Train je positieve blik
 
Beste ,

Is het je gelukt om je karakterisiteke kwaliteiten te vinden? En geef je ze de plaats die ze verdienen? Ik ben benieuwd naar je ervaringen!

Vandaag stuur ik je de tweede tip. Die gaat over positiviteit. Volgende week beginnen de voorjaarsvakanties en dat lijkt me een uitgelezen moment om hier eens bij stil te staan. Ik daag je uit om onder het mom van 'wat je aandacht geeft groeit' de komende weken je interne criticus een beetje in te tomen en je 'appreciator' meer de ruimte te geven. We zijn erg geneigd om ons te richten op wat er fout gaat of beter kan en missen op die manier gemakkelijk het kleine geluk van alledag. Door je aandacht hier voor te trainen ontstaat er een betere balans en zul je je tevredener en plezieriger gaan voelen.

Geef deze maand bewust aandacht aan
de goede dingen van je dag.
Registreer ze en noteer ze dagelijks
in een speciaal daarvoor bedoeld dagboekje.
 
--------------------------------------------------------------------------------
 
Zie hier wat er in je hersenen gebeurt als je gewoontes gaat veranderen.
Door neuroplasticiteit veranderen de patronen in je hersenen.
Je bent echt nooit te oud om te leren.
Optimisme is te trainen.
 
 
 
 
'GOEDGEMUTST'
op 5 maart in Den Bosch.
 
Een goed humeur: soms gaat het vanzelf, soms heeft het een zetje nodig. Samen met Marianne van Wetter, Kirsten Bornebroek, Mariette de Kroon en Chocoloca vullen we een lange middag met kennis, plezier en chocolade waarmee je jouw humeur en dat van je organisatie dat zetje kunt geven!
 
 
 
 
 
 
Meer over positieve psychologie  kun je lezen in het artikel dat ik schreef voor het decembernummer over Levenskunst van het Tijdschrijft voor Coaching.
 
 

 

 
 
 
Marga Rijken - Praktijk voor co-active coaching
Maasdijk 24 - 5328 BG Rossum
06 2953 8848
coaching@margarijken.nl
www.margarijken.nl