Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Vi satsar på ett riktigt färgstarkt år 2017 och rivstartar med en färggrann ny skyltning, stor leverans från Madeline Tosh och en ny spännande kurs i färglära för stickare, läs mer om aktuella kurser i inbjudan nedan.
 
I skyltförnstret just nu ser du massor av handfärgade garner och tre snygga sjalar; Leftie, Durkslag och Sunday Shawl.
Den röda tröjan är stickad i det nya, mjuka Alpaca+Merino+Nettles från Onion och den lilla babykoftan är stickad i Sandnes Alpakka Silke.
 
Den som väntar på något gott...
Vi har äntligen fått en mycket efterlängtad leverans med Tosh Merino Light från Madeline Tosh! Jag tog med mig alla godingarna, eller åtminstone en av varje färg, ut i snön för en plåtning. Det var kallt! ❄ Nu finns alla dessa vackra nyanser i butikens hyllor. Tosh Merino Light är entrådig handfärgad superwash merinoull, en härva är 100 g och 384 m och kostar 249 kr.
 
 
 
AKTUELLA KURSER!
 
Färglära för stickare!

Tisdag  21  februari kl 18.30-21.00
  
Att välja färger tycker många är bland det roligaste – och svåraste – när det är dags att sätta igång med ett nytt stick­projekt. Rätt färgkombination kan verkligen lyfta ett plagg, på samma sätt som ”fel” färger kan göra att mönstret inte alls framträder som det var tänkt. Kursledare Johanne Ländin inleder med en kort lektion i färglära och hur man kan tänka när man ska kombinera garner i flerfärgsstickning. Vi kommer att få se flera olika stickade plagg och ta del av både lyckade och misslyckade färgkombinationer. Avslutningsvis får deltagarna sticka provlappar och sedan diskuterar vi hur resultatet blev. För att få utbyte av kursen bör du ha viss erfarenhet av att sticka flerfärgsstickning.
 

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
  
Sticka på engelska
 
Torsdag 23 februari kl 18.30-21
 
CO 5 sts, K2tog, yo, K, yo, ssk
Låter ovanstående som rena grekiskan? Har du sett massor av snygga stickmönster på Ravelry, Knitty och andra sajter, men vågar inte riktigt lägga upp eftersom beskrivningarna är på engelska? Att sticka på engelska är faktiskt enklare än man kan tro – och det öppnar en helt ny värld med tillgång till många inspirerande stickböcker och massor av mönster på nätet. Vi går igenom och förklarar de vanligaste förkortningarna och provar på beskrivningar till en halsduk och en sjal med spännande mönsterstickning – givetvis på engelska! 
Kursledare är Heléne Wallin.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Nytt mönsterhäfte från Sandnes!
Årets första mönsterhäfte från Sandnes garn har nu kommit på svenska. Fina plagg till barn hittar man i häftet som heter 1701, visst är rävkoftan söt? Beskrivningarna är i Sisu, som vi inte har i vårt sortiment, men vi har andra garnalternativ, t ex Mini Alpakka, Tynn merinoull, Mandarin Petit eller Alpakka Silke. Häftet kostar 49 kr och säljs tillsammans med Sandnes garn.
 
 
Pine Sway Cowl
Kolla in det här fina gratismönstret, Pine Sway Cowl på Pom Pom Magazines blogg.
Den snygga kragen/cowlen/capen, eller vad vi nu ska kalla den, stickas i Cumbria Worsted från The Fibre Company, som du hittar hos oss. Det behövs 2 härvor, en av varje färg, och de kostar 199 kr/st.
 
 
 
Är vi trendiga nu?
För ett par veckor sedan hade jag en trevlig pratstund om sticktrender och garnnyheter med Johanne Ländin och Helene Wallin, de två rösterna bakom podden Nördic Knitting. Vi diskuterade bland annat vad som är på gång i stickvärlden, det ökande intresset för garnernas ursprung och hur jag väljer garner till butikens sortiment. Nu finns vårt samtal att lyssna på i deras senaste avsnitt, lyssna gärna om du vill veta vilket mitt favoritgarn är, och om det verkligen är inne att sticka... ;)
 
 
 
REA! 25% rabatt på  Hjertegarn Kunstgarn
Nu utgår det flerfärgade garnet Hjertegarn Kunstgarn ur vårt sortiment. Kunstgarnet är ett sockgarn av 75% superwashull och 25% nylon. Nu kostar det 75 kr istället för ord pris 99 kr per nystan med 100g. Gäller så långt lagret räcker.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16