MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 8
Nieuwsbrief nummer 8 van MeesterMichael. Er worden steeds meer leerkrachten lid van mijn nieuwsbrief. Het zijn er bijna 1000! Hopelijk stel ik jullie niet telleur en hebben jullie weer wat aan mijn nieuwsbrief. Weet je nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de link hieronder. Dan kan ik binnenkort de 1000e verwelkomen.
Alle hieronder genoemde links kun je natuurlijk altijd weer terug vinden op www.meestermichael.nl
 
 
 
 
 
 
Herfst
Het is herfst. Ben je op zoek naar leuke hefst-spelletjes voor op de computer? Klik dan HIER.
 
Een leuk spelletje met een record van 23 seconden. Kun jij het verbeteren?
 
Je mag de randen niet raken met je batje. Probeer maar eens 12 punten te halen!
 
 
Vind jij het ook zo jammer dat je niet met tien vingers heel snel kunt typen? Volg deze cursus en je leert het. Het leuke is... het is gratis. 

 
 
  
Werkjes, spelletjes en lesideeen over de herfst vind je HIER.
 
 
 
 
Samenvattingen om proefwerken te oefenen De Kleine Beer heeft samenvattingen gemaakt van alle hoofdstukken van de boeken 'Wijzer door de tijd' en 'Wijzer door de wereld' voor de groepen 5 t/m 8. Sommige samenvattingen kun je ook beluisteren.
 

 12provincies

Een Internet Webkwestie over Nederland voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs
 

 
Kleuterwerkjes.
Ben je op zoek naar leuke kleuterwerkjes? Klik dan HIER. Je kan ook op thema zoeken.
 
                        
 

Dierendag

4 oktober is het dierendag. Je mag dan je dier eens extra verwennen. Leuke lesideeen vind je HIER

 

Kinderboekenweek

7 oktober start de kinderboekenweek 2009 met als thema 'Aan tafel'. Klik HIER om ideeen op te doen.
 
 
 
 

Halloween

31 oktober is het Halloween. Doe je er aan mee? Klik dan HIER
Filmpjes bij de methode.
De trouwe gebruikers hebben het wel gemerkt. Een aantal filmpjes zijn weg. 

Klassetv en Leskompas vonden het niet goed dat ik hetzelfde aanbood als zij, maar dan GRATIS. Ze dreigden moeilijk te gaan doen. Zij verdienen er nl heel veel geld mee. Ik had wat links van hun site gekopieerd. Het zijn links naar gratis sites die voor iedereen toegankelijk zijn. Nu blijkt er een copyright te zitten op het zoek-werk wat ze hebben gedaan. (belachelijk) Ik ben er mee bezig maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.

Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn nu erg welkom

Filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
Dus bijv. 'Wijzer door de tijd', groep 6, hoofdstuk 5, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.

LanSchool

De laatste tijd komt "Classroom Manangement Software" steeds sterker in de belangstelling. Met LanSchool kunt u volgen u wat er op de computers binnen de school gebeurt.

Zo kunt u vanachter het bureau leerlingen op afstand ondersteunen (bijv. als ze ergens op de gang of elders aan de computer zitten te werken). Daarvoor is een keurige chatfacilteit beschikbaar. Daarnaast kunt u meekijken en ingrijpen bij ongewenst computergebruik. Als door leerlingen twijfelachtige sites worden bezocht, of als pestmails worden geschreven: het kan worden gesignaleerd en vastgelegd en u kunt er meteen - ook op afstand - op reageren. De techniek van LanSchool is helder en doelmatig. Ook u kunt er ongetwijfeld vlot mee overweg.

Ga er nu zelf helemaal GRATIS mee aan de slag. Als u in het onderwijs werkt: vraag de gratis thuisversie aan om rustig binnen uw eigen thuisnetwerkje te kijken wat het is en doet. Daarnaast voor de systeembeheerder: installeer op school het LanSchool-Lite monitor-programma om mee te kijken. Ook helemaal gratis. En: deze gratis versies zijn blijvende versies. (Dus geen 30 dagen versies of iets dergelijks!) Er is geen enkele aankoop verplicht. Kijk voor meer informatie op www.LanSchoolNederland.nl
 
 
Herfst
Filmpjes, spelletjes en lesideeen voor op je digibord vind je HIER.
 
Een leuk voorbeeld is Zoek de paddenstoelen. Klik ze aan en kijk wat paddenstoel het is.
 
Filmpjes over dierendag (4 oktober)
 
Het muzieklesidee is  bedoeld voor het thema Aan Tafel bij kinderboekenweek 2009. Ga met meester Bart aan tafel! Dat wordt snoepen en eten uit kinderboeken! Een lied over een kok die Herman heet. Klik HIER
 
 
Een taart op je bord. De jarige job/jet mag hem zelf versieren. Voor uitleg klik je op 'How to play'
 
De klassendienst krijgt vrij, want je hebt een andere hulp. Leuk!
 
Lijntjes en ruitjes papier
lijntjespapier, ruitjespapier, muziekpapier.
Gewoon makkelijk voor op je digibord. Klik HIER en daarna op de bovenste link
 
Voor als je op zoek bent naar liedjes/videoclips van 1965 tot nu
 
 
Raad zo snel mogelijk 5 woorden (Dit lijkt een beetje op Lingo)
De trouwe gebruikers hebben het wel gemerkt. Een aantal filmpjes zijn weg. 

Klassetv en Leskompas vonden het niet goed dat ik hetzelfde aanbood als zij, maar dan GRATIS. Ze dreigden moeilijk te gaan doen. Zij verdienen er nl heel veel geld mee. Ik had wat links van hun site gekopieerd. Het zijn links naar gratis sites die voor iedereen toegankelijk zijn. Nu blijkt er een copyright te zitten op het zoek-werk wat ze hebben gedaan. (belachelijk) Ik ben er mee bezig maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.

Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn nu erg welkom


Deze tip staat er eigenlijk altijd bij, omdat ik dit ook echt super vind. Bij Klasse TV betaal je er flink voor en hier is het gratis. Je hebt in 2 tellen een filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
Kidspiration is de ideale visuele manier voor kinderen om te leren denken, schrijven en begrijpen. Ze creëren diagrammen door plaatjes, tekst en gesproken woorden te combineren.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Sinds november 2008 is er ook een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar:
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
 

 
Tips 
 
Aanmelden of afmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
Sponsor
 Elk jaar een zelfde schoolfotoachtergrond is ons te saai.
Daarom kunt u elk schooljaar een keuze maken uit diverse achtergrondthema’s. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit de thema’s Boerderij, Maritiem, Jungle, Zee & strand, en nog veel meer.
 
Sponsor
 
Dé communicatieservice voor het basisonderwijs!

Met digiDUIF wordt communiceren simpel!

Basisscholen kunnen op eenvoudige wijze zoveel, zo vaak en op elk gewenst moment berichten sturen

www.digiduif.nl

MeesterMichael's Nieuwsbriefwww.meestermichael.nl