Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu är vår kalasvecka i full gång!
Kom och fira och fynda fina kvalitetsgarner till trevliga REA-priser, och spana in våra nyheter :)
  
Vi påminner också om att på Lördag 6 juni är det Nationaldagen och då är butiken stängd.
 
  
  
Nyhet! DellaQ nu i Sverige!
Missa inte de fantastiskt snygga, smarta och välgjorda stickfodralen från DellaQ! Hur många gånger har vi inte fått frågan hur man bäst förvarar sina stickor? Nu har vi svaret! I ett vackert sidenfodral från DellaQ såklart, för både du och dina stickor är värda det bästa fodralet, eller hur?
Det finns fodral för både fasta rundstickor, utbytbara spetsar och kablar men även för strumpstickor
Smarta storleksmarkeringar gör det lätt att hålla ordning på alla stickor.
  
Alla fodral är handsydda i sidentyg av sömmerskor i Vietnam, och för varje sålt fodral går en del av intäkten till organisationen Vietnam Quilts, som utbildar fattiga kvinnor på landsbygden i Vietnam i konsten att sy, så de kan få en möjlighet till arbete och försörjning. DellaQ's stickfodral kostar från 449 kr.
 
Kalaserbjudanden!
Fynda kvalitetsgarn - först till kvarn, gäller så långt lagret räcker
 
Passa på att fynda sockgarn till semesterprojekten! Pallas kostar nu 25 kr per nystan istället för ord pris 29-35 kr. Till damstorlek går det åt 2 nystan och till herr behövs 3. Passar till stickor 3-3.5 mm.
 
Eller sticka ett par raggsockor! Ragg från Hjertegarn är ytterligare ett av våra kalaserbjudanden. Ett nystan kostar nu endast 25 kr mot ord 33 kr. Du behöver 3 nystan och strumpstickor 4-4.5 mm till ett par Raggisar i vuxenstorlek.
 
Kalas för alla som gillar Shetlandsull! Köp 5 st 50g-härvor (eller fler) så kostar de endast 39 kr styck, ord pris 59 kr. Här är några snygga färgkombinationer, men det finns många fler...
 
 
Det vackra handknutna garnet Alp Natural kostar nu endast 90 kr, ord pris 185 kr/härva. 40% bomull, 40% viskos, 10% silke och 10% lin. Passar till stickor 4-6 mm. Vill du så får du vårt fiffiga sjalmönster "bara en enkel sjal" med på köpet. Till den behöver du två nystan Allino och en härva Apl Natural.
 
Manos Silk Blend DK och Manos Silk Blend Fino kostar från och med nu 79 kr/50 g (ord 99 kr) och 145 kr/100 g (ord 180 kr). Det är ett fantastiskt vackert garn i 70 % merinoull och 30 % silke som handfärgas av kvinnokooperativ i Uruguay. Garnet är FairTrade-märkt. Passa på!

  
Mera kalasgarner! 25% rabatt på Noro Silk Garden Sock/4 ply. Nu kostar ett 100g-nystan 150 kr och ett 50g-nystan 90 kr. Alltid oväntade Noro- färgkombinationer och härliga naturmaterial; ull, silke och mohair.

 
Lang Asia - nytt härligt lyxgarn!
Jag föll direkt för detta härliga garn :) Lang Asia är 70% silke och 30% yakull. Fantastisk lyster och mjukhet. Ett nystan är 50 gr, 145 m och kostar 139 kr. Sticka ett par lyxiga handledsvärmare eller kombinera med några andra kvaliteter till en sjal eller halskrage.
  
Exempelvis den här snygga kragen här ovan (foto från Purl Bee) är perfekt för små mängder mjukt och lyxigt garn i din favoritfärg. Våra små garnbakelser innehåller 1 nystan vardera av Lang Asia, Lang Seta Tweed och Lana Grossa Silk hair alternativt Kid Seta från Schulana. Beskrivning är gratis på engelska på bloggen the Purl Bee.
 
  
Några kalasaktiviteter har vi kvar...
Ingen förbokning behövs utan det är bara att dyka upp. Observera dock att Drop-In tillfällena är något annat än en kurs, tiden ska räcka till alla som vill delta, så tänk på att visa hänsyn och lämna plats för andra deltagare.
  
 
 
 
Torsdag 4 juni
kl 15-17 Drop In: Sjaldoktorn tar emot

Ivar Asplund, stickdesigner och bloggare, delar med sig av tips och trix kring sjalstickning, med fokus på spetsmönster och sjalformer. Har du kört fast med något sjalprojekt så ta med det till sjaldoktorn Ivar.
 
 
 
 
 
 
 
Fredag 5 juni
kl 13-15 Drop In: Sockstickningtips
Marianne Larsson, sockpedagog och garnfärgare, visar sina bästa sockstickningstips. Kom och se hur man gör den bästa resåren, olika sätt att förstärka hälen och hur man börjar sticka sockan från tån och uppåt. Det finns pågående sockstickningar att låna om du vill prova själv.
 
 
 
  
 
Stickcafé på Kristinehovs Malmgård
Söndag 14 juni är säsongens sista Kultursöndag och stickcafé på Kristinehovs Malmgård!
Kl 14-16 kan du njuta hembakt fika och trevligt garnrelaterat sällskap.
 
Ingen föranmälan behövs, medtag kontanter för köp av fika. Adressen är Kristinehovsgatan 2, närmaste t-bana är Hornstull.
 
   
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15