NIEUWSBRIEF
juni 2017 - nr. 49
 
Jaarverslag 2016
Ons jaarverslag 2016 staat online! In dit jaarverslag vindt u informatie over de projecten die we in 2016 hebben uitgevoerd.
Met trainingen, themabijeenkomsten en sociale media wisten we meer dan 20.000 mensen te bereiken. We zijn opnieuw trots op onze vrijwilligers, want zonder hun enthousiaste inzet hadden we nooit zoveel voor elkaar gekregen.
 
 
Open Dansatelier 
Op 27 juni kunt u nog een dansles volgen bij het Open Dansatelier in Humanitas-Bergweg, Bergwegplantsoen 10. Daarna is het zomervakantie.
De les begint om 15.00 uur en kosten € 2,50. Dansdocente is Colinda de Klerk.
Informatie: Martijn de Kreek
 
 
t/m eind juni - Expositie Toke Mes-Labree
Toke Mes-Labree (88) maakt prachtige kleurrijke schilderijen. Met een tentoonstelling eerder dit jaar in De Nieuwe Plantage ging haar grote wens in vervulling om voor haar negentigste te exposeren. De tentoonstelling is tot eind juni te zien in het Hofje van Gerrit de Koker, Sionstraat 42-418 in Kralingen. De schilderijen zijn te koop en kosten 70 euro per stuk.
Informatie: Remon Boer 
 
 
Exposeren tijdens Plus Parade Festival?
Van 10 tot 13 oktober organiseren we weer een Plus Parade Festival bij Humanitas-Bergweg. Wie wil in die week zijn of haar zelfgemaakte kunstwerken exposeren? Het mogen foto’s, films, schilderijen zijn, maar ook textielwerk, boetseerwerk of mozaïek. Eigen gedichten of verhalen voorlezen kan ook, of zingen of muziek maken. We horen het graag. Bel 010 - 467 17 11 of mail ons.
 
 
Nioren in Kralingen-Crooswijk
Momenteel voeren we ons project Nioren uit in Kralingen-Crooswijk, samen met Middin-Rubroek en het Albeda College. Ouderen en jongeren hebben onder meer samen collages gemaakt. Op 27 juni wordt het project afgesloten met een high tea die de junioren en senioren samen gaan bereiden. Wilt u meedoen? Neem dan contact met ons op. Locatie: Rubroek, Crooswijksesingel.
Informatie: Willy Hilverda
 
 
21 juni - Workshop Boetseren
Op 21 juni kunt u meedoen aan de laatste boetseerworkshops o.l.v. beeldend kunstenaar Kees Buckens. Locatie: het Klooster, Ruivenstraat 81. Het begint steeds om 14.00 uur. Tijdens de les gaat u aan de slag met klei om uw eigen boetseerwerk te maken. Eigen bijdrage is € 2,50.
Aanmelden: Martijn de Kreek
 
 
22 juni - Workshop Toneelspelen
Wilt u het plezier van toneelspelen ontdekken? Doe dan op 22 juni mee aan de gratis workshop Toneelspelen bij KADE40, Westhavenkade 40 in Vlaardingen. De workshop is bestemd voor 55-plussers. Het begint om 19.30 uur.
Dramadocente Connie Pieters geeft in de workshop heel eenvoudige oefeningen zodat u kunt uitproberen wat toneelspelen is.
Aanmelden: Willy Hilverda
 
 
24 juni - Optreden Durf te Dansen tijdens Kerkennacht
Altijd al benieuwd geweest hoe een kerk er van binnen uitziet, welke mensen er komen en wat ze daar doen? Op 24 juni is het Kerkennacht en openen veel kerken hun deuren. Ook de Bergsingelkerk doet mee. Er is een mooi programma met muziek-, zang-, en toneeloptredens van kinderen en een optreden van het Multicultikoor. Ook treedt onze Durf te Dansen groep op, in het kader van Lang Leve Kunst in Noord. De avond begint om 18.00 uur, de toegang is gratis.
Aanmelden: Martijn de Kreek
 
 
4 en 7 juli - North Sea Round Town
In het kader van North Sea Round Town treedt saxofonist Keimpe de Jong op met een speciaal programma voor senioren in diverse woonzorghuizen. De toegang is gratis. Vanuit Lang Leve Kunst is dit op:
4 juli - De Nieuwe Plantage, Weteringstraat 225 om 19.00 uur met als speciale gasten de tuba speler/trombonist Frans Cornelissen en een tap duo.
7 juli - Humanitas-Bergweg, Bergwegplantsoen 10 om 13.30 uur, met als speciale gasten het Roze Lijsterbessen koor. (I.h.k.v. de Culturele middagen)
Informatie: Remon Boer
 
 
14 t/m 28 juli - Culturele middagen in Humanitas-Bergweg
Vanaf 14 juli t/m 28 juli is Mengelmoes aanwezig in Humanitas-Bergweg in het kader van de Culturele middagen. Mengelmoes gaat over moestuinverhalen van vroeger en nu. Op 14 juli gaat het over eten. Op 21 juli is er een verhalenworkshop en op 28 juli een presentatie van deze workshop. Het begint steeds om 13.00 uur, de toegang is gratis.
We werken hierbij samen met Duizel in het Park, Literair Productiehuis Wintertuin en Lang Leve Kunst Noord. 
Aanmelden: Ouafila Bouazzaoui of 06 - 441 496 09
 
 
Volg ons op Facebook
Wilt u meer foto's zien van onze projecten? Volg ons dan op Facebook en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Zit u nog niet op Facebook en wilt u dat wel? Kom dan eens bij ons langs. Een van onze stagiaires helpt u graag op weg.
 
 
 
ANBI-status
Pluspunt heeft een ANBI-status. Wilt u als particulier onze organisatie of een van onze projecten financieel steunen, dan kan dat. Meer informatie vindt u hier.
Informatie: Heili Bassa
 
 
 
Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u ons dat laten weten door een email te sturen naar info@pluspuntrotterdam.nl.