T.V.P. Nieuwsbrief  
6e jaargang - Juni 2018

In deze editie: 
 • Voorwoord redactie
 • Jouw artikel in de Nieuwsbrief
 • Sponsors & Adverteerders
 • 5e Bonn & Mees T.V.P. Open Toernooi
 • 2e Senioren Plus Toernooi
 • Geul van 35 meter in 1 uur klaar!
 • SponsorKliks
 • TVP zoekt het gras op. Op naar Wimbledon?
 • Na tennis en klaverjassen nu ook golfen met TVP
 • Sluist Martijn Hoogenboom geld door naar de Bahama’s?
 • T.V.P. op Facebook
 • Gaat TVP van vier naar acht banen?
 • Caspar van Leeuwen met pensioen?
 • Bardienstindeling 2018
 • T.V.P. foto's
 • Meer ups dan downs voor damesteam 2
 • Tijgertje en consorten toch kampioen!
 • Is Julian nu bokser of tennisser?
 • Heel Albrandswaard pakt het tennisracket
 • Ouders enthousiast over kids World tour
 • Bediening LED verlichting
  
 
Activiteiten kalender: 
 
Het gehele jaar
Atijd op woensdag
racketochtend vanaf 9.00u

Het gehele jaar
Altijd op donderdag
racketavond vanaf 20.00u
 
Lady's Night
06-07-2018
 
Men's Day
25-08-2018
 
Clubkampioenschappen
30-08-2018 t/m 08-09-2018
 
Jeugdkamp
09-11-2018 t/m 11-11-2018
 
Snert & Bingo Toernooi
08-12-2018
 
Oliebollen Toernooi Jeugd
09-12-2018

 
Adverteerders:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voorwoord van de redactie
Weer drie maanden voorbij en de Nieuwsbrief is alweer een feit. De redactie is blij met de reacties die ze hier en daar van leden opvangen over de ‘opleving’ van dit nieuwsbulletin. Ook is het mooi dat we alweer spontaan artikelen krijgen aangereikt die we met plezier in de Nieuwsbrief plaatsen. De redactie zelf is nog niet helemaal tevreden met de Nieuwsbrief. Met name de naam van de Nieuwsbrief. Voorheen had de Nieuwsbrief een ‘echte’ naam: ‘Ace’. Kort maar krachtig. Midden in de roos. Je maakt een punt. Hier gaat het om in tennis. Nieuwsbrief is nu niet bepaald een naam die ‘bekt’. Daarnaast is er ook niet altijd sprake van nieuws maar van achtergrondverhalen, interviews en andere artikelen die niet perse een actuele betekenis hebben maar wel lekker om te lezen. Actueel is onze site, actueel is ons facebookadres en actueel is twitter. Daarom schrijven wij als redactie een prijsvraag uit en dagen alle leden uit een nieuwe naam voor ons lijfblad te verzinnen. Graag laten wij alle leden geheel vrij en leggen daarom geen beperkingen op.
 
Wat kom je dit keer in de Nieuwsbrief tegen? Uiteraard vers van de pers het eigen T.V.P. Bonn & Mees Open Dubbeltoernooi wat, zonder iets te verklappen, een uitzonderlijk succes is geweest. Verder hebben een aantal teams verslag gedaan van hun ervaringen in de voorjaarscompetitie waarbij twee teams zich kampioen mogen noemen. Maarten Mellaard heeft een mooi stuk geschreven over hoe hij en zijn collega’s van de onderhoudscommissie ontdaan waren van de hulp die door leden na een ‘noodoproep’ werden gegeven. Laat dat stuk van Maarten een inspiratie zijn voor nog meer leden om zich ‘dienstbaar’ op te stellen en zo nu en dan zijn steentje aan T.V.P. bij te dragen.
 
Waar in de vorige Nieuwsbrief onze voorzitster ten tonele werd gebracht is het dit keer onze penningmeester Martijn Hoogenboom die aan de tand wordt gevoeld. Maakt geld alles mogelijk of zijn er ook beperkingen. Een kijkje in de kas van T.V.P. Ons jeugdlid Julian Sliep heeft al een heuse bokscarrière achter zich en nu probeert hij ook met tennis kampioen te worden. Verder vind je in dit nummer enkele merkwaardige spelregels die het tennis rijk is, allemaal opgetekend door Oscar van Dijk. Nieuwe kinderen zijn bij T.V.P. begonnen met kennismakingslessen. Dit dankzij deelname van T.V.P. aan de Parkdag in Rhoon. Daar was T.V.P. met een aantal enthousiastelingen aanwezig om het tennis te promoten. Ook daarover vindt u in dit nummer een beeldend verslag. Fred Baird probeert in deze Nieuwsbrief onze tennissers aan het golfen te krijgen en samen met Tobias de Wit breken zij ook een lans voor weer een ander sport: padel, verwant aan tennis en squash. U leest het allemaal in deze Nieuwsbrief, veel leesplezier!

 

Jouw artikel in de volgende T.V.P. Nieuwsbrief?
De redactie stelt het heel erg op prijs als ook jij een keer een artikel voor de nieuwsbrief schrijft. T.V.P. organiseert jaarlijks zo’n 10 tot 12 activiteiten. Dit naast de voorjaars- en herfstcompetitie en de verschillende toernooien en de jaarlijkse clubkampioenschappen. Heb jij hier iets leuks over te melden of op of rond de tennisbaan iets opmerkelijks meegemaakt, schroom niet en laat het de redactie weten. Misschien sta jij met jouw artikel dan in de volgende uitgave. De volgende nieuwsbrief, hoogstwaarschijnlijk in een nieuw jasje gegoten, verschijnt maart / april 2018. Alle kopij is van harte welkom op redactie.tvp@gmail.com
 
De uiterste inleverdatum voor de volgende nieuwsbrief staat op:
 
- VRIJDAG 21 SEPTEMBER 2018 -
 
Indien u een bijzonder moment (bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een huwelijk o.i.d.) wilt delen met de clubleden, kan dit door het versturen van de aankondiging van deze gelegenheid naar de redactie.

Sponsors & Adverteerders
Een club kan niet bestaan zonder gezellige en actieve leden, een goed en betrouwbaar bestuur en natuurlijk sponsors & adverteerders. Gelukkig hebben we ze bij TVP allemaal!
 
Sinds kort treft u op de nieuwe T.V.P. website een overzicht aan van de diverse sponsors en adverteerders die T.V.P. kent. (zie bovenaan de startpagina het kopje "Over ons" en klik dan door naar "Sponsors")

Neem eens een kijkje op deze site en klik eens wat rond om wat nader kennis te maken.

5e T.V.P. Bonn & Mees Open Dubbeltoernooi groot succes!
Het is altijd weer een enorme uitdaging voor de technische commissie een toernooi tot een succes te maken. Ook dit jaar is het dubbeltoernooi dat zij hebben georganiseerd bijzonder geslaagd te noemen. Getuige hiervan zijn enkele uitspraken die ik van bezoekende spelers heb mogen noteren:
 
“Prima geregeld hier. Op het laatste moment was ik door privéomstandigheden verhinderd en daar werd heel soepel mee omgesprongen.”
 
“Wat wil ik nog meer? Drie potjes gespeeld en bij geen wedstrijd een wanklank over in of uit en dat maak ik nog weleens anders mee.”
 
“Goed verzorgd toernooi met een leuk thema en dan die stoeltjes in het ‘strand’, super leuk aangekleed.”
 
“Gezellig en het eten mag er ook zijn. Beetje hete kip houd ik wel van!”
 
Dat zijn toch mooie reacties voor de organisatie en voor T.V.P.
 
Naast de technische commissie was er natuurlijk een klein leger van andere vrijwilligers die aan het toernooi hun steentje hebben bijgedragen. Denk alleen al aan onze voorzitter die de hele kantine had omgetoverd in een Caraïbisch aandoende vakantiebar. De mannen van de onderhoudscommissie die ervoor hebben gezorgd dat al het groen er prima bij stond en de banen puik in orde hadden gebracht. Speciale aandacht nog voor de slimme steuntjes aan de banken waarin de parasols afdoende beschutting tegen de zon brachten wanneer de spelers even hun pauzes namen. De langzamerhand legendarisch wordende broodjes bal van Puck van IJzendoorn, de broodjes kip van wederom onze voorzitter die zelfs ook de maaltijd voor het slotbuffet had bereid. Dit als dank voor alle vrijwilligers die ettelijke uren van hun vrije tijd hadden opgeofferd. Dan nog de recreatiecommissie die een spetterende Tennis & Beach Party hadden georganiseerd die tot in de kleine uurtjes door ging. En zonder steun van Bonn & Mees had onze penningmeester toch een stuk dieper in de buidel van onze kas moeten tasten waarvoor uiteraard onze dank aan deze sponsor.
 
 
Ook niet te vergeten zijn alle deelnemers die van heinde en verre aantraden en mooie wedstrijden op de banen lieten zien. Want daar ging het uiteindelijk allemaal om. Een sportief treffen op de tennisbaan met goeie winnaars en sportieve verliezers. Uit het grote deelnemersveld kwam ook een aantal van onze eigen leden als winnaars uit de strijd. Hieronder het lijstje met de klasse waarin onze eigen leden in de top drie genoteerd staan:
 
Heren dubbel 4
2e plaats: Oscar van Dijk en Robert Keemink
3e plaats: Paul Kuhlmann en Mark Waltmans
 
Heren dubbel 5
1e plaats: Oscar van Dijk en Joost Roemer (LTC Naaldwijk)
2e plaats: Rodney Van Nielen en Mark Waltmans
3e plaats: Martijn Hoogenboom en Casper Scheurwater
 
Heren dubbel 6 17+
1e plaats: Jan de Leeuw en Ramón Heins
2e plaats: Martijn Hoogenboom en Luuk Waltmans
 
Heren dubbel 50+
1e plaats: Hakan Balci en Jos Lutgens
 
Dames dubbel 6 17+
1e plaats: Sasja Van Der Knaap en Ellen Speelman (VT de Hoek)
 
Gemengd dubbel 5
1e plaats: Paul Kuhlmann en Liesbeth Roeles
 
Gemengd dubbel 6 17+
1e plaats: Henk Van IJzendoorn en Antoinette Eissens
2e plaats: Marc Drenth en Lotte De Man (Laatjeskaai)
 
Gemengd dubbel 7 17+
1e plaats: Sasja van der Knaap en Mark Van Dijk (LTC Spijkenisse)
 
Gemengd dubbel 8 17+
2e plaats: Eveline Gerrits en Eric Opdeweegh
 
Kortom zeven echte kampioenskoppels en een mooi aantal tweede en derde plaatsen behaald. Grote klasse en nogmaals gefeliciteerd!
 
Piet Waltmans

Op naar weer een Senioren plus toernooi
Evenals vorig jaar werd op ons park dinsdag 19 juni het Senior plus toernooi (één dag toernooi) gespeeld. Hadden we vorig jaar wat pech met het weer, dit keer was het een perfecte tennisdag, dus een super geslaagd toernooi. Bij dit toernooi staat de sportiviteit en gezelligheid voorop. Dus een dag voor senioren waarbij het spelen ontspanning moet geven. De 32 deelnemers waren in twee poules ingedeeld, waarbij elk dubbelkoppel 4 partijen van 45 minuten heeft gespeeld (45 minuten op 45 minuten af).
 
Alle deelnemers werden verwelkomd met een kopje koffie en een versierde slagroomsoes. Om tien uur was het zover en gingen de eerste partijen van start. Om de 45 minuten werd er gewisseld en na de tweede wisseling was er voor elke deelnemer(ster) gelegenheid tot het nuttigen van een lunch.
 
 
Onze speciale keukenploeg, bestaande uit Riet Mellaard, Petra Bijl en Bep Keehnen, bijgestaan door hun mannen, hadden de lunch met grote zorg klaargemaakt. Dat was best wel even stressen om in korte tijd voor 32 personen een lunch klaar te maken maar onze  keukenploeg had het volledig onder controle. De lunch bestond uit een kop soep en een speciaal opgemaakt broodje met een salade. Natuurlijk was er ook melk en had je nog trek, dan was er ook nog krentenbrood. Ook heerlijke meloen en een toetje, dit keer vruchten yoghurt, ontbrak niet.
 
 
Aangezien dit toernooi niet voor je ranking meetelde, hadden we na afloop wel de spelers met de meeste punten in het zonnetje gezet. Maar in plaats van bekers of medailles had elke deelnemer een lootje gekregen waaraan prijzen waren gekoppeld. Er ware 32 prijsjes te vergeven dus iedere deelnemer ging met een prijsje naar huis. Het Wijnhuis in Rhoon had nog zes voortreffelijke flessen wijn beschikbaar gesteld en verder hadden we zelf voor wat leuke prijsjes gezorgd.
 
Deelnemer(sters) waren allemaal vol lof en vonden ons toernooi een aanrader, dus voor ons een reden om dit volgend jaar weer te organiseren.
 
Ron Meijer

Geul van 35 meter in 1 uur klaar!
Tijdens werkzaamheden voor de realisatie van een betere stroomvoorziening moest een  geul van 35 meter lang en 60 centimeter diep worden gegraven. De onderhoudscommissie was er vol goede moed aan begonnen maar dit bleek al gauw een te grote opgave voor deze (wat oudere) mannen. Aangezien de sleuf perse die dag open en weer dicht moest worden gegooid waren hulptroepen broodnodig. Aan Annemarie werd daarom gevraagd een oproep te doen voor hulp uit ons ledenbestand. De oproep werd maandag gedaan voor de dinsdagavond er op met het verzoek vanaf zeven uur een steentje bij te dragen. Jullie mogen het gerust weten maar de monden van de ‘OC-mannen’ vielen open, wat een opkomst! Al vanaf zes uur waren de eerste vrijwilligers reeds aanwezig, zelfs met extra schoppen voor degenen die niet waren uitgerust met graafmateriaal. Om zeven uur waren er al rond de 20 man aan het werk, waarbij de spade’s tegen elkaar kletterden.
      
 
Ondanks de warmte die avond was de geul in no time gegraven. De kabels werden er gelijk in gelegd en met een goed uur was alles weer dichtgemaakt. Onvoorstelbaar eigenlijk wat een samenwerking bij de TVP! Tussentijds en na het werk werd er natuurlijk door de vereniging voor verfrissingen gezorgd. Door de vele handen had de vermoeidheid niet echt de overhand gekregen want na afloop van het werk verruilden enkele mannen nog de schop voor het tennisracket. Het motto vele handen maken licht werk werd weer eens bewaarheid.
 
 
Inmiddels liggen de tegels voor het grootste gedeelte er weer netjes in. Het laatste deel is dichtgelegd nadat de aansluitingen waren afgerond. Ook is het terras weer toonbaar gemaakt zodat iedereen weer met schone schoenen de kantine in kan. Alle mensen die, op welke wijze dan ook, hebben meegewerkt om dit ‘probleem’ a la minuut op te lossen, worden door de OC, en ook het bestuur, hartelijk bedankt!
 
Maarten Mellaard

SponsorKliks
Als vereniging zijn we natuurlijk altijd bezig om te kijken hoe we onze inkomsten kunnen vergroten. Via SponsorKliks is dit nu mogelijk op een simpele manier die u en ons niets kost.
 
Het enige dat hiervoor nodig is, is wanneer u online iets koopt, om eerst via onze website op het SponsorKliks logo bovenaan de pagina te klikken.
 
 
U komt vervolgens op onze eigen SponsorKliks website, waar u op de normale manier uw kleding, schoenen, eten, speelgoed, sportartikelen, reizen en elektronica kan bestellen bij een grote hoeveelheid webwinkels.
 
Deze lijst omvat o.a. Bol.com, Thuisbezorgd.nl, AH.nl, MediaMarkt, Zalando, Wehkamp, Coolblue, maar ook sites als Booking.com en Couverts.nl voor reizen en reserveringen.
 
Op de website van de gekozen winkel kunt u vervolgens op de normale manier uw bestelling plaatsen.
Over elke transactie krijgt T.V.P. een commissie, terwijl er voor u niets verandert en u de normale prijs betaalt.
 
Om een paar voorbeelden te geven:
·        Bestelling via Thuisbezorgd.nl     Commissie voor TVP:      Euro 0.75
·        Reservering via Couverts.nl         Commissie voor TVP:      Euro 2.63
·        MediaMarkt                                  Commissie voor TVP:      2.25%
 
Shop dus via onze T.V.P. website of meteen via http://www.sponsorkliks.com/winkels.php?club=6131&u=09s
 
Het kost geen cent extra maar levert wel extra inkomsten op voor onze vereniging.

TVP zoekt het gras op. Op naar Wimbledon?
Op zondag 27 mei was het park van Rhoon omgetoverd in een cultureel en sportief evenemententerrein. TVP was er uiteraard ook bij met een uitgezet mini-tennisveld op een mooi stuk gemaaid gras, Wimbledon waardig. Ook hadden we een informatiekraam opgesteld waar de TVP-vlag fier wapperde. Naast de vlag was de poster van het 5e TVP Bonn & Mees Open Dubbeltoernooi goed zichtbaar en natuurlijk onze flyers met de kennismakingsaanbieding. Dus geen Wimbledon maar Parkdag met naast ons een stand van Nordic walking en tegenover ons helder klinkende popsongs gezongen door het popkoor Bombarie.
 
Thea van Eijbergen hielp met de opbouw van de kraam en het tennisveldje en daarna kwamen Roos van Leeuwen en Yannick le Cocq d’ Armandville in tenniskleding de bezetting versterken. Ook kwamen Annika en Frans Konijn langs om een  helpende hand toe te steken. Veel kinderen probeerden de baan uit waarbij sommigen zo enthousiast waren dat zij diverse keren terug kwamen om met Yannick te tennissen.
 
 
Heel wat TVP-tennisballen zijn letterlijk van de kraam gerold. Ieder kind dat met het tennisspelletje kennis had gemaakt kreeg na afloop een tennisbal mee waarmee zij thuis verder konden oefenen. Helaas brak de hemel rond half drie open zodat het publiek huiswaarts trol en wij ook genoodzaakt waren het tennisveldje af te breken en er zo een abrupt eind kwam aan dit leuk opgezette evenement. Dat de Parkdag een succes mag worden genoemd blijkt wel uit het feit dat een aantal kinderen de smaak te pakken hebben gekregen en zij zich bij Peter Schlee hebben aangemeld om met de kennismakingslessen te starten.
 
 
Thea, Roos, Yannick (en het zusje van Yannick), Frans en Annika heel erg bedankt voor jullie hulp.
 
Mieke Waltmans

Na tennis en klaverjassen nu ook golfen met TVP
Vorig jaar is er voor de eerste keer gestreden om de felbegeerde titel beste golf(st)er van TVP. Op die zeer warme zonnige zondagmiddag deden 18 TVP-leden mee waaronder echte cracks zoals Theo Scheurwater en Paul Roobol. Onder het zeer sterk bezette spelersveld waren ook oud-leden zoals René Montijn en Ruud Visser die een gooi naar de titel deden. Verder waren nog wat loslopende haantjes en een aantal schaars geklede, maar desondanks fanatieke dames aanwezig die je echter nooit mag onderschatten. Na een zinderende strijd van 2,5 uur was er sprake van een ‘close finish’ waarbij het volledige deelnemersveld binnen 1 slag van de uiteindelijke winnaar bleef. Na hertelling van de punten bleek dat we niet één maar twee winnaars hadden. Ramón Heins en Caspar van Leeuwen eindigden ex aequo op het hoogste podium. 
 
 
Lekker interessant zo’n verslag van bijna een jaar oud zult u denken. Inderdaad, niet echt actueel maar wel de inleiding en tegelijkertijd de aankondiging voor een vervolg op dit gave evenement. Exact 1 jaar later zal wederom op golfbaan Delfland de strijd losbarsten voor de titel beste golf(st)er van TV Poortugaal. Zullen Caspar en Ramón hun titel behouden of leiden ze wellicht aan vormverlies en staat er een nieuwe kampioen op? Heb je het gevoel de nieuwe Joost Luyten te kunnen worden of, voor de dames als lokkertje, de nieuwe Roos Haarman, geef je dan snel op en ding mee naar de titel beste golf(st)er van TVP! Ook dit jaar is de organisatie weer in handen van Fred Baird.
 
Voor wie:
Leden en oud-leden van TVP die (minimaal) in het bezit zijn van een GVB.
Locatie: Golfbaan Delfland in Schipluiden.
Spelvorm: 9 holes Stableford met handicapverrekening.
Datum: Zondag 26 augustus vanaf 15:00 uur.
 
Meer informatie & inschrijven: https://hrmadviseur.nl/golfen.

Sluist Martijn Hoogenboom geld door naar de Bahama’s?
Terwijl de hitte boven de motorkap van de Jaguar zindert, is het met 20 graden in de auto goed uit te houden. Martijn draait zijn bolide het grind op van restaurant Parkheuvel en stopt pal voor de ingang. “Zo, we zijn er.” zegt hij breed glimlachend en stapt vervolgens uit. Ik blijf even zitten want ik denk dat hij vraagt waar hij mag parkeren. Ik zie hem echter zijn sleutels aan de portier afgeven waarna de man achter het stuur kruipt. Hij vraagt aan mij: “Bent u van plan met mij naar de parkeerplek te rijden of loopt u met meneer Hoogenboom mee?” Verbaasd stap ik uit en gooi het portier dicht waarna de man de auto wegrijdt. De warmte beklemt me bijna terwijl ik toch een korte broek en een T-shirt aan heb. “Valid parking Martijn?” vraag ik hem. “Ach, ik noem het gewoon service Piet.” Hij zet z’n zonnebril af en loopt het sterrenrestaurant binnen. Dan pas zie ik dat hij onder zijn wit linnen maatkostuum, van Italiaanse snit, opvallend rode Gucci sneakers draagt. Enigszins beschroomd volg ik hem. Ik had met Martijn een afspraak gemaakt om hem een interviewtje af te nemen en dat vond hij wel aardig. Hij nodigde mij uit om tegelijkertijd de lunch te gebruiken. Een uitsmijter gaat er altijd wel in dus dat leek mij een goed idee. En nu werd een stoel onder mijn billen geschoven in een etablissement waar ze vast en zeker de bestelling van een uitsmijter ham, kaas niet zouden waarderen.
 
“Dat had je wel even kunnen vertellen Martijn, op deze wijze was ik eigenlijk niet voornemens mijn poeplap te trekken.” begin ik tegen hem. “Jij hoeft je poeplap niet te trekken Piet, ik heb hier een lopende rekening dus dat komt wel goed. Maak je geen zorgen.” antwoordt Martijn geruststellend. “Je bedoelt waarschijnlijk een lopende rekening van jouw werkgever. Is dat typisch voor registeraccountants dat zij op deze wijze lunchen?” “Laten we het er op houden dat we in ieder geval graag de schijn ophouden.” “Als accountant controleer je toch de boeken van ondernemingen of een en ander wel netjes volgens de regels plaatsvindt Martijn?” Voordat Martijn kan antwoorden duikt er een knipmes naast hem op en groet Martijn als een goede klant. “Goedemiddag meneer Hoogenboom, wenst u de kaart of zal chef-kok Jules u weer een mooie lunch voorschotelen?” “Laat Jules maar wat verzinnen Ditrich, maar niet te uitgebreid, we hebben niet al te veel tijd.” Martijn kijkt mij aan en vraagt: “Houd jij van vis Piet?” “Dat eet ik bij Bram Ladage nooit Martijn maar thuis eten we zo nu en dan een scholletje dus prima.” Hij richt zich weer tot de pinguïn en zegt: “Doe maar iets met vis, dat is altijd goed. En zet ook maar een watertje neer en een flesje Chardonnay.” Ditrich knikt en maakt op zijn hielen een draai van negentig graden en sluipt weg. “Wat vroeg je ook al weer Piet.” hervat Martijn onze conversatie. “Wat het werk van een accountant eigenlijk inhoudt.” antwoord ik. “Oh ja. Dat was het. Je hebt wel de klok horen luiden... maar ik ben geen accountant, tenminste, niet meer. Ik ben wel begonnen als accountant na een waanzinnig lange studie, althans, de studie zelf duurt niet echt lang maar ik deed er zo lang over.” Martijn buldert om zijn eigen grap en relativeert vervolgens weer de tijd die hij over zijn studie heeft gedaan. “Tien jaar lijkt lang Piet, maar ik werkte al bij Ernst & Young en deed er ook veel andere dingen naast.” De kelner is naast de stoel van Martijn gaan staan en houdt zonder iets te zeggen een fles wijn schuin gericht naar Martijn die vluchtig het etiket aan tikt en zegt: “Dat is de juiste, vriend, proeven hoeft niet, schenk ze maar vol.” De kelner knikt en schenkt uit de bewasemde fles de goudgele wijn in het kristal. “Uiteindelijk heb ik op Nyenrode mijn bul gehaald en ben ik mij echt op mijn werk gaan focussen. Na elf jaar stapte ik over en verruilde de accountancy voor een functie met op het visitekaartje ‘Consultant Corporate Recovery’.” Ik pak mijn glas en hef naar Martijn en zeg enigszins hautain: “Als je je niets verbeeldt dan ben je ook niets, toch Martijn?” “Zo is het maar net Piet, what’s in a name.” en weer kan Martijn er smakelijk om lachen. ‘Sinds een jaar of twee werk ik nu bij installatiebedrijf A. de Jong Group als concerncontroller. Ik zit nu dus aan de andere kant van de tafel. Nu word ik door de accountant gecontroleerd.” “Dat is ook mooi, een ex-register-accountant die door een andere accountant wordt gecontroleerd. Dan zal het bij die werkgever van jou wel een schimmige boel zijn. Een aap hoef je niet te leren klimmen.” reageer ik. Martijn is niet onder de indruk van mijn suggestieve opmerking en gaat onverdroten verder: “Kijk Piet, in de wereld van de accountancy zijn niet altijd even mooie zaken gepasseerd, dat staat buiten kijf, maar het zijn toch slechts enkelen die integriteit niet hoog in het vaandel hebben staan. En deze jongen behoort zeker niet bij dat clubje die accountants keer op keer in een slecht daglicht stellen.”
 
De chef-kok zelf zet het bord voor Martijn neer. Ik mag het doen met de kelner die, eerlijk is eerlijk, mij met net zoveel egards behandelt als de chef-kok Martijn. “Meneer Hoogenboom, voor u treft u een voortreffelijke rogvleugel omringt door verse kappertjes, zeekraal en Zuiderse venkel. Zeer licht verteerbaar allemaal want ik begreep dat u vanavond nog een keer met een gezelschap dames aanschuift.” De chef-kok knipoogt naar me terwijl zijn mondhoeken tot aan zijn oren opkrullen. “Twee vrouwelijke collega’s Jules, geen gezelschap.” verbetert Martijn de chef-kok. “Was maar een grapje meneer Hoogenboom. Laat het smaken heren.” De chef-kok draait eerst zijn hoofd en dan volgt zijn buik hem terug naar de keuken. Ik pak de draad weer op en vraag: “Dagelijks ben jij met miljoenen in de weer Martijn. Hoe verhoudt zich dat tot het penningmeesterschap bij T.V.P. Het is dat ze niet meer bestaan maar daar gaat het toch alleen over kwartjes en dubbeltjes?” “Heerlijk toch.” antwoordt Martijn terwijl hij net een hap van zijn rog neemt. Hij veegt zijn lippen af en voordat hij verder gaat spoelt hij de vis met een ferme slok wijn weg. “Vis moet zwemmen Piet, zal ik jou nog eens bijschenken?” Maar voordat hij de fles kan pakken heeft de kelner de fles al in zijn handen en serveert mij een nieuw glas. “Dat vind ik juist leuk Piet. Elke ochtend, er gaat geen dag voorbij, kijk ik naar de posten/boekingen van de dag ervoor. Wat is binnen gekomen, zijn er bestellingen gedaan, zitten er vreemde zaken tussen. En dat zet ik dan gelijk weer op een rij. Zo ben ik elke dag op de hoogte van de financiële huishouding van T.V.P. En trouwens het zijn niet alleen kwartjes en dubbeltjes hoor. Er worden zo nu en dan forse investeringen gedaan. Denk maar aan de verlichting, de hekwerken, de stroomvoorziening en ga zo maar door.” “Dan is het ook niet ondenkbaar dat er persoonlijke zaken per abuis voorbij gaan. Of dat er zo nu dan wat kan worden weggesluisd. Jij weet van de hoed en de rand. Lijkt mij gevaarlijk en aanlokkelijk tegelijk Martijn.” Martijn kijkt mij onderzoekend aan, prikt een stukje koolraap aan zijn vork en antwoordt: “Nooit aan gedacht Piet, wat een goed idee. Ben toevallig net met mijn tuin bezig. Ik zal eens kijken waar ik dat bij T.V.P. kan wegschrijven.” Hij eet vrolijk verder en ik zeg: “Maar het kan toch Martijn, zo ondenkbeeldig is dat niet.” “Nee Piet, sowieso geen grote bedragen. Zodra er een wat groter bedrag moet worden overgemaakt moet ook Annemarie mee tekenen. En vergeet de kascontrolecommissie van onze vereniging niet. Zij houden toezicht op mijn boekhouding en daar zijn zij best kritisch in, dat kan ik je wel vertellen.”
 
Nadat ik Martijn nog heb voorgesteld om dan maar grotere bedragen bij zijn huidige werkgever, op een slimme manier richting de Bahama’s door te sluizen, zodanig dat ik daar een graantje van mee kan pikken ga ik, na afwijzing van zijn kant, maar verder over zijn tenniscarrière. “Ik heb jaren gevoetbald voordat ik met tennis begon. Bij Hekelingen en Simonshaven en toen we naar Poortugaal verhuisden ben ik lid geworden van VV Rhoon. Op mij 13e tenniste ik zo nu en dan op de Dalle waar mijn ouders tennisten. Pas toen ik met voetballen was gestopt ben ik tennislessen gaan nemen en waren Vincent en ik vaste sparringpartners met onze ouders.” “Nog steeds met pa en ma. Lekker makkelijk Martijn.” “Ho, ho, Piet, mijn ouders slaan nog steeds een aardige bal hoor. Daar kan jij nog een puntje aan zuigen.” reageert Martijn als een wesp gestoken. “Kom nou toch Martijn”, dien ik hem van repliek, “Twee vingers in mijn neus.” “Lijkt mij niet zo fris meneer.” zegt de ober die uit de strip van O.B. Bommel lijkt te zijn weggelopen. “Heeft het gesmaakt heren? Zal ik nog een dessert voor u opnemen of heeft u liever koffie?” gaat de kelner onverstoorbaar verder. “Wat jij Piet?” vraagt Martijn. “Nee, dank je, ik hoef niets meer, mij rest nog een laatste vraag en dan kan jij ook weer aan de slag.” antwoord ik. “Je hoort, wij zijn voldaan, dank je.” richt Martijn zich tot de kelner. “De laatste dan maar Piet.” “Hoe ambitieus ben jij nog op het gebied van tennis Martijn? Meer tennissen, meer toernooien?” Martijn denkt even na en zegt dan: “Mijn droom is eigenlijk een goeie vijf te worden maar of dat haalbaar is vraag ik mij af. Ik denk dat ik dan toch wat meer zal moeten tennissen. Heb je zin in een potje Piet?” “Graag Martijn, maar ik moet eerste nog even tegen je ouders dubbelen.”
 
Piet Waltmans

T.V.P. op Facebook!
Beste leden,
 
Graag verzoeken wij al onze leden die over Facebook beschikken de Facebookpagina van T.V. Poortugaal te 'liken'.

Dit houdt in:
- Log in op Facebook en zoek naar Tennisvereniging Poortugaal
- Je komt dan op de Facebookpagina van T.V.P.
- Klik hierna op 'Vind ik leuk'
 
 
                        
 
In het vervolg word je dan op de hoogte gehouden van wat er is gebeurd, gaande is of gaat gebeuren binnen (en buiten) onze vereniging.
 
Alvast bedankt!
 

Gaat TVP van vier naar acht banen?
Wellicht is het jullie ter ore gekomen dat TVP zich momenteel oriënteert op Padel. Wij onderzoeken momenteel wat hiervan de kosten zijn, op welke lokatie de padelbanen zouden kunnen komen en of er sowieso genoeg animo binnen onze club (en in de regio) voor deze snel opkomende sport is. Wij zijn in gesprek met verschillende partijen die ons op een juiste wijze over de mogelijkheden deze sport in onze gemeente te introduceren. Zo worden er gesprekken met de gemeente gevoerd om te horen welke vergunningen vereist zijn om alles netjes binnen de wet- en regelgeving af te kaderen. Ondernemingen die padelbanen aanleggen worden ook bezocht om te bezien wat er allemaal verder bij komt kijken en zo verzamelen wij alle benodigde informatie die we op een rijtje gaan zetten en dit aan het bestuur van TVP voor te leggen en te bespreken of het interessant is om door te gaan en of het haalbaar wordt geacht. De uiteindelijke beslissing om hiermee door te gaan zal altijd worden voorgelegd op een Algemene Leden Vergadering.
 
 
Met de gemeente zijn wij nu in gesprek om te bekijken of het gebruik van het voetbalveldje achter onze tennisbanen, dus naast de hoofdingang van onze vereniging, een optie is om daar de padelbanen aan te leggen. Een padelbaan heeft een afmeting van 20 bij 14 meter. Deze afmetingen zijn niet in ons eigen park in te passen en derhalve hebben we het voetbalveldje als locatie voorgesteld met in de wetenschap dat dit voetbalveldje amper wordt gebruikt en dat er in de buurt ook nog andere voetbalveldjes en speelplaatsen zijn.
 
Maar wat is padel nu eigenlijk? Padel is een opkomende sport die is overgewaaid uit Spanje. Daar is het inmiddels de tweede sport van het land. In de afgelopen drie jaar is het aantal banen in Nederland jaarlijks steeds verdubbeld. De sport is een combinatie van tennis en squash waarbij je gebruik kan maken van de achter- en zijwanden. Je speelt op een klein veld 2 tegen 2 waardoor het minder inspannend is dan tennis. Daarnaast is het ook een zeer sociale sport is. Het spel is makkelijk te leren en is op dit moment de snelst groeiende racketsport in Nederland.
 
Het aantal tennisleden loopt in Nederland terug terwijl padel steeds populairder wordt. De KNLTB heeft deze sport dan ook volledig omarmd en ziet het als een perfecte aanvulling binnen de tennisverenigingen. Op dit moment zijn er nog weinig padelbanen in onze regio en wij denken dat het plaatsen van deze banen een verrijking voor onze gemeente  Albrandswaard zal zijn. Per padelbaan geldt de richtlijn dat er circa 90 jaarleden afdoende zijn om deze te exploiteren. Met het plaatsen van vier banen kan onze vereniging dus in omvang verdubbelen. Daarmee biedt TVP dan twee verschillende sporten aan en zijn wij klaar voor een sportieve gezonde toekomst.
 
Andere padelbanen in de regio: Rotterdam – Kralingen, Hellevoetsluis, Capelle aan den IJssel en Oud-Beijerland.
Meer informatie over Padel is te vinden op:
 
 
 
 
 
Tobias de Wit en Fred Baird

      

Caspar van Leeuwen met pensioen?
De voorjaarscompetitie van 2018 was er voor ons team een om in de analen bij te schrijven. Na maar liefst 20 jaar trouwe dienst had onze captain besloten met pensioen te gaan. De sportieve jaren waren hem niet in de koude kleren gaan zitten. De mentale weerbaarheid van Caspar was de laatste paar seizoenen drastisch afgenomen waardoor hij zich genoodzaakt voelde zijn aanvoerdersband in te leveren. Ik heb dit als een zeer verstandige en gezonde beslissing beschouwd. Als nieuwe captain dank ik dan ook vanaf deze plaats Caspar van Leeuwen hartelijk voor alle goede zorgen in de afgelopen jaren.
 
Met frisse moed begon ik als captain aan mijn nieuwe taak met het verdelen van de andere taken voor deze competitie aan onze teamleden. Per slot van rekening moet je als een hecht team deze competitie aanvliegen en doorstaan. Na de verschillende persoonlijkheden op een avond grondig te hebben geanalyseerd, kwam ik tot de volgende taakverdelingen: Caspar van Leeuwen werd technisch adviseur. Verantwoordelijk voor adviezen aangaande de opstellingen en het verstrekken van tips hoe je bijvoorbeeld eigenlijk moet serveren. Paul Kuhlman, hoofd administratie, hij werd verantwoordelijk gesteld voor de papieren, de ballen en ander geneuzel. Eigenlijk de minst zware taak maar dat komt omdat Paul op de baan de zwaarste taak moest vervullen. Fred Baird, chef kok omdat hij lekker kan koken: appeltaartjes, hamburgertjes en andere gezonde hapjes tovert hij op tafel. Een wel zeer gewaardeerd teamlid. Rodney van Nielen, Rob Klaassen en Mark Waltmans hebben geen taken gekregen daar zij, of te jong of te oud zijn bevonden voor deze verantwoordelijkheden. Maar op en naast de baan waren zij onmisbaar. Goed, tot zo ver de afspraken omtrent de taakverdeling. Wat blijft er dan nog voor de captain aan taken over hoor ik u denken? Brutale vraag, maar desalniettemin zal ik er antwoord op geven. Ik, Tobias de Wit, ben eindverantwoordelijk. Als Fred iemand met zijn hamburgers vergiftigd, dan ben ik verantwoordelijk. Als Paul de formulieren verkeerd invult, dan is dat aan mij om te repareren. Als wij geen kampioen worden, dan wordt er met de vinger maar naar een persoon gewezen… juist. De zwaarste taak van allemaal, zou ik zeggen. Gelukkig had ieder zijn taak serieus genomen en is alles top verlopen.
 
 
Niet iedereen zal vermoeden dat Heren 1, dat zijn wij dus, kampioen is geworden. Sommige mensen zijn hier wellicht verbaasd over maar sommige mensen hebben dan ook weinig verstand van tennis. Wij hebben namelijk een trainer die ons Oost-Duits leert spelen. ‘Winning ugly’ is ons credo. En gewonnen hebben wij. Er zaten zelfs een paar uitzonderlijke tennispartijen tussen zoals de singlepartijen van Paul. Hij won deze voorjaarscompetitie al zijn partijen is dus met een ‘clean sheet’ geëindigd. Een uitzonderlijke prestatie waarbij er zeker twee overwinningen tussen zaten waar hij echt boven zichzelf uit steeg. Verder waren we met name in de dubbelpartijen erg sterk. Ik heb in ieder geval weer genoten van deze competitie. Alle teams waren gelijkwaardig en wij hebben dan ook hard voor de eerste plek moeten knokken en daar zijn wij dan ook er erg trots op. Volgend seizoen aantreden in de 2e klasse dus dat wordt nog harder aanpoten. Maar ook dat gaat goed komen want met zo’n team heb ik er alle vertrouwen in.
 
Tobias de Wit

Bardienstindeling 2018
Wat een gezelligheid voor en achter de bar
 
Een balletje slaan is natuurlijk heerlijk maar voor velen is het ook prettig na afloop iets in de kantine te kunnen drinken. Dan is het ook prettig als je met je bestelling kan worden geholpen door een medelid die op dat moment zijn bardienst draait. Daarom is het ook heel fijn als de bardiensten ook daadwerkelijk door de leden worden ingevuld. Prettig voor degenen die wat willen gebruiken, prettig voor de coördinator van de bardiensten en daarnaast is het vaak ook gezellig om de bardienst te draaien.
 
Alle bardiensten zijn altijd terug te vinden op de website van T.V.P. Daarnaast krijgt een ieder in de week voorafgaand aan zijn of haar bardienst per email een herinnering om de dienst te draaien. Ben je verhinderd dan kunt je altijd de lijst raadplegen waarop een aantal enthousiastelingen staan vermeld, die de bardienst tegen betaling willen overnemen. Maar we vinden het uiteraard fijner als jij de bardienst zelf voor jouw rekening neemt.

De bardienstindeling van 2018 kun je hier vinden en de lijst met invalkrachten op deze plek.

T.V.P. Foto's
Inmiddels staan er weer vele nieuwe foto's van allerlei activiteiten op de nieuwe website van T.V.P. (en ook op Facebook)

Als u naar de site www.tvpoortugaal.nl gaat kunt u bovenaan deze pagina klikken op "Nieuwsbrief en Foto's" en vervolgens kunt u kiezen voor "Foto's".
U kunt ook HIER klikken om direct naar de foto pagina van T.V.P. te gaan.
 
Omdat er zoveel foto's zijn gemaakt, treft u deze in diverse mappen aan.
 
Veel kijk plezier!!


Meer ups dan downs voor damesteam 2     
Ons team, het vrijdagavond damesteam Poortugaal 2, bestaat uit Loekie Barkmeijer (captain), Yvonne Janssen, Miranda Overbeek, Ria Lanser, Anja Ales van Opstal, Manon de Koning en ondersteunend teamlid Mary Mc Elligott. Al een aantal jaar spelen wij met elkaar en zijn daardoor een echt vriendinnenteam geworden. Onder het genot van een partijtje tennis delen we alles met elkaar. De lol begint al als we voor een uitwedstrijd de auto instappen. De rit kan voor ons niet lang genoeg duren want we kletsen honderd uit over wat we die week allemaal hebben beleefd. Bij aankomst begint het natuurlijk standaard met een bakje koffie en wat lekkers erbij. Ook als we thuis spelen is dat een vast ritueel waarbij dit meestal wordt geregeld door Ria of Miranda. En na de koffie gaan we echt aan de bak.
 
 
Iedere week is het plan om de punten te halen en te laten zien dat we echt wel kunnen tennissen. Helaas behaalden wij deze competitie weer een heel wisselend resultaat. Vooral in het begin van de competitie ging het niet helemaal zoals het zou moeten en haalden we dan ook niet de gewenste punten. Maar op de derde competitiedag begon de ommekeer en waren we in staat om een wedstrijd te winnen. De week erna troffen we met Rhoon eindelijk een tegenstander van gelijk formaat waar we na een hele lange avond met tie breaks en super tie breaks onze eerste overwinning boekten. Dit hebben we in het verdere verloop van de competitie goed vol kunnen houden waardoor we uiteindelijk in de middenmoot geëindigd zijn. Het weer werkte dit voorjaar goed mee want alleen de laatste avond hebben we in de stromende regen getennist. Kortom deze competitie had qua spel zijn ups en downs maar gelukkig alles in een goede en gezellige sfeer. Ook in de najaarscompetitie gaan wij er als team weer volledig voor!
 
Manon de Koning

Tijgertje en consorten toch kampioen!
Het afgelopen najaar moest ons team de vrijdagavond onvolledig aantreden. Frank, Lia en Emiel Allesie, Hennie Grinswen, en Mieke Waltmans moesten het zonder ondergetekende doen. Dat mocht je wel een aderlating noemen. Wat baalden ze allemaal dat het team dermate verzwakt was dat ze eigenlijk voornemens waren niet aan de najaarscompetitie mee te doen. Maar omdat ik had toegezegd bij de wedstrijden aanwezig te willen zijn om derhalve zich gesteund te laten voelen en tegelijkertijd door mijn aanwezigheid geïnspireerd zouden geraken, stemden ze gelukkig in en werkten ze het volledige programma van het najaar af. Het eindresultaat zal ik voor me houden maar dat het uitermate bedroevend was zal geen verrassing voor de lezer zijn.
 
Dit voorjaar was ons team weer min of meer compleet en was ik een wedstrijd per competitieavond inzetbaar. Daar maakten mijn teamleden begrijpelijkerwijs dankbaar gebruik van. Zowel Emiel als Frank wilden graag hun plaats afstaan om mij maar te laten spelen om zo weer de bezieling in het team terug te laten keren. En die bezieling kwam terug en hoe. (spoiler alert!: wij zijn kampioen geworden.) We hadden dit voorjaar een wel uitermate zware poule getroffen, stuk voor stuk verenigingen die het wedstrijdtennis hoog in het vaandel hadden staan. Jeugdprogramma’s met begeleiding van gerenommeerde trainers, talentscouting en selectieteams waaruit de toppers van de verenigingen voortkwamen. Dat is wel wat anders dan het autodidactisch spel van ons en een blauwe maandag tennisles. Elk team waartegen wij moesten aantreden hadden tenues die volledig op elkaar waren afgestemd. Witte broeken met paarse biezen, paarse shirts en witte blokjes en volledig witte sokken in paarse schoenen. Alsof ze zo van de catwalk de baan waren opgelopen. Zelf zie ik er ook altijd wel verzorgd uit maar menig lid van ons team leek te strijden om de titel slechts geklede sporter van het jaar. Het mooie daarvan was wel dat dit de tegenstander toch wat zand in de ogen strooide. Als wij al het park opkwamen werden we vaak aangesproken en gevraagd of we de weg kwijt waren en op zoek waren naar de lommerd.
 
Op de baan lieten wij menig tegenstander echter versteld staan van ons spel. Op de een af andere manier bleken wij toch redelijk opgewassen te zijn tegen het geweld dat af en toe de baan opkwam. Services die met een kleine 200 kilometer per uur op je werden afgevuurd, per ongeluk op de bespanning van je racket terecht kwam en daardoor met een lullig boogje terug over het net belandde zonder dat de netspeler er nog bij kon. Maar door dat geweld groeiden wij ook in ons spel. Met name bij Lia en Emiel, die volop zijn blijven lessen, was vooruitgang goed zichtbaar (in plaats van de Alessies worden ze nu ook wel de Progressies genoemd). Frank blijft altijd stabiel. Tweemaal een competitie draaien en zo nu en dan een kaartjesdraaaidienst is voor hem ruim voldoende om in vorm te blijven. Geen bal komt langs deze robuuste reus die zowel voor- als achteraf de rust zelve blijft en zich zo nu en dan met een bolknak terug trekt en een moment voor zichzelf neemt. Hennie, die met name door de weerbaarheidstrainingen van Tijmen naast haar technische vaardigheden op de baan ook mentaal niet meer uit het veld is te slaan. En dan hebben we ook Mieke nog die als tijgertje van niemand bang is. Het was een thuiswedstrijd tegen een vereniging die niet uit onze regio kwam. Het verbale geweld van de tegenstander op de banken werd haar een moment teveel waarop ze hard uithaalde naar de bank en riep “Houden jullie je koppen nu eens!” waarna het heerlijk stil bleef. Grappig was wel dat nadat zij de baan afstapte, een mannelijke bankzitter bij het passeren van onze captain een krabbend gebaar maakte en tegen Mieke riep: “Tijgertje grrr.”
 
Maar onze tegenstanders hebben het geweten. Op de laatste competitieavond moesten wij aantreden tegen de nummer een van onze competitie. Een team met alleen louter zesjes en waarvan elk ander team al over had geroemd: “Daar kan niemand van winnen, zij zijn zo goed…” Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. We hadden afgesproken dit team psychologisch aan te pakken en niets aan het toeval te willen overlaten. We waren die avond daarom met zijn zessen aanwezig en vulden elkaar ombeurten aan om de tegenstander uit Vlaardingen met vileine opmerkingen en sneren al bij het gebak op afstand te zetten. Helaas bleek dat zij hier niet echt van onder de indruk waren en onze schurende opmerkingen met een lichte kwinkslag pareerden. De eerste damesdubbel met Hennie en Mieke werd glansrijk gewonnen. De Vlaardingse dames waren in eerste instantie even beduusd en ook de heren waren tijdens het kijken steeds stiller geworden. Hierna was het de beurt aan de herendubbel die Emiel en ik voor onze rekening namen. Ik probeerde bij de tos hen nog te verleiden om op dat moment op te geven maar daar wilden zij toch niet van weten. Het werd een ware veldslag. In de eerste set kwamen wij tegen alle verwachting met 4-0 voor waarbij de eerste set uiteindelijk in 6-2 in ons voordeel eindigde. Om niet gelijk alle illusies bij hen de grond in te boren verloren wij de tweede set met 6-1 zodat we een super tie-break konden spelen. Hier rolde het kwartje helaas net de verkeerde kant op en verloren wij nipt de wedstrijd. De stand was aldus 1- 1 en bij een 2-2 gelijkspel was Vlaardingen kampioen waar wij een 3-1 voor nodig hadden. De beide mixen konden tegelijkertijd de baan op. De Progressies samen en Frank ging met Hennie samen de strijd aan. Mieke en ik posteerden ons in de regen en wat werd het spannend. Op het moment dat Emiel het beslissende punt van de super tie-break binnen sloeg sprongen wij van de bank omhoog en Emiel en Lia gooiden van blijdschap hun rackets de lucht in. Maar op datzelfde ogenblik moest de tegenstander van Frank en Hennie bij de stand van 15-40 serveren om de op hand zijnde winst van TVP te weerstaan. Hij was echter zojuist naast hem getuige geweest van het winnende punt van Emiel… Wat zou het worden… Op de regen na was het oorverdovend stil… vier keer stuiteren, de bal omhoog en met een zwiepende klap stuitte de bal in het servicevak van Hennie omhoog waar zij de bal precies in de hotspot van haar racket trof. De bespanning werd ingedrukt en herstelde zich weer waarbij al het water uit de kletsnatte bal spatte, zoals een hond die uit het water komt zich van het water ontdoet, en vertrok feilloos naar de serveerder aan de andere kant van het net. Die was nog zo onder de indruk van de uitslag op de andere baan, waardoor hij de bal totaal verkeerd raakte, en deze waarschijnlijk ergens aan de zuidkant van Brielle ooit zal worden terug gevonden. Een euforisch gevoel overviel ons team want we waren tegen de verwachting in kampioen. Alle lof overigens voor onze Vlaardingse tegenstanders die net zo hard met ons hebben mee gefeest. Dit smaakt naar meer.
 
 
Piet Waltmans

Is Julian nu bokser of tennisser?
Op een vrijdagavond zag ik aardig wat kleinere kinderen enthousiast de ballen naar elkaar slaan. Op de ene baan stond Milan met de kinderen te tennissen en op de andere baan was Indy goed bezig om de kinderen de ballen aan te spelen. Aan een van aanwezige leden van de jeugdcommissie vroeg ik hoe dat kleine mannetje met die bolle toet heette. Marc vertelde dat dat Julian was en dat hij altijd lekker mee deed. Na de wedstrijdjes liep ik de baan op en vroeg of Julian zin had om wat vragen voor de Nieuwsbrief te beantwoorden en dat vond hij erg leuk. Hij vertelde gelijk dat hij ook al eerder in een andere krant had gestaan maar dat ging over boksen want dat Julian ook al gedaan. Ik was gelijk nog nieuwsgieriger en ik stelde hem de vragen.
 
Julian, hoe oud ben jij?
11 jaar.
 
Zit jij al lang op tennis?
Een jaartje en ik heb elke week les.
 
Tennis je papa en mama ook?
Nee, papa gaat elke dag wel naar de sportschool om spierballen te kweken en mama gaat twee keer per week naar de fitness.
 
Met welke kleur tennisballen tennis jij?
Nu spelen we met oranje ballen en daarna gaan we met groene ballen tennissen en dan met echte gele tennisballen.
 
Wat vind je het leukst aan tennis?
De rally, lekker heen en weer slaan.
 
Doe je ook mee aan de World tour?
Ja dat zijn leuke wedstrijden en de laatste keer zijn we met Ravi, Kars en Marik kampioen geworden.
 
Op welke voor school zit jij?
Op Valckesteyn in een gecombineerde klas 6/7 en ik zit in 7.
 
Wat eet jij het liefst?
Pizza vind ik erg lekker maar ook frietjes. Maar als het over gezond eten, groente, gaat dan eet ik het liefst bloemkool met kerrysaus die mijn vader altijd klaar maakt.
 
Waar kijk jij op tv het liefst naar?
Cartoon Netwerk.
 
Welke hobby’s heb jij nog meer naast tennis?
Ik heb twee jaar gebokst maar later deden we meer spelletjes dan dat we boksten en toen ben ik er mee gestopt.
 
Wat is je favoriete spelletje op de computer?
Fortnite speel ik het liefst met vrienden. En Far-cry vind ik ook heel leuk. Dat speelt zich 2.000 jaar voor Christus af.
 
Wat mag je van je vader wel wat je van je moeder niet mag?
Dat maak niet uit, ze zijn het bijna altijd met elkaar eens.
 
Speel je met je papa of je mama in het ouder-kind toernooi?
Dat moet ik nog vragen.
 
Ok Julian, bedankt voor jouw antwoorden en tot ziens dan op het ouder-kind toernooi.

Heel Albrandswaard pakt het tennisracket
Sportclinics Albrandswaard is een initiatief van Frank Bouterse die vanuit Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) waar hij als buurtsportcoach werkzaam. Het doel van Sportclinics Albrandswaard is om zoveel mogelijk basisschoolkinderen uit de gemeente in contact te brengen met sportverenigingen. T.V.P. heeft zich aangesloten bij de Sportclinics Albrandswaard waarbij wij als vereniging gratis Sportclinics aanbieden om kinderen kennis te laten maken met tennis.
 
 
In de maanden mei en juni was er vijf keer de mogelijkheid om één uur kennis te maken met het tennis op T.V.P.  Peter Schlee, en de jeugdcommissieleden Mark Waltmans, Marc Drent en Rodney van Nielen zijn met de jeugd in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar aan de slag gegaan. Het was soms hard werken op de baan met acht rond rennende, enthousiaste kinderen.  Maar het plezier was groot en verschillende kinderen kwamen meerdere malen gebruik van de kans om het tennisracket te hanteren. Totaal waren er maar liefst 22 kinderen die de Sportclinics bezochten.
Voor T.V.P. een mooie kans om leden te werven en voor de  kinderen een leuke manier om met tennis kennis te maken. Zowel op Parkdag als tijdens de Sportclinics zijn kinderen warm gelopen voor de sport. Peter is alweer met twee groepen nieuwe kinderen gestart en er hebben zich al een aantal als TVP-lid aangemeld.
 
De nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom op het ouder-kindtoernooi en wij hopen dat de kinderen die kennismakingslessen volgen ook lid zullen worden van T.V.P.
 
Mieke Waltmans

Ouders enthousiast over kids World tour
Op 10 juni vond het oranje event, ofwel de World tour, plaats op ons park. Dat is de competitie voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. De teams bestaan uit minimaal twee en maximaal zes spelers en jongens en meisjes zijn gemengd. De wedstrijden worden op driekwart van baan gespeeld. Er worden zowel dubbels als enkels gespeeld. De locatie waar gespeeld wordt rouleert per speeldag tussen de verenigingen die bij elkaar in de poule zijn ingedeeld. Op 10 juni was het dus onze beurt om het oranje event te verzorgen. Omdat er op die dag ook het 5e TVP Bonn en Mees Open Dubbeltoernooi gaande was, moesten we vroeg beginnen.
 
Het was een zeer warme dag en de opkomst was hoog. Er waren niet alleen heel veel kinderen aanwezig, maar ook heel veel vaders en moeders die kwamen kijken. Na de warming up mochten de kinderen eindelijk beginnen met hun eerste partijen. De kinderen hebben goede wedstrijden gespeeld met heel veel leuke rallys. Isa, Thijs en Dane wisten de dagwinst te behalen voor Poortugaal door de meeste punten te scoren. We zijn trots op ze!
In het voorjaar zijn er nog twee competitiedagen die gespeeld moeten worden en die vallen op 24 juni en 1 juli. Op 1 juli zal het event weer door ons georganiseerd worden. Mocht je eens willen zien hoe zo’n oranje event er aan toe gaat, kom dan gezellig even langs!
 
Names de jeugdcommissie.
Ante Bosnjak

Bediening LED verlichting                 
Zoals jullie inmiddels wel weten, worden de banen van T.V.P. inmiddels verlicht d.m.v. LED verlichting. LED-verlichting staat voor een hogere lichtopbrengst en is daarbij ook nog eens energie zuinig.
 
Hieronder treft een beschrijving over hoe u de nieuwe LED verlichting kunt bedienen: 
 • Naast het afhangbord hangt een tablet. Indien de tablet niet al aan staat, kunt u deze aanzetten d.m.v. de grote knop in het midden onderaan de tablet, het systeem start vervolgens op
 • Haal uw pas door de pas scanner
 • Nu komen onze 4  banen in beeld, selecteer de baan waar u op wilt gaan spelen
 • Vervolgens krijgt u 3 keuzes in beeld: 
  • Loop verlichting (deze optie NIET gebruiken a.u.b.)
  • Recreatie verlichting (alleen de verlichting van de gekozen baan gaat aan)
  • Wedstrijdverlichting (een combinatie van banen gaat aan, 1+2 of 3+4)
 • In beeld staat ook in het rood “Alle banen uit”. Dit graag uitvoeren indien u als laatste het park verlaat. De verlichting zal automatisch uitgaan om 23:15 uur.
Voor vragen of problemen bel Ton Vuik: 0610390811

 
Tennisvereniging Poortugaal, Landweg 1, 3171 AL Poortugaal, 010-501 6603

Rabobank Rek.nr.: 32.95.19.034 t.n.v. Penningmeester T.V.P.
Giro Rek.nr.: 3739525 t.n.v. Penningmeester T.V.P.