Nieuwsbrief juni 2019
                 Ruimte voor rituelen 
voor het markeren van belangrijke overgangsmomenten in je leven
                                   aanmelden voor nieuwsbrief

Verjaardagsritueel aan de vloedlijn 
Graag wilde ze haar verjaardag vieren om de verbinding te vieren met haar meest dierbaren. Het lopen van een labyrint leek haar een mooie (en spannende) manier om dit te doen.
Stralend weer was het die zaterdag in maart, met blote voeten in het zand was het goed te doen. De gasten kwamen gezamenlijk naar de vloedlijn gewandeld. 
Na een introductie en uitleg over dit eeuwenoude symbool verspreidden de gasten zich om het labyrint en zongen ze over de hemel die ons bedekt en de aarde die ons draagt.
En zo droegen haar gasten haar terwijl ze het labyrint betrad en ‘haar leven ging lopen’. Ze maakte eerst nog vrij veel oogcontact en vind het moeilijk zich over te geven aan het gevoel van gedragen te worden, maar naarmate ze dichter bij het centrum kwam, lukte dat steeds beter en keerde ze meer naar binnen.
In het centrum begroef ze een stekelig vruchtje, als symbool voor de angsten die haar niet meer dienden.
Toen ze haar pad vervolgde, symbolisch de toekomst in, betraden haar gasten het labyrint. Ze ontmoetten elkaar en ieder was uitgenodigd woorden tegen haar te zeggen die betrekking hadden op hun wederzijdse relatie.
Een mantra van dankbaarheid klonk.
We sloten af met thee en een ‘lang zal ze leven’.
De verjaardag werd thuis vervolgd waarbij zich nog meer gasten aansloten.

Agenda: klik website
Rode tent/vrouwencirkel: Een avond delen, stilte, muziek en meditatie di. avond 4 juni, 19.30 uur, Cyclaamstraat 14, Den Haag (de volgende is dinsdag 2 juli) graag aanmelden  info  
Mantrazang in het Couveehuis: wegens het vol-zijn van de eerste groep is vanaf 4 maart een tweede groep gestart van 15.45 tot 17.15 uur. De groep groeit, maar er is nog plek. Je verbindt je telkens voor 8 keer. Info kan bij mij, en hier aanmelden
Labyrintloop aan de vloedlijn in de vroege ochtend: 28 juni 7.00 uur info
 Labyrintloop aan de vloedlijn: 16 juli 20.30, we zullen de Appletondance doen info
Zomerzonnewende viering: 21 juni, we vieren de overgang van voorjaar naar zomer met zang, drum en ritueel, wederom bij mij thuis, met een klein vuurtje  info  

Bijzondere vermeldingen:  
Op mijn Blog kan je lezen over een deelronde in het park over je droombaan
Boekentip: Pinksteren door Rudolf Steiner: De derde voordracht is toekomstgericht.
En: mooi bericht over een 70-jarige grootmoeder die stranden schoonmaakt, een houding die steeds vanzelfsprekender wordt. 
 

Wil jij een bepaald moment in je leven extra aandacht geven of een bepaalde periode afsluiten om zo ruimte te maken voor het in vrijheid kunnen vormgeven van nieuwe plannen? Bel of mail me dan.
Ruimte voor Rituelen, www.ruimtevoorrituelen.nl
 
Email Nieuwsbrieven & Email Marketing met YMLP.com