelen. Op de website van de Hartstichting staan 7 tips voor een gezond hart die gedeeld kunnen worden met patiënten, ook is het mogelijk om een Feel Goodreceptenboekje aan te vragen.

Continuing Nursing Education
 
Helaas heeft ook de NVHVV alle scholingen in het voorjaar 2020 moeten cancellen. Er wordt bekeken of en wanneer de scholingen opnieuw ingepland worden. Op 22 september a.s. staat op dit moment nog de CNE van de werkgroep Vasculaire Zorg gepland: "Perifeer arterieel vaatlijden: van diagnose tot behandeling". Houd onze website in de gaten: www.nvhvv.nl/scholing
 

 
Vacature (vice)voorzitter NVHVV
Word jij onze nieuwe vicevoorzitter?
Ben jij een inspirerend, richtinggevend persoon en op zoek naar een nieuwe uitdaging, solliciteer dan op deze uitdagende functie. Klik hier voor meer informatie.
 
Vacatures bij de werkgroepen
Graag verwelkomen een aantal werkgroepen nieuwe werkgroepleden. Kijk hier naar de beschrijving van de vacatures. Het is ook altijd mogelijk informatie op te vragen of een open sollicitatie te sturen naar de werkgroepen die niet vermeld staan, ga naar de pagina van de werkgroep waar uw interesse naar uitgaat voor het mailadres of stuur uw bericht naar secretariaat@nvhvv.nl.
 
Deze werkgroepen zijn op zoek naar nieuwe werkgroepleden:
  • Redactielid Cordiaal
  • Werkgroepleden werkgroep Acute Cardiale Zorg
  • Werkgroepleden werkgroep Cardio Thoracale Chirurgie
  • Werkgroepleden werkgroep Hartrevalidatie
  • Werkgroeplid werkgroep ICD-begeleiding & Elektrofysiologie
  • Werkgroepleden werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek

 
NIEUWSBRIEF
Mei 2020
 
In deze nieuwsbrief
 
 


 
CarVasZ 2021
SAVE THE DATE
Vrijdag 19 november 2021
 

 
Agenda Congressen en scholingen
(onder voorbehoud Covid-19 ontwikkelingen)
 
26 mei en meer data
(let op: start als e-college!)
Basisopleiding Kwaliteitsmanagement
Ogive
 
12 juni
Het multidisciplinaire hartteam bij hartfalen
dr. J.A. Kragten, cardioloog
 
19 juni en meer data
Workshop OCT basis
Abbott Medical Nederland

5 september en meer data
ILS: Immediate Life Support
VUmc Academie/Amstel Academie
 
22 september
CNE Vasculaire Zorg
“Perifeer arterieel vaatlijden: van diagnose tot behandeling”, NVHVV
 
Oktober (datum nog niet bekend)
NHV Congres 2020
Roijé Congressen
 
1 oktober en 7 december
10e Jaarcongres ClaudicatioNet/
Chronisch ZorgNet
 
3 en 4 december
BWGIC Spring Meeting 2020
In4events
 
15 april 2021
Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen, ZonMw
 

E-learning
Online WMO/GCP-training
WMO/GCP- en BROK herregistratie
www.gcpcentral.com
 
Voor deze scholingen is accreditatie aangevraagd bij de NVHVV. Zie voor meer informatie en data de PE-Online agenda.
NEDERLANDSE VERENIGING VOOR HART- EN VAATVERPLEEGKUNDIGEN
U ontvangt dit bericht omdat u lid bent / bent geweest van de NVHVV of hebt deelgenomen aan CarVasZ of op andere wijze hebt aangegeven op de hoogte te willen worden gehouden van de activiteiten van de NVHVV.