MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 19
November. Natuurlijk komt Sinterklaas weer aan in ons land, maar er zijn nog veel meer leuke links te vinden in deze nieuwsbrief. Lees maar snel verder.
Weet je ook nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
 
Heb je zelf ook leuke ideeen, links of tips?? Mail ze naar mij!!!
 
Alle hieronder genoemde links kun je natuurlijk altijd weer terug vinden op www.meestermichael.nl
 
 
 
 Topo oefenen 

Train je topografie van Europa HIER.
 
 
 
Voor groepen 3 en 4.   Vooral erg bruikbaar bij Veilig leren lezen, maar ook bij andere methodes.
 
13 november komt die lieve Sinterklaas weer naar ons land. Kom vast in de stemming en klik HIER.
 
 
Sint Maarten
11 november is het weer zo ver. Ga jij ook langs de deuren?
Hier vind je leuke ideeen.
 
 
 
 
 
Jaarlijks proberen 900 000 Nederlanders te stoppen met roken..... Onze planeet is ongeveer 4,57 miljard jaar oud..... Van alle jongetjes en meisjes op de basisschool heeft respectievelijk 15 en 9 procent wel eens alcohol gedronken. 6 procent is wel eens dronken geweest.
Statistieken over onzinnige dingen uit de hele wereld vind je op www.cijfers.net  Misschien handig als je een keer een leuke tekst zoekt of vragen voor een quiz. Ook kun je online leuke quizzen maken en lid worden zodat je elke dag een nieuw feitje in je mailbox krijgt.
 
 Waar maar raar
 
Nog meer 'raar' nieuws of gekke teksten nodig? kijk dan op www.waarmaarraar.nl  Hier vind je meer dan 20.000 opmerkelijke en vreemde berichten die grappig zijn om te lezen. Handig voor een taalles of begrijpendlezenles
 
INTERNET TYPECURSUS OP SCHOOL
Een interessante nieuwe typecursus voor op school qua aanpak en prijs is TICKEN.NL.
TICKEN.NL werkt via internet. Leerlingen kunnen zelfstandig de lessen doorlopen, zowel op school als thuis.
Leerkrachten kunnen gratis en vrijblijvend een testaccount krijgen door een mailtje te sturen naar onderwijs@ticken.nl.
 
 
 
Voor groepen 3 en 4.   Vooral erg bruikbaar bij Veilig leren lezen, maar ook bij andere methodes.
 
Lesideetjes met een foto en beknopte beschrijving
erg leuk en makkelijk te gebruiken
 
  
Doe mee met het Sinterklaasjournaal

De winter is in aantocht, het wordt buiten al vroeg donker en overal zijn weer pepernoten en snoepgoed te vinden. Kortom: Sinterklaas komt er weer bijna aan! Op 13 november meert hij met Pakjesboot 12 aan in Harderwijk. Het belooft weer een leuke tijd te worden waarin Sinterklaas en de Pieten allerlei grappige en spannende avonturen meemaken.
 
Samen met uw klas kunt u de belevenissen van Sinterklaas en de Pieten vanaf woensdag 10 november dagelijks volgen via het Sinterklaasjournaal. Met het Sintpakket van SchoolTV laat u uw lessen gedurende 3 weken aansluiten op de verhaallijn van het Sinterklaasjournaal.
 
Wist u dat zo’n 50% van de scholen meedoen? 
Bestel vandaag nog het Sintpakket en u bent op tijd voorzien van leuke lessuggesties om samen met de kinderen mee te spelen met het Sinterklaasjournaal. In het Sintpakket treft u een docentenhandleiding aan en uniek materiaal wat u nodig hebt om de spannende link tussen het verhaal op school en van het Sinterklaasjournaal te leggen.
 
Meer weten? Kijk op deze site.
 
Levermomenten van het Sintpakket:
 
Regio Zuid en Midden: vanaf 25 oktober
Regio Noord: vanaf 1 november 
Let op: het pakket helpt u om met zeer geringe voorbereiding toch naadloos aan te sluiten op het Sinterklaasjournaal. De beoogde voorbereidingen kunnen steeds binnen een dag worden getroffen. De verhaallijn vraagt geen speciale inrichting van de klas. 
  
Sinterklaas
13 november komt Sinterklaas in ons land aan. HIER vind je leuke links
Suggesties intocht Sinterklaas op school. Klik HIER
  
  
Kinderen stimuleren en motiveren d.m.v. belonen. Dat is waar Uitgeverij STAM al meer dan 55 jaar voor staat. Dankzij een zeer goede samenwerking met onderwijsinstellingen, sluit het beloningsmateriaal van Uitgeverij STAM nauw aan op de laatste trends/ontwikkelingen.  
  
Sint Maarten
11 november is de dag, dat mijn lichtje.... Zie hierboven bij de leerlingen. En mooie sjablonen voor een prachtige pompoen!   
Filmpjes bij de methode.
Veel filmpjes zijn weer terug. Ik ben er nog druk mee bezig, maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
Dus bijv. 'Wijzer door de tijd', groep 6, hoofdstuk 5, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
 
  
13 november komt Sinterklaas in ons land aan. HIER vind je alvast leuke filmpjes en powerpoints.
Ook het Sinterklaas journaal kun je mooi kijken op je digibord. Klik daarvoor HIER
 
  
Middeleeuwse Helpdesk
Een grappig filmpje over de helpdesk in de middeleeuwen
  
  
Rekenbeter.nl is een snel groeiende site op internet over rekenen. Meld je gratis aan en elke werkdag ontvang je vier sommen: drie om rekenfit te blijven en één doordenker.  Je kunt het antwoord op de site invullen. Ze houden je resultaten bij en je kan ze zelf bekijken. Je kunt die ook vergelijken met de resultaten van anderen.
Er is een klassement met de 100 beste rekenaars van de week. De opgaven zijn gemaakt op de 1S en 1F nivo’s  van het ministerie van OCW.  Je krijgt automatisch het nivo dat je aankunt.
Er is ook uitleg over alle soorten sommen.
 
  
Een prentenboek afspelen op je digibord is echt super leuk (en soms ook wel even makkelijk voor de leerkracht)
Er stonden al veel prentenboeken op meestermichael.nl, maar nu zijn ze ook op alfabet gesorteerd. Klik maar HIER.
 
Er komen steeds meer filmpjes terug. Ik ben er druk mee bezig, maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.

Deze tip staat er eigenlijk altijd bij, omdat ik dit ook echt super vind. Bij Klasse TV betaal je er flink voor en hier is het gratis. Je hebt in 2 tellen een filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
Kidspiration is de ideale visuele manier voor kinderen om te leren denken, schrijven en begrijpen. Ze creëren diagrammen door plaatjes, tekst en gesproken woorden te combineren.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Sinds november 2008 is er ook een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar:
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
 
 
Tips 
 
Aanmelden of afmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
Sponsor
Sponsor
 Elk jaar een zelfde schoolfotoachtergrond is ons te saai.
Daarom kunt u elk schooljaar een keuze maken uit diverse achtergrondthema’s. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit de thema’s Boerderij, Maritiem, Jungle, Zee & strand, en nog veel meer.
MeesterMichael's Nieuwsbrief www.meestermichael.nl