Nieuws en Inspiratie - Juli & Augustus 2018
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over september en november.
  • Inspiratie: over vakantieblues.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws
 
September 
 
Het zal ondertussen bijna 4 jaar geleden zijn dat ik de Open Coffee in Aartselaar voor het eerst zelf organiseerde.  Ik ga mij vanaf september in eerste instantie toeleggen op het organiseren van de HR Cafés en op de HR@YourService business. Dat wil dus zeggen dat ik stop met de Open Coffee Aartselaar on tour. Met pijn in het hart … want ik heb dit altijd heel graag gedaan.
 
Een mens moet soms keuzes maken ….
 
Indien er iemand van jullie interesse heeft om de organisatie van Open Coffee Aartselaar van mij over te nemen of indien je iemand kent, geef dan zeker een seintje via marijke@HRatYourService.be.
 
Ik help heel graag met de overdracht.
 
 
November 
 
Dat het volgende HR Café zal plaatsvinden op 8 november wisten jullie al. Nu ligt ook de locatie vast. We gaan deze keer naar LEUVEN. Waar precies in Leuven? Dat verklap ik binnenkort.  Blijf op de hoogte via www.HR@YourService.be.
 
 
 
 

 
 
Inspiratie - Vakantieblues
 
 
 
 
Vakantie
 
Vakantie dat is voor mij rustig relaxen, ‘niets moet’, ‘we zien wel wat de dag brengt’ en … een goed boek.
 
Wat dat boek betreft laat ik mij graag verrassen door wat de bib in ons vakantiehuis  te bieden heeft. De vorige eigenaren lieten ons een schat aan boeken na en daar snuister ik graag in telkens we weer eens in maison12 op vakantie zijn.
 
 
Bronnie
 
Deze keer is het ‘The top  five regrets of the dying’ geworden. Het boek is geschreven door Bronnie Ware, een Australische verpleegster die in de palliatieve zorg heeft gewerkt. Bronnie vertelt over de gesprekken die zij heeft gevoerd met mensen die op hun sterfbed liggen.
 
Geen evident onderwerp zo op vakantie, maar wel heel vlot geschreven.
 
 
Spijt
 
Uit haar gesprekken leert Bronnie dat dit de 5 dingen zijn waar we spijt van hebben aan het eind van ons leven:
  1. Ik wilde dat ik de moed had gehad om trouw te blijven aan mijzelf, in plaats van te leven zoals anderen van mij verwachten.
  2. Ik wilde dat ik niet zo hard had gewerkt.
  3. Ik wilde dat ik de moed had gehad om mijn gevoelens uit te spreken.
  4. Ik wilde dat ik mijn vriendschappen beter had onderhouden.
  5. Ik wilde dat ik mezelf had toegestaan om gelukkiger te zijn.
 
 
Heftig, hé? Dat vind ik er ook van.
 
Hoog tijd om ervoor te zorgen dat aan het eind niet alle vijf deze punten aangevinkt worden.
 
 
Geniet alvast allemaal van jullie vakantie.
 
 
 
Groeten,
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be
Je ontvangt deze mail omdat je in het verleden hebt aangemeld voor de nieuwsbrief, webinar of Ebook, hebt deelgenomen aan het HR Café of omdat we geconnecteerd zijn via LinkedIn. Wil je uitschrijven? Dat kan hieronder.