Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu är novembermörkret här, dagarna är grå och dimmiga. Härom dagen kontrade jag med att kolla in vårens nyheter från en av våra leverantörer, det var en härlig utflykt till bomullsgarner i knalliga färger, strandhäng och somriga plagg. Vi får se om någon av garnerna landar i våra hyllor framåt våren... Men innan dess ska jag sticka mig flera par vantar, mössor och tröjor.
 
Färg behövs ju verkligen så här års, och för alla er som ännu inte haft möjlighet att gå kursen Flerfärgsstickning med lyfta maskor har vi nu ett nytt tillfälle att erbjuda, läs mer i kursinbjudan nedan.
 
 
 
Tema 58 nytt mönsterhäfte i Peer Gynt
Den här herrtröjan nedan till vänster är min favorit i nya mönsterhäftet Tema 58 från Sandnes garn. Det innehåller plagg till både barn, dam och herr. Alla plagg är stickade i Peer Gynt, ett klassiskt och mycket prisvärt norskt ullgarn som nu fått många fina tillskott i färgskalan. Peer Gynt kostar 35 kr per nystan och passar till stickor 3.5 - 4 mm. Som vanligt kostar mönsterhäftet 49 kr och säljs tillsammans med Sandnes garn.
 
 
 
AKTUELLA KURSER!
 
Ny chans: Flerfärgsstickning med lyfta maskor
Torsdag 22 november kl 18.30-21.00
 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.

Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor. 
 
 
 
 
Vackert babyhäfte Leila Hafzi Kapitel 1
Leila Hafzi har gjort en alldeles bedårande vacker babykollektion i samarbete med Sandnes garn. Kapitel 1 heter häftet och det innehåller beskrivningar på de allra första plaggen till en ny liten människa; kofta, mössa, byxor, tossor och filtar. Garnerna som används är Alpakka Silke och Baby Lama. Häftet kostar 49 kr och säljs tillsammans med Sandnes garn.
  
 
 
Nyheter från KnitPro
Vi har fått in många nya fiffiga prylar från KnitPro, vad sägs om en fin nystepinne som alternativ till nystmaskin, en snygg ring som fungerar som varvräknare, smarta blockningskammar och fina stickmarkörer?
 
 
 
Reflexer med mormorsrutor!
Jag skrev ju redan i förra nyhetsbrevet om våra fina reflexer med textilt tema, och jag kan inte nog betona hur viktigt det är att använda reflex under den här mörka årstiden. För att ytterligare övertyga er om nödvändigheten av detta så har vi fått hem så himla fina hängreflexer med motiv av mormorsrutor! Är de inte söta? Priset är 49 kr per styck.
 
 
 
Inspirerande böcker från Tant Ulltuss
Nu har vi både Tant Ulltuss sockor och Tant Ulltuss vantar i lager igen, två mycket inspirerande böcker av Anna Bergman, mer känd som Tant Ulltuss.  Böckerna kostar 329 kr styck och är fullspäckade med snygga modeller som är fint fotograferade och med tydliga diagram i beskrivningarna. Vi har flera sorters garn som passar att sticka vantarna i, t ex Rauma Finull, Kampes 2-trådiga eller Visjögarn och till sockorna passar Lana Grossa Meilenweit eller Sandnes Sisu perfekt.
 
 
Apropå sockgarn så har vi nyligen fått in några nya enfärgade sockgarner. Sammantaget har vi nu 38 nyanser av enfärgat sockgarn, i Meilenweit och Sisu. Bägge två är 80% ull och 20% nylon, tål tvätt i maskin och passar till stickor 2.5 -3 mm. Ett nystan kostar endast 39 kr.
 
 
 
 
SOPPSLÖJD HOS 2STICKARE - HISTORISKA TRÖJOR MED IVAR ASPLUND

Historiska tröjor
 
Välkommen till en kväll med slöjd, mat och prat. Ta med det du slöjdar på och lyssna till kvällens inspiratör Ivar Asplund, stickentusiast sedan fem års ålder.
 
Inget är nytt under solen. Eller... ? Ivar visar bilder och jämför stickade plagg från 1600- till 1800-tal. Vi tittar på likheter och skillnader, både i stora drag och små detaljer. Vilka mönsterformer och tekniker har använts? Vilka material, färger? Och hur är det med passformen?
 
Vi ses!
 
Hos Madelaine och Lotta - 2stickare.blogspot.se
Datum torsdag 29 november kl 18-20.30
Pris 300 kr, inkl jordärtskockssoppa, macka och fika
Plats Högalidsgatan 52 A, Hornstull, Stockholm
Anmälan till 2stickare@gmail.com - begränsat antal platser
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 

www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!