WORKSHOP COMPLETE VOCAL TECHNIQUE
4 oktober 2008, 10 - 17 uur

Complete Vocal Technique is een methode om ALLE geluiden in ALLE stijlen op een verantwoorde manier te maken. CVT velt geen oordeel over smaak en staat open voor alle stijlen. De methode is het resultaat van meer dan 20 jaar onderzoek door de Deense zangpedagoge Cathrine Sadolin. In de meest recente wetenschappelijke onderzoeken werkt zij momenteel samen met Dr. Julian McGlashan van Queens Medical Center, Nottingham (UK).

meer info over CVT:
Complete Vocal Institute
Complete Vocal Institute Nederland

Het eerste gedeelte van de dag zal de docente de technieken uitleggen in de vorm van een presentatie, waarbij het publiek actief betrokken wordt. Het tweede deel van de dag werkt ze met 7 actieve deelnemers aan het oplossen van hun specifieke problemen.  Voorbeelden: "Ik wil meer power bij hoge noten.", "Ik krijg een hese stem na optredens.", "Ik wil graag zachter zingen.", enz. De hele dag door is er tijd om vragen te stellen.

Datum: Zaterdag 4 oktober 2008, 10 - 17 uur
Afhankelijk van inschrijvingen ook zondag 5 oktober

Locatie: Gent, precieze locatie afhankelijk van inschrijvingen

Docente: Eva Wilms (NL) - authorized CVT-teacher

Doelgroep: Iedereen die z'n stem op een gezonde manier wil leren gebruiken:
Zangers, acteurs, pedagogen,...
Stemspecialisten, logopedisten en NKO-artsen
Dirigenten, muziekdocenten,...
Geen beginners onder de actieve deelnemers

Inschrijven: Download het formulier hier en mail het naar singsing!.

Je hebt interesse, maar bent niet vrij op 4 of 5 oktober?  Stuur een mail, en je wordt op de hoogte gehouden van latere workshops!

*

FOTO'S

Zoals je aan bovenstaand onderwerp merkt, ben ik erg enthousiast over de CVT-masterclass die ik in augustus heb gevolgd. Ik ben zo tevreden over de methodiek, dat ik deze vanaf nu ook zal integreren in m'n lessen. Foto's van de masterclass én het aansluitende concert vind je zoals altijd hier.

*

GESCHENKTIP / VRIJGEZELLENDAG

Het gebeurt steeds vaker dat mensen me vragen hoe ze zanglessen of workshops cadeau kunnen doen. Wel, dat is heel eenvoudig! Je belt me op of stuurt me een mail, je vermeldt het aantal zanglessen / welke workshop en de persoon voor wie ze bestemd zijn, je stort het geld et voilà! Plots verschijnt er op hoogst mysterieuze wijze een geschenkbon in je mailbox of brievenbus...

Ook op vrijgezellendagen kan singsing! voor entertainment zorgen! Heeft de bruid(egom) een prachtige stem, maar is het er nooit van gekomen om zangles te volgen of om op een podium te springen? Dump hem of haar onwetend bij mij en kom na de les luisteren naar het resultaat. Heb je genoeg lef om mee te doen? Boek dan een workshop voor de hele groep en verzeker jezelf van een prachtig begin van de vrijgezellendag! Gelieve eventuele zuippartijen te reserveren voor nà de workshop... Ik doe graag mee! ;-)

*

ZANGTIP
Ademsteun deel 2

Om in de sfeer te blijven, een tip uit Complete Vocal Technique:

Als je inademt, beweegt je middenrif naar beneden en naar buiten. Ademsteun is het vasthouden van de adem, dus je wilt je middenrif tijdens het zingen laag en breed houden. Hoe doe je dat?

- Je trekt de buikspieren rond je navel naar binnen. Dit betekent dus enkel je onderste buik! Als je dit goed doet, voel je dat je middenrif (bovenste buik) naar voren beweegt. Je kunt heen en weer schommelen om dit soepel te leren toepassen.

- Kantel je bekken naar achteren en voel de spanning in je onderrug. Kantel je bekken naar voren en voel de spanning in je buikspieren. Sta nu stil en probeer op hetzelfde moment naar voren en naar achteren te kantelen. Je laat dus je spieren vechten! Voel je hoe je rugspieren je kunnen helpen?

- Zet je handen in je lendenen (het zachte deel net onder je ribben), duw ze naar binnen en hoest. Voel je hoe je spieren naar buiten toe bewegen? Als je ademsteun geeft, moeten deze spieren dat ook doen.

- Belangrijk! Dit alles moet in een constante geleidelijke beweging gebeuren, alsof je continu tegen een weerstand werkt. Je mag dus niet alles in één keer maximaal opspannen, want dan creëer je een blokkade!