Innehåll
 
- Nu förstår jag
- 300 träd
- Hemmaövning
- Rostad pumpa
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 

 
Standup i djurvärlden
 
 
Så slipper du bli sjuk i förkylningstider
 
Citat 
 

“People often say that motivation doesn’t last. Well, neither does bathing – that’s why we recommend it daily.
 
Zig Ziglar
 
 
 
Jag förstod inte det roliga
 
Min dotter skrattade så hon kiknade av följande konversation mellan mig och Janne som målade hos oss efter en vattenläcka. Jag hade på mig cykelkläder för att cykla till jobbet. Janne - "Så du är en sån där hurtbulle!". Jag berättar att jag dels är ansvarig för friskvården på AB Volvo och dels skriver böcker och håller föreläsningar om friskvård och måste då föregå med gott exempel. Janne - "Det är en jävla situation du har satt dig i".

Det är först när min dotter senare på dagen återberättar detta för mig som jag inser det roliga och jag har sedan återberättat det för andra som också tyckt det varit roligt. Detta visar hur värdefullt det kan vara att få en annan persons syn på saker och ting.
 
300 träd till Vi-skogen
 

 
Tack vare både för- och nybeställningar har vår senaste bok 26 timmarsdygnet sålt över 600 exemplar de två första veckorna. För varje två sålda böcker köper vi ett träd i Vi-skogen. Det innebär att över 300 träd kommer att planteras inom kort i Afrika. Det är mycket glädjande att kunna bidra med både kunskap och glädje i form av böcker och genom det skapa en lite bättre miljö för vår värld.

Målet är att innan året är slut kunna plantera 500 träd i Vi-skogen. Om du vill köpa ett ex kan du göra det på Adlibris för 243:-. Om det istället finns mycket stress på din arbetsplats kommer jag gärna dit och håller en föreläsning. Köper företaget minst 50 böcker  ingår en föreläsning som ökar förståelsen för vad stress är och framförallt vad man kan göra för att minska stressen (och därmed både må bättre och göra ett bättre jobb). Dessutom bidrar ni då till att ytterligare 25 träd kommer att planteras i Vi-skogen. Kontakta mig för mer info på 0768-147080 eller jan.tern@personbasta.se.
 
Dynamisk övning för över- och underkropp
 
  
Månadens övning aktiverar många olika muskelgrupper och utförs med hjälp av två stolar. Klicka på bilden för att starta filmen (bildkvalitén är inte den bästa denna gång, men du kommer att förstå hur övningen går till).
  
Rostad pumpa med havssalt och solroskärnor
 

 
Många köper pumpa på denna del av året och använder kanske bara skalet. För att inte slösa på resurser och slänga mat kan du ta ut och rosta innehållet i en pumpa och använda det som komplement till middagen exempelvis istället för potatis. Sätt ugnen på 200 grader och skär pumpaköttet i centimeterstora bitar. Häll på lite olivolja och vänd runt pumpaköttet. In med det i ugnen i ca 40 minuter. Ta ut det och häll på lite havssalt och solroskärnor och det är klart.
 
Skapa en bra, hälsosam och glädjande höstmånad.
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080  eller
 
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se