Hej,
 
 
Vid den här tiden på året brukar jag skriva till er och berätta om vår traditionsenliga kalasvecka för att fira butikens födelsedag. I år blir det lite annorlunda, precis som det mesta har varit den här våren sedan Coronaviruset rullat ut över världen. Det blir inga drop-in aktiviteter och kurser, men vi har ändå något roligt och spännande som vi vill dela med er!
 
Den 31 maj 2020 är det 10 år sedan Litet nystan öppnade på St Paulsgatan 20. Genom åren har vi upplevt så mycket garnglädje tillsammans, vi har sålt många nystan och stickor, haft kurser och aktiviteter och både delat med oss och fått massor av inspiration och idéer från er kära kunder. Vi har gått från en liten, trång lokal till att expandera och ta över grannlokalen, men nu har vi fyllt även den upp till brädden med garn. Vi behöver mer plats helt enkelt :)
 
Därför är jag väldigt glad att kunna berätta att vi kommer att flytta till en ny, större lokal på ny adress! Vi blir kvar på Söder (såklart), men från och med början av augusti får ni styra stegen mot Folkungagatan 100 när garnsuget slår till. Där kommer vi att husera i en lokal med nästan dubbelt så stor butiksyta, och dessutom ett stort lagerutrymme i källaren, vilket ger oss möjlighet att äntligen få igång en webbshop!
Vi återkommer med mer information när det närmar sig, men hoppas att ni vill hjälpa oss med "flyttstädningen" genom att fynda fina garner som utgår inför flytten. Vi kommer att börja rea utgående kvaliteter i början av juni.
 
Jag vill också säga hur otroligt glad och tacksam jag är att ni gjort den här fortsatta resan möjlig för oss. Det betyder verkligen allt för vår verksamhet att alla ni härliga kunder fortsätter att köpa garn hos oss trots osäkra tider, och vi märker att ni är många som sett garn, stickning och virkning som en tillflykt och ett glädjeämne under de senaste månadernas karantän, distansarbete och avskildhet. Många verkar också vilja lära sig sticka och virka, och det har uppmärksammats både här och där i media att handarbete är en het trend under Coronakrisen.
 
 
Det har som ni redan märkt blivit glest mellan nyhetsbreven hittills i år, men i butiken och på vårt  Instagramkonto och Facebooksida är det fullt upp. För er som inte redan följer oss där, kommer här lite allmän information om våra öppettider och beställningsrutiner i Coronatider.
 
Butiken är öppen som vanligt, men för att minska risken för smittspridning tillåter vi max 5 kunder samtidigt i lokalen, och uppmanar alla att fortsätta ta eget ansvar och hålla avstånd till kunder och personal, samt stanna hemma om du är sjuk. Om dörren är låst när du kommer till oss är det fullt i butiken, då ber vi dig vänta en stund tills en kund går ut, då är du välkommen in. 

Kan du inte komma till oss så går det utmärkt att maila till order@litetnystan.se eller ringa på 08-643 34 60 så hjälper vi dig gärna med din beställning. Har du en idé om ett mönster du vill sticka så tar vi fram garnalternativ och vi kan maila foton på färgkombinationer till dig innan du bestämmer dig. Vill du hämta varorna i butiken så går det såklart bra, annars får du en förskottsfaktura via mail, den kan betalas via swish eller bankgiro och sedan skickar vi varorna till dig med Postnords varubrev.
Små paket levereras i brevlådan och för de större kan du själv välja om du vill ha leverans till dörren eller hämta försändelsen hos postombud.
 
Vi påminner också om att butiken är stängd på Nationaldagen lördag 6 juni, men vi har öppet som vanligt resten veckan.
 
 
Nytt lingarn - Solo Lino 
Linéa Pura Solo Lino från Lana Grossa är nytt hos oss. Är det inte en härlig palett? Garnet består av 80% viskos av återvunnet lin, och 20% lin. Det ger ett mjukare garn med mer fall än ett vanligt lingarn. Passar till stickor 3-3.5 mm för linnen, toppar, tröjor och koftor, och för 4-4.5 mm till sjalar och filtar. Ett nystan är 50 g, 120 m och kostar 75 kr. Jag är sugen på att sticka en randig sommartopp, och det står just nu mellan A hint of summer och Guildenstern top.
 
 
Mönsterinspiration för dig som ska sticka smått
Nu finns två pinfärska mönsterhäften från skickliga Lene Holme Samsoe i butiken. Babystrikk no 4 och 5 innehåller massor av fina modeller och kostar 149 kr styck. Köper du samtidigt garn till ett projekt så kostar häftet endast 125 kr. Texten är på norska.
Lene's tre tidigare babyhäften är redan klassiker. Häfte nr 4 passar till lite tjockare garner som stickas med stickor 3.5-4 mm, och nr 5 passar till vanlig babygrovlek och stickor 3 mm. Vi har flera garnalternativ som passar till bägge häftena.
 
 
 
Min nya favorittröja!
Jag har stickat mig en ny älsklingströja! Rainbow sweater av Lene Holme Samsoe finns i hennes bok Mig og Ministrikk eller kan köpas som enkelbeskrivning via leknit.com. Jag valde kalla blå och gröna toner i Silkhair och Tynn Silk Mohair, tolv olika färger, men det går bra med fler eller färre också. Tröjan väger endast 150 gram och är som en lätt och varm kram att ha på sig. Det kommer garanterat att bli fler av denna modell till min garderob!
 
Jag kommer att sätta ihop ett antal olika paket med färdiga färgkombinationer till nästa vecka, men det går självklart bra att utgå från dina restgarner i stashen och eventuellt komplettera med den där nyansen som får hela projektet att lyfta!
 
 
 
 
Terrazzo Sweater
Många verkar sugna på att sticka den nya, toksnygga tröjan Terrazzo sweater av Petiteknit. Jag har provstickat med en tråd Soft Donegal Tweed och en tråd Tynn Silk Mohair eller Silkhair och masktätheten blir perfekt, likaså den snygga tweedmeleringen! Det finns massor av fina färgkombinationer och vi hjälper gärna till att välja. Våga satsa på lite kontrast mellan tweeden och mohairen, de behöver inte vara alldeles lika i nyans för att det ska bli snyggt. Inte gör det saken sämre att Soft Donegal Tweed är så otroligt prisvärt, endast 55 kr per 50 gr! Garnåtgång till stl M är 5 nystan Tynn Silk Mohair eller Silkhair och 6 nystan Soft Donegal Tweed.
 
 
 

Sist men inte minst vill jag berätta om två "gamla" nyheter som är värda att upprepa för er som kanske inte hört av oss sedan förra nyhetsbrevet. Den fantastiska boken 52 weeks of socks och det lika fantastiska garnet Snefnug!
 
Boken 52 weeks of socks som ges ut av Laine Magazine är ett riktigt praktverk för dig som gillar sockstickning, här visas några smakprov, men för att se alla modeller som ingår kan du kika här! Boken kostar 499 kr och texten är på engelska. Vi har fortfarande boken i lager, den har sålt slut i flera upplagor och när man bläddrar i den är det lätt att förstå varför :)
 
 
Efterlängtade Snefnug!
Nu finns äntligen Snefnug från CaMaRose.dk i butikens sortiment. Snefnug är ett otroligt mjukt garn som består av ett finmaskigt nät av bomull som fylls med alpackaull och merinoull. Ett luftigt och fylligt garn helt i naturmaterial alltså! Passar till stickor 4-6 mm och ett nystan kostar 119 kr. Snefnug är ett av originalgarnerna i den omåttligt populära tröjan Sunday Sweater och västen Holiday Slipover av PetiteKnit. Andra mönsterförslag till garnet är Magnolia Chunky Cardigan, Drömmecardigan eller Big Love.
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt