NIEUWSBRIEF
Jaargang 14 - Nummer 2 - Februari 2016
 

 
 
Nieuw reglement voor verhuur vakantiewoningen in Andalucía van kracht
 
Nadat in vrijwel alle Spaanse regio's de nieuwe regels voor de vakantieverhuur van kracht zijn geworden, heeft ook de Junta de Andalucía de offciële regels gepububliceerd.


Verhuurders van vakantiewoningen of kamers in Andalucía hebben tot 11 mei 2016 de tijd om hun vakantieobject te registreren. De vakantieverblijven dienen bovendien te voldoen aan alle veiligheidseisen die ook voor hotels gelden. Indien blijkt dat nog niet aan deze eisen voldaan is, dan hebben de eigenaren nog maximaal 1 jaar de tijd om dit alsnog in orde te brengen. Daarna kunnen er boetes uitgedeeld worden variërend van € 18.000 tot € 150.000 als bij controle van het verblijf blijkt dat het niet voldoet aan de gestelde veiligheidseisen. Deze eisen zijn opgenomen in het officiële boletin (BOJA), dat u HIER kunt nalezen.

De registratie is verplicht geworden nadat de hotelbranche een landelijke klacht had ingediend tegen de oneerlijke concurrentie van particuliere verhuurders. De hotels baseerden zich op het feit, dat zij verplicht worden aan strenge veiligheidsvoorschriften te voldoen en uiteraard belasting af te dragen, terwijl die eisen niet gesteld werden aan particuliere verhuurders en deze meestal ook geen belasting betaalden over de huurinkomsten.

De nieuwe regels gelden overigens zowel voor Spaanse als buitenlandse eigenaren.
 
Gratis E-Book over de Spaanse woningmarkt
 
De update van het E-Book "Onderweg naar Spanje" staat online en kan gedownload worden.
110 pagina's met informatie, tips en adviezen gebaseerd op ervaringen uit de praktijk.

Een goede voorbereiding is meer dan het halve werk…!
Begin bij het begin en download dit E-Book alvorens verdere stappen te ondernemen op de Spaanse huizenmarkt.

Let op...!
Dit is een nieuwe versie.
Ook als u een eerdere versie van dit E-Book heeft, dient u deze update opnieuw te downloaden.

Download het E-Book nu!
 
Investeren voor verhuur?!
Maak de juiste keuze!

Ondanks de nieuwe regels met betrekking tot de registratie van vakantiewoningen, blijft het natuurlijk aantrekkelijk om te investeren in een Spaanse woning. Hoewel de prijzen langzaam stijgen, kunt u nog steeds tegen een gereduceerde koopsom een eigen woning onder de Spaanse zon aanschaffen, waarmee u een mooi rendement kunt maken.
 

Bij de keuze van een Spaanse woning dient u echter rekening te houden met het doel van uw aankoop. Als u een woning wenst te kopen voor eigen gebruik, kijkt u uiteraard uitsluitend naar uw eigen woonwensen, maar als u overweegt om te investeren met als doel om uw woning te verhuren, dan dient u voornamelijk rekening te houden met de wensen en eisen van uw doelgroep: de verhuurders. Op die manier heeft u de meeste kans op een succesvolle verhuur en dus een goed rendement op uw investering.

Lees verder en bekijk de video >>

 
Vragen...?! Stuur ze door aan NICLA TV

Binnenkort start NICLA weer met een nieuwe reeks afleveringen van NICLA TV, dus mocht u vragen hebben die hierin behandeld kunnen worden, laat het dan zeker even weten en stuur uw vragen door!

Eerdere afleveringen van NICLA TV, met de daarbij behorende extra uitleg, kunt u hier bekijken.
 
Dé Facebook-pagina voor échte Spanje-fans

De Facebook-pagina 'Spaanse Woning' geeft dagelijks uitgebreide Nederlandstalige info over de Spaanse woningmarkt, de diverse regio's, de laatste nieuwtjes, uitleg over en voorbereiding op de mogelijke aankoop van uw eigen woning onder de Spaanse zon. Als échte Spanje-fan geeft u natuurlijk een LIKE aan deze pagina, zodat u niets mist en altijd op de hoogte blijft.
 
Hieronder enkele berichten die onlangs op Facebook gepubliceerd zijn. Als u het gemist heeft, kunt u deze alsnog bekijken door erop te klikken.
 
   
 
 
 
 
   
 
   
 
 
Top 5 van meest bezochte woningen
 
Deze Top 5 is samengesteld aan de hand van het aantal bezoekers op de NICLA-website alsmede de bezichtigingen ter plaatse.

Klik op de foto’s voor meer informatie. U kunt dan alle overige gegevens van de betreffende woning bekijken. Ontdek zélf waarom deze panden de afgelopen maand door zoveel mensen zijn bezocht.
 
 
 
 
 

 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.