AGENDA 
Zaterdag 25 maart  
11:00 uur: CL SBN - Cubs 2
11:00 uur: Cubs 1 - RC Bulldogs
12:00 uur: Junioren 1 - Eemland
13:00 uur: ARC - Colts
13:30 uur: Junioren 2 - Bredase RC
15:00 uur: Dukes 1 - ASRV ASCRUM
  
Zondag 26 maart
13:00 uur: Dames - RC Tilburg
14:30 uur: Dukes 2 - DSR-C
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Dukes Supporter App, Twitter of de agenda op de website.
 
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Heb jij een wedstrijdverslag, leuke foto's, nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke donderdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je de Dukes Supporter App, Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor DigiDukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes Dames: Dukes - Bredase RC - REL 10 - 65
Dukes 2: URC 1 - Dukes 24 - 53
 
DUKES DAMES - BREDASE RC/REL
Deze wedstrijd werd gespeeld in Venlo en de dames speelden een lekkere, maar pittige wedstrijd tegen het combinatie team van Bredase RC/REL. Er werd hard gevochten voor elk beetje terreinwinst en balbezit. Helaas hebben wij drie dames 'verloren in de strijd' door diverse blessures en wist de tegenstander met een goede follow-up en algehele organisatie meer punten te scoren. Hierdoor kwam de eindstand op 10-65 uit.
Elise (USA) blonk deze wedstrijd uit met prachtige tackles en goed samenspel en is daarom Chick van de Match geworden.
Matilda vomeerde tijdens een scrum en werd daarmee onze Dick van de Match.
 
PROJECT TURN OVER DEN BOSCH
Zoals ook in het Brabants Dagblad stond is op 13 maart gestart met het Turn Over project Den Bosch.
Dit project richt zich op jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en probeert met behulp van, onder andere, de waarden en normen van het Rugby hen te helpen in hun zoektocht naar een baan.

De jongeren worden drie dagen per week (maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur) begeleid en getraind door Bart Viguurs, Joeri Peperkamp en Bart van de Zande en een aantal stagiaires in die zoektocht naar werk. Dus de komende periode zullen ze veel te vinden zijn op de rugbyclub!

Door middel van dit project proberen we deze jongeren een aantal vaardigheden aan te leren die nodig zijn om werk te vinden en te behouden. In eerdere projecten in Castricum, Alkmaar en Den Helder is gebleken dat sporten in het algemeen en Rugby in het bijzonder kan helpen om je doelen te bereiken. Met name het leren incasseren is hierbij erg belangrijk. De meeste van deze jongeren kunnen wel uitdelen maar hebben maar weinig incasserings- en doorzettingsvermogen. Daar gaan we aan werken. Maar bijvoorbeeld ook samenwerken en communiceren zijn belangrijke onderdelen tijdens het project.

Het project duurt drie maanden en we hopen binnen die tijd de jongeren klaar te stomen voor een rugbywedstrijd op vrijdag 26 mei in Amsterdam en een nieuwe baan en/of opleiding. Met de gemeente 's-Hertogenbosch  is afgesproken dat we voor dit eerste project in 's-Hertogenbosch maximaal 10 jongeren mogen begeleiden. Op dit moment zijn er zeven jongens voorgesteld en hopen we binnen korte tijd de overige drie plekken nog op te vullen.

Waar mogelijk zouden we deze jongeren ook graag het gevoel van de Band of Brothers bij willen brengen. Daarom nodigen we ook iedereen uit om eens te komen kijken en samen met ons na te denken over eventuele mogelijkheden voor de jongeren die dit project goed doorlopen.
En hierbij de oproep of er mensen zijn die nog sport- of rugbyschoenen over hebben voor onze deelnemers? Niet iedereen heeft op dit moment noppenschoenen en dat is wel handig als we hen het spelletje goed bij willen brengen.

Mochten er vragen zijn spreek Bart, Joeri of Bart dan gerust aan en zij kunnen meer informatie en uitleg geven.
 
CORRECTIE UITSLAG DUKES 2
Vorige week zondag speelde Dukes 2 niet thuis maar in Rotterdam tegen RRC. En - in tegenstelling tot wat eerder in DigiDukes stond - werd deze wedstrijd niet gewonnen maar met 43 - 33 verloren.
Maar dankzij de overwinning afgelopen zondag tegen URC staat Dukes 2 toch op de derde plaats in de eerste klasse. Wel met twee wedstrijden meer gespeeld als de directe achtervolger RC Eemland.
Of zij het eindresultaat van vorig jaar - de vierde plaats - kunnen overtreffen blijft dus spannend. Zondag spelen zij om 14:30 uur thuis aan de Limietlaan tegen de  koploper (en aanstaand Ereklasser) DSR-C. Een mooi potje voor de rugby liefhebbers. Ook met het oog op de Ereklasse volgend seizoen.
 
START PLAY OFF JEUGD
Komende zaterdag start de derde fase van de jeugdcompetitie voor onze Colts, Junioren en Cubs: de Play Offs. En alhoewel wij alle teams even belangrijk vinden hebben we bijzondere aandacht voor onze Junioren 1.
Zij zijn erin geslaagd in de cupcompetitie als eerste te eindigen en zijn dus kanshebber op deelname aan de finale voor het landskampioenschap.
Aanstaande zaterdag starten zij hun play-offs om 12:00 uur met een thuiswedstrijd tegen nummer vier RC Eemland.
De return van deze en de andere wedstrijden is vanaf 1 april, met de finales van Cup, Plate en Bowl op 13 mei 2017. 
 
ORANJE XV - ZWITSERLAND
Afgelopen zaterdag is het Nederlands Rugby Team er in een spannende wedstrijd in geslaagd Zwitserland met 38 - 25 te verslaan. Dit mede dank zij een try van Dukes-speler Johnny Nas. Het wedstrijdverslag staat op de website van Rugby Nederland. Dankzij deze uitslag staat het Nederlands team tweede in de Rugby Europe Trophy. Hier lees je meer over deze competitie. 
 
RUGBY INTERVIEW
In het RUGBY tijdschrift voor Nederland staat een leuk interview met onze Zuid-Afrikaanse eerste team speler Wynand Breytenbach. Onder andere over de verschillen tussen (rugby in) Nederland en Zuid-Afrika. Je kunt losse nummers kopen of een abonnement nemen op RUGBY via hun website.
 
DUKES @MURRAYFIELD
De seniorentour ging dit jaar naar Schotland waar onder andere de six nations wedstrijd Schotland - Italië door 65 Dukes werd bekeken. Dat leverde mooie foto's op waarvan we je er een niet willen onthouden. Verder geldt 'what happens on the tour, stays on the tour'.
 
Week 12/2017
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 's-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl