JUNI KUNSTMAAND
Dinsdag 20 juni 2017

Cross-overs komend weekend. En ander nieuws over ART in Hilversum
Muziek met letters. Zaterdagmiddag 24 juni
 
Beeld: Ron van Roon
  Bibliotheek Hilversum en Art Hilversum presenteren in het kader van juni 2017 kunstmaand Hilversum een gratis concert op zaterdag 24 juni in de bibliotheek.
‘Les Mysteres de Bretagne’

Viool en piano /grafische animatie ‘Complainte de Ker-Ys’
Kwartet/animaties en verteller
Lucas van Regteren Altena & Gijsbrecht van Aemstel Kwartet
Ron van Roon, grafische animaties

De muziek is een ode aan de prachtige Franse kuststreek. De composities zijn geïnspireerd op de rijke cultuur uit Bretagne.  Beeld en muziek versterken elkaar op bijzondere wijze. Graficus Ron van Roon maakte op typografie gebaseerde animaties. Lees het interview met hem.
Lucas van Regteren Altena (1924-2000) wist zijn liefde voor de Bretonse cultuur als geen ander te verklanken. Twee bijzondere composities worden deze middag gespeeld. Na afloop van het concert, rond 15.00 uur, is er gelegenheid om de musici  te ontmoeten.
 
Klassieke muziek in Werf 35. Zondagmiddag 25 juni
Het palet van de pianist
Op zondagmiddag 25 juni wordt de Hilversumse Kunstmaand afgesloten met een piano-optreden door Reynoud Maartense, oud-docent Sweelinck-conservatorium.
Hij brengt modern klassieke muziek, en laat zich in het programma inspireren door de bijzondere sfeer van de plek waar het concert plaats vindt: de Stookplaats. Dit is Hilversum's oudste industriële complex, nu Werf 35, een creatieve, culturele broedplaats. 
Aanvang:  16.00 uur
Kosten:     € 10,00
Plaats:      De Stookplaats, onderdeel van
                Werf 35, Mussenstraat.
Naar aanmelden en betalen 
 
 
Workshop Kopen van kunst. Donderdagmiddag 22 juni

  Op donderdag 22 juni in de namiddag verzorgt
Diana Kostman, kunsthistorica, workshops over dit thema in samenwerking met RABO-bank Gooi en Vechtstreek. Geïnteresseerd in het kopen van kunst? Hoe gaat kopen en verzamelen van kunst in z’n werk? Waar vind je de kunstenaars, hoe blijf je op de hoogte?
Lees hier en meld u aan
 
Mark van Praagh vraagt steun voor vluchtelingenkamp
Deze zomer doet Hilversums kunstenaar Mark van Praagh vrijwilligerswerk op Lesbos in het vluchtelingenkamp Kara Tepe via de organisatie Because We Carry. Deze organisatie heeft als taak op zich genomen in het kamp de ontbijten te verzorgen en activiteiten met kinderen te organiseren. Er zijn ongeveer 1000 vluchtelingen in het kamp: vooral Syriërs, Afghanen en Irakezen.
 
Er zijn verschillende internationale organisaties actief in het kamp die ieder eigen verantwoordelijkheden op zich genomen hebben o.a. ook War Child en Artsen zonder Grenzen. Mark kan daar, naast de taken die hij op zich genomen heeft, ook beeldende activiteiten doen met kinderen (tekenen, schilderen, knutselen). Hij doet het samen met harpiste Lavinia Meijer die muzikale activiteiten wil doen.
U kunt het werk van de stichting, en van Mark, steunen door een donatie te doen naar Stichting Beacause we Carry: NL85 TRIO 0391073796 ovv Team 95 - Mark van Praagh. De stichting heeft de ANBI-status waardoor uw gift fiscaal aftrekbaar is.
 
Veel winkeliers laten kunst zien, dit jaar

  Hilversumse winkeliers werken dit jaar enthousiast mee om kunst tentoon te stellen.
 
Exposities in Hilversum
Hazel Ling exposeert tot eind juli in Raadhuis Hilversum.
 
 
Filmpje
Over Open Ateliers Hilversum 2017 - zie hier
Gemaakt door Noah Krijgsman, student journalistiek.
 
 
 
Deze nieuwsbrief verschijnt gedurende de Open Atelier Dagen & Juni - Kunstmaand zodra er iets te melden is. Als u geen prijs stelt op deze informatie, kunt u zich hieronder uitschrijven. Inschrijven kan via de website van ART Hilversum.