Nieuwsbrief oktober 2016 
 
Beste lezer,
 
De Wereldmissiemaand is inmiddels begonnen. In het weekend van 1 en 2 oktober hebben we de Wereldmissiedag van de Kinderen gevierd. Hopelijk heeft u ook meegedaan en de kinderen in de Filippijnen gesteund.
 
Op zaterdag 1 oktober jl. hebben we de Wereldmissiemaand officieel geopend. U leest er over in deze nieuwsbrief.
 
Paus Franciscus schrijft elk jaar een boodschap voor Missiezondag. Dit jaar staat die in het teken van de barmhartigheid. U kunt de Nederlandse vertaling van de brief vinden op onze website.
 
En mocht u nog gartis materialen willen bestellen voor de viering van Missiezondag 23 oktober: dat kan nog. Bij voorkeur per e-mail, via de website of telefonisch.
 
Laten we met zijn allen ervoor zorgen dat de Wereldmissiemaand een succes wordt voor onze medegelovigen in de Filippijnen.
 
  
Met vriendelijke groet,
Marianne Baijens
Coördinator Bureau Missio
 

Hartverwarmende ontmoetingsdag
 
Op 1 oktober jl. kwamen ruim 70 mensen naar het St. Bonifaciushuis in Utrecht voor de Ontmoetingsdag van MISSIO waar de Wereldmissiemaand officieel geopend werd. Gesprekken, lezingen, zang, dans en Filippijnse lekkernijen zorgden voor een prachtige dag.
 

90ste verjaardag van de Wereldmissiedag
 
In zijn jaarlijkse boodschap voor Missiezondag refereert paus Franciscus aan een van zijn voorgangers, paus Pius XI die in 1926 deze wereldwijde Missiezondag instelde. Het Jaar van de Barmhartigheid werpt volgens Franciscus een bijzonder licht op de Wereldmissiezondag van 2016. 
 

Projecten in de Filippijnen
 
Missio / Pauselijke Missiewerken steunt dit jaar, in samenwerking met Missio Aken, diverse projecten van religieuzen in de Filippijnen. Zij laten Gods barmhartigheid zien in hun handelen. Zij zijn getuigen van Gods barmhartigheid.