TT-wandelreizen Nieuwsbrief
Juni 2017
 
Beste ,
Het is al weer 4 maanden terug na de laatste nieuwsbrief, op dit moment op weg naar Viborg voor de laatste stempel voor de International Walker van het IML. Daarna naar de 50e 4 Days Walk in Castlebar, waar ik dan ook de International Walker laat uitreiken.

Dit jaar op verzoek van de organisatie ook naar de speciale wandelaars Mis in Castlebar.
Jubileum IML-tocht 40 jaar Japan
HET EINDE VAN DE WERELD
MUXIA - FINISTERA
 
Met deze wandeling over de Camino sloot ik 11 jaar wandelreizen over de Camino af.
 
Echter of ik nooi op de Camino meer te vinden zal zijn zal de tijd leren. Misschien dat ik in 2019 zelf wel weer de rugzak pak om een van de wegen van Sint Jacob te nemen naar Santiago de Compostela.
 
Ik heb steeds met plezier gedaan en het deed je goed als je weer eens de "Engel van de Camino" genoemd werd als je de pelgrims die langs kwamen gratis van koffie of ijsthee afhankelljk van de temperatuur van een bekertje voorzag.
 
Je deed het ook voor je plezier, want bijna steeds was het resultaat negatief, maar een hobby mag ook wat kosten. Toch als men van Santiago groepen de opmerking krijgt maar jij bent commercieel doet het je toch iets.
 
Maar ik zeg zo de Camino ben je zelf wat je geeft krijg je terug en ruim 150 wandelaars hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om verzorgd en zonder rugzak deze wandeling te kunnen maken. Zelf heb ik de tocht gewandeld deel in 2003 en verder in 2011. Het blijft steeds bij je de herinneringen. 
 
Japan Yatsushiro en China Dalian nogmaals in 2019
Terugkijken op een geslaagde wandelreis, waar we veel gezien hebben in Japan. De wandelingen in Yutsushiro geven je het idee dat je wandelt in Noord of Zuid-Holland achter de duinen en dijken.
 
Plaatsen als Kyoto en Nara waren hoogtepunten en zeker et moment dat op de laatste dag de Fuji zich liet laten aanschouwen vanuit onze hotel kamer.
 
Het gedeelte China was een avontuur en dat begon al op de luchhthaven van Tokyo, waar men onze groepal aan het opwachten was. Want we hadden geen visa, maar na verteld was dat we voor de 72 uur visum gingen moest ook natuurlijk gekeken worden of we China weer uitgingen en dat we ook Korea weer zouden verlaten. Hierna verteklde ze ons dat ze alvast alles door zouden faxen naar Dalian.
 
Daar aangekomen zag ik mooie borden met de aanwijziging 72 uurs Visa, dus dat zag er goed uit. De borden volgend stond men al met een lijst met onze namen in de handen ons op te wachten.

Dus dacht dit ziet er goed uit, maar we moest plaats nemen op stoelen en er werd druk gefotografeerd. Ik legde uit waarvoor we kwamen en na enige tijd besloot men van onze paspoorten een kopie te maken. Teven kregen we inlegveld, dat we ons als we niet in een hotel verbleven binnen 24 uur ons moesten melden bij een politieburau en dat we de regiogrenzen van Dalian niet mochten verlaten.
 
Nu dat was geregel, maar toch niet want de douane was van hun hokje afgegaan en hadden hun taak dachten zeij er opzitten. Maar goed na wat gepraat namen ze met enige tegenzin hun plaatsen weer in. We kregen de stempel in ons paspoort en konden in de voorons wachtende bus naar het welkomsdiner. Uitstekend diner, dans en muziek en Chinese toespraken.
 
DalianDalian BruugeMDalian St Marcopleinaar het was een geweldige ervaring het hotel, dat alleen Chinees spraak, net als in de restaurants, de start van een kleine 300.000 wandelaars. De nageboden Europese gebouwen uit steden zoals Bruge inclusief grachten, Franse kastelen, Venentië inclusief Gondels en het St Marcoplein met zijn witte duiven. Nee een geweldig belevenis, die ik graag met wandelvrienden wil delen in 2019.
 
Dalian duivenDalian wandeltochtZevenheuvelenweg Dalian
 
China Beijing - Xian - Chengdu - Vladivostok
De IML-tocht Beijing China, wordt niet in Beijing gehouden. Deze wandeltocht wordt 80 kilometer van Beijing gehouden in een mooi gebied. Een prachtig natuurgebied en een stuwmeer. Het is volop genieten daar van de bloeiende bloemenpracht langs de routes.

Tijdens deze reis neem ik je natuurlijk ook mee naar de hoogtepunten van Beijing, maar laat je ook kennismaken met de kleine steegjes in de Hutongs waar het dagelijkse leven zich afspeelt. Geniet van de voorstelling van de Legende van Kung Fu, waar de meester zijn leerling groot brengt
 
Ga mee naar Xian met zijn wereldberoemde Terracota Warriors en fiets over de oude stadsmuur en de Arabische markt en Chengdu met zijn Reuze Panda's en de vrijwandelende Rode Panda's. Wandel en geniet vande grootste Boeddabeeld in de wereld, de Leshan Giant Boeddha.
Zo wordt gezegd de Boeddha is een heuvel, en de heuvel is een Boeddha. 
Geniet van de gastvrijheid bij de verlenging van deze wandelreis van onze Russische IML-wandelvrienden uit Vladivostok. Die hun stad en de omgeving wilt laten zien en neem mee aan de wandeltocht tijdens de Dag van de Tijger. Maak het allemaal mee en bekijke het totale programma.
 
Wacht als het kan niet tot volgend jaar, want dan vallen de data van de IML-Tocht in Beijing en Vladivostok ongunstig.
 
Mocht je nog mee willen is echter snel actie nodig i.v.m. het aanvragen van visa en de uitnodiging uit China.

Dit is een link naar de China en Vladivostok webpagina...
 
Grootste Boeddha beeld ter wereld
 
Reuze Panda Chengdu
Wandeltocht Feest van de Tijger
IML-Jubarkas  en Texas en Arlington
 
 
Het wandelprogramma voor 2017 heeft nog een aantal mooie wandelreizen staan.

De IML-wandeltocht in Jurbarkas tijdens de wandelreis naar de Baltische staten voor deze reis zijn er nog enekel vrije plaatsen.

Texas en Arlington
TexasWat  dacht je Texas, je voelt je in een western film als je omgeving ziet. En geniet met onze wandelvrienden uit Texas van deze driedaagse daar.
Wandel mee in Arlington en kom onder de indruk van het ere kerkhof daar en wandel door Washington met zijn mooie gebouwen. Helaas heb ik deze wandelreis verplaatst naar 2019.
 
KOREA - JAPAN - TAIWAN - INDONESIE

Tot 4 IML-tochten in één wandelreis, maar natuurlijk ook los te doen.
 
Schoolkinderen begroeten wandelaars in JogjaIn Korea maken we ook een mooie wandeling door het Bukhansan National Park en ziet u de highlights van Seoul.
De klassieker 40e IML-tocht in Higashi-Matsuyama JapanHigashi-Matsuyama Japan en combineer, die indien mogelijk met Zuid-Korea en Taiwan of zelfs nog Indonesië liefst 4 IML-wandeltochten in een lange wandelreis.
 
Indonesië heeft een plaats in mijn wandelhart verroverd.
 
Een wandelvakantie waar we genieten van de schitterende natuur de vriendelijke mensen en de uniek plek waar we onze medaille ontvangen uit handen van het huis van de Sultan. Gold Medaille YogjakartaDe Prinses van Yogjakarta is de gastvrouwe van dit evenement.
 
Geniet daarna van een prachtige luxe villa met zwembad aan de Bali Zee. Maar laat je vooral mee nemen naar de mooie wandelingen tijdens deze reizen.  
 
Voor 2018 heb ik het het programma van Nieuw-Zeeland en Australië aangepast, omdat er dat jaar 3 weken tussen deze twee IML-wandeltochten zitten. Nu kan iedereen ook genieten van het prachtige Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Verder brengen we een bezoek aan Melborne en de Snow Mountains.
 
Ik zou zou nog wel meer kunnen vertellen, maar je kan dit allemaal vinden op de website.

Het onherroepelijke 2019 er komt eraan. In mijn vorige nieuwsbrief had ik het over afsluiten met het actief organiseren van wandelreizen. Echter zal ik nog wel enkele tochten organiseren en denk daarbij aan Zuid-oost Azie en China.
 
Airborne wandelpadHet jaar dat het 75 jaar geleden is dat de Operatie Market Garden plaats vond een wandeling over het Airbornepad . Mijn wandelvereniging OLAT (Ollandse Lange Afstand Tippelaars) heeft mij laten weten dat zij ook plannen hebben, dus zal er t.z.t. hierover meer informatie komen op hun website..                           

Dank u voor je aandacht, het hopelijk tot ziens op een van de komende wandelreizen.
Nog twijfel kijk dan eens in het gastenboek GASTENBOEK INZIEN
 
 
 
 
ITALIË - 2018  Franciskusweg Florence - Assisi - Rome -

Cinque Terre - Elba 

Ja deze wandelreizen staan in 2018 op het programma mogelijk ook nog Ierland en Madeira. Bekijk een shet programma 2018