Hej,
 
Kommande vecka är det sportlov i Stockholm, vi hoppas på sol och vackert väder både här och i resten av landet. Själv kommer jag nog inte att sporta mer än vanligt denna vecka, om man inte räknar med långköraren Varalopps-stickning förstås! Det är tradition att bänka sig framför tv:n med (minst en) bra stickning och något gott fika för att se Vasaloppet första söndagen i mars, alltså den 6 mars i år. Missa inte det, och lägg gärna upp en bild av ditt stickprojekt på Facebook eller Instagram med taggen #vasaloppsstickning. 
 
 Det är kursdags igen, den här gången erbjuder vi en fortsättningskurs i tvåändsstickning, samt ytterligare en chans att delta på den populära föreläsningen Historisk stickning. Läs mer nedan.
 
Vi vill passa på att påminna om att vi tar emot bidrag till Hjälpstickan till och med tisdag 1 mars. Så har du värmande, handstickande eller -virkade plagg du vill skänka till någon som fryser - kom förbi och lämna in dem hos oss snarast! Efter 1 mars ber vi er att behålla bidragen tills vi kör igång igen med insamlingen igen till hösten. 
 
 
AKTUELLA KURSER
  
Fortsättningskurs! Tvåändssticka mönster med två färger!
Onsdag 16 mars kl 18.30-21.00
  
Det här är kursen för dig som redan är biten av tvåändsstickning och som är nyfiken på hur tekniken kan användas för att sticka mönster i olika färger. Vi går bland annat igenom geometriska mönster med djupmaskor samt enstaka mönstermotiv på enfärgad botten. För att få utbyte av kursen bör du kunna lägga upp samt sticka räta och aviga maskor i tvåändsstickning. Kursledare är Ivar Asplund.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
  
 
Föreläsning: Historisk stickning
Tisdag 22 mars kl 18.30-21.00
 
Hur länge har människor stickat?  Hur mycket kostade Kung Erik XIV:s strumpor?  Vilka material använde man förr och vad stickade man?  Dessa frågor får du svar på under ca en timmes föreläsning om stickningens historia från 1100-1600-talet. Fokus ligger på föreläsning och teori. Vi visar bilder på gamla bevarade fynd, diskuterar material och tekniker och sedan får du hjälp med att planera och påbörja en egen stickning med inspiration från förr. 
Kursledare är Anna Gunnar, textillärare och klänningsömmerska med 20 års erfarenhet inom historiskt hantverk.
  
 
Fortsatt REA på Drops Eskimo!
Vi har en del färger kvar i Drops Eskimo, som utgår ur vårt sortiment. Vi ger nu fortsatt 25% rabatt så långt lagret räcker, så Eskimo kostar nu från 17 kr/nystan! 
 
    
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16