PAM Nieuwsbrief 7.
 
Hout Composiet Systeem
 
Beste ,
 
Met trots introduceren wij bij u ons Hout Composiet Systeem!
 
PAM heeft sinds enkele maanden, naast de u wellicht al bekende producten, ook een Hout Composiet Systeem (HCS-60) aan het assortiment toegevoegd. Het systeem heeft als toplaag een hout composiet plank, wat op een uniek aluminium onderbouwsysteem wordt bevestigd.
Vooral dat onderbouw systeem is namelijk zeer belangrijk. Want hout composiet planken zijn er in zeer veel verschillende kwaliteiten, maar één ding hebben ze allen gemeen: veel uitzetting, maar ook enige zwelling als gevolg van vocht. Op zich zijn deze producteigenschappen geen probleem, maar als de planken niet goed “op de plaats” worden gehouden, dan vertoond de vloer na enige tijd veel werking. Vaak worden vergelijkbare planken met clips en zelftappers vastgezet, die zich los kunnen werken, waardoor de klemkracht vervalt en de plank vrij spel heeft. 
Bij PAM staan veiligheid en betrouwbaarheid echter bovenaan. Ons HCS-60 heeft daarom een gepatenteerde klem in het aluminium onderbouwsysteem. Deze klem wordt met een bout en een hamerkopmoer bevestigt; de klemkracht is groot en de bout werkt zich niet los, zodat ook de plank op de plek geklemd blijft zitten. Werking en vervorming van planken worden hiermee voorkomen.
 
 
In het systeem is een ontkoppeling van contactgeluid opgenomen. De ontkoppeling is gerealiseerd door een demper van ca. 5 mm. Deze is in de steun onder het aluminium onderbouwframe aangebracht en voorkomt het doorgeven van geluid aan de betonvloer. Het loopgeluid over de galerij dringt hierdoor niet of nauwelijks door in naast, onder- of bovengelegen woningen.
 
 
Inmiddels wordt het HCS-60 systeem veelvuldig toegepast op galerijen en balkonvloeren.
 
Op de foto ziet u een galerij in Heerlen uitgevoerd met dit nieuwe systeem. PAM Galerij- en balkonverhoging heeft in Heerlen de opdracht vergund gekregen om de galerijen en balkonvloeren van 4 flats aan de Heerlerbaan met dit systeem te verhogen. In totaal betreft het ca. 10.000 m² vloer. Het is een onderdeel van een grootschalige en fraaie renovatie van de flats.
 
Vanzelfsprekend heeft PAM het Hout Composiet Systeem uitvoerig laten testen bij erkende keuringsinstanties. De brandveiligheid, maar ook de stroefheid zijn beide met een goed resultaat afgerond. De testresultaten zijn vanzelfsprekend in te zien. 
 
Het HCS-60 systeem kan en mag op zowel galerijen als ook op balkons worden toegepast. Het is standaard leverbaar in hoogtes van 60 tot 195 mm. Er zijn vier verschillende prints leverbaar: geborsteld, houtnerf, kleine trapeziumvorm en grote trapeziumvorm. En elke printsoort is leverbaar in de kleuren: bruin, wengé en grijs. Op deze vloeren geeft PAM een garantie van vijf jaar.
 
 
 
 
U kunt ons HCS-60 systeem bekijken in onze stand (C 055) op de bouwbeurs in Hal 10.
 
Wilt u meer weten over de producten en diensten van PAM, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.
 
De verschillende systemen en afwerkingsmogelijkheden bekijken kan tijdens de bouwbeurs, maar ook in onze showroom in Almelo.
 
Uiteraard komen wij ook graag naar u toe om nader kennis te maken en eventuele renovatie of -onderhoudsplannen te bespreken.
   
Met vriendelijke groet,

Jan Luttikhuis
 
 
Doorsturen

Kent u mensen voor wie deze nieuwsbrief interessant kan zijn? Stuur het dan door.
U kunt een abonnement nemen via: Stuur deze email door naar een vriend
 
Wijzigingen

Opzeggen voor deze nieuwsbrief kan vanzelfsprekend altijd! Niet door ons te mailen, maar via de link onderaan. E-mailadres veranderd? Wijzig hem onderaan. 
PAM Galerij en balkonverhoging B.V.,
Virulyweg 1, 7602 RG Almelo,