Click here to view this email in your browser
Hej,
 
I veckan var det 8 mars och Internationella kvinnodagen - och det blev en riktigt rosa dag! Jag började dagen tidigt med att gästa Nyhetsmorgon på TV4 där jag satt och stickade på Pussy hats hela morgonen, och det var så kul att se så många rosa mössor på stan sedan under dagen :) Härligt! 
 
Den här gången har vi inte mindre än tre kursinbjudningar att dela med oss av! Passa på att boka din plats på någon av kurserna.
 
 
AKTUELLA KURSER!
 
 
Sticka mönster och våga klippa!
Onsdag 22 mars kl 18.30-21
 
De klassiska Fair Isle mönstren från Shetlandsöarna stickas runt på rundsticka och sedan klipper man upp för ärmhål eller öppningen fram på koftan. Att sätta saxen i det man stickat kan vara nervöst! På den här kursen får du prova på både mönsterstickning med två färger och att klippa i din stickning. Vi tipsar också om hur du håller garnet för att underlätta mönsterstickningen och få ett jämnt och fint resultat. Kursledare är Heléne Wallin.

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
Färglära för stickare!

Torsdag  23  mars kl 18.30-21.00
  
Att välja färger tycker många är bland det roligaste – och svåraste – när det är dags att sätta igång med ett nytt stick­projekt. Rätt färgkombination kan verkligen lyfta ett plagg, på samma sätt som ”fel” färger kan göra att mönstret inte alls framträder som det var tänkt. Kursledare Johanne Ländin inleder med en kort lektion i färglära och hur man kan tänka när man ska kombinera garner i flerfärgsstickning. Vi kommer att få se flera olika stickade plagg och ta del av både lyckade och misslyckade färgkombinationer. Avslutningsvis får deltagarna sticka provlappar och sedan diskuterar vi hur resultatet blev. För att få utbyte av kursen bör du ha viss erfarenhet av att sticka flerfärgsstickning.
 
 
 
Fortsättningskurs! Tvåändssticka mönster med två färger!
Onsdag 5 april kl 18.30-21.00
  
Det här är kursen för dig som redan är biten av tvåändsstickning och som är nyfiken på hur tekniken kan användas för att sticka mönster i olika färger. Vi går bland annat igenom geometriska mönster med djupmaskor samt enstaka mönstermotiv på enfärgad botten. För att få utbyte av kursen bör du kunna lägga upp samt sticka räta och aviga maskor i tvåändsstickning. Kursledare är Ivar Asplund
 
 
  
 
 
Fiffiga stickskydd - både för rundstickor och sprumpstickor!
Vi är många som inte lämnar hemmet utan minst en medhavd stickning, man vet ju aldrig när det kan dyka upp ett tillfälle att sticka några maskor. Nu finns ett nytt smart skydd från KnitPro för pågående arbeten på rundsticka som både skyddar spetsarna på stickorna och hindrar maskorna från att åka av.
 
 
 
Vi passar också på att påminna om de fiffiga så kallade WIP-tubes, som lika förtjänstfullt skyddar pågående arbeten på strumpstickor. Wip-tubes säljs i 3-pack för 120 kr och skydden för rundstickor kostar 40 kr/st. Ett prisvärt alternativ till avbrutna stickor och tappade maskor :)
 
 
 
 
REA Seta tweed!
Nu säljer vi ut det härliga garnet Seta Tweed från Lang Yarns, det är en skön blandning av sike och bomull och garnet passar finfint till sommarplagg som kortärmade toppar eller sjalar. Seta tweed är drygt, med 100 m per 25-gramsnystan och en masktäthet på ca 21-22 m per 10 cm på stickor 4 mm. Ordinarie pris är 55 kr per nystan, men nu kostar de bara 39 kr per nystan, så långt lagret räcker! Jag har bland annat stickat en härligt gladrandig silkestopp i Seta Tweed och Tussah Tweed.
 

 
 
Vi har glädjen att presentera en mycket färgglad nyhet!
Som enda butik i Sverige har vi fått äran och förtroendet att vara återförsäljare av garner från Rohrspatz & Wollmeise! Wollmeise är ett världsberömt, närmast legendariskt varumärke i garnvärlden. Claudia Höll-Wellmann startade i liten skala för 15 år sedan, och färgade garner i merioull hemma i den lilla staden Pfaffenhofen i tyska Bayern. Garnerna sålde slut snabbare än kvickt och verksamheten har nu vuxit till ett litet familjeföretag och sortimentet har utökats med flera garnkvaliteter, fortfarande med samma höga kvalitetskrav och otroliga färgskala. I våra hyllor hittar ni nu Wollmeise Pure, Twin, Blend, DK och Lace. Välkommen in och kika på dessa godingar, för det här är garner som bör upplevas!
 
 

 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16