Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Snart är det dags för semesterstickning!
Även om vädret inte direkt lockat till så mycket strandstickning ännu så hoppas vi på bättring...
 
I år har vi semesterstängt vecka 29 & 30, dvs den 13 juli - 26 juli.
Sista dagen vi har öppet innan semestern är alltså lördag 11/7 och sedan öppnar vi igen måndag 27/7.
 
Vi fyller på med garn och tillbehör så ni ska slippa drabbas av garnbrist under sommaren. Denna vecka får vi påfyllning från bland andra Sandnes, Rauma, Strikkebogen, Cascade, Kampes och Lana Grossa!
 
Om du vill att vi ska skicka varor hör gärna av dig i god tid, vi skickar mot förskottsbetalning till vårt bankgiro, så räkna in ett par dagars tid för betalning också.
 
Vad har du planerat för semesterprojekt?
Jag har många kandidater på min lista, och som vanligt är listan längre än semestern :) Här är några exempel...
 
Foton från Sandnes/Drops/Ravelry

Från vänster till höger:
Top med långa maskor i Sandnes Line
Virkad korg i stjärnmönster i Drops Paris, eller den tjockare Bouquet för snabbare och större resultat
Virkade handledsvärmare i vilket garn du vill som är mjukt och skönt...
Quicksilver, sjal med både hål och ränder :) tror det blir i Yaku eller Malabrigo Sock...
 
Foton från Ravelry/Knitty
 
 Från vänster till höger:
V-ringad tröja On the Beach, i den återvunna bomullen Re-Use. Tänk att sitta på stranden och sticka denna och lyssna på "On the beach" av Nevil Shute (måste kolla om den finns som ljudbok...)
Miriam cardi, enkel och snygg, kanske i Pashmina eller Geilsk Bomuld og Uld?
Dark and Stormy, uppifrån-och-nerkofta med grymt snygga flätor!
Twisted, snygga sockor i vårt eget handmålade sockgarn.
  
 
Madeline Tosh Pashmina!
Den som väntar på något gott får ibland ha lite tålamod ;) men nu har äntligen Pashmina från Madeline Tosh landat hos oss igen! 18 nyanser närmare bestämt. Pashmina är 75% superwash merino, 15% silke och 10% cashmere. En härva är 100 gr och 329 m och kostar 329 kr. Passar till stickor 3-4 mm och de ljuvligaste sjalar, mössor eller tröjor och koftor.
  
 
 
Sommarrea på Drops Paris!
Hela juli månad ger vi 35% rabatt på bomullsgarnet Drops Paris. Ordinarie pris är 24 kr men REA-priset är endast 16 kr per nystan. Paris finns i massor av fina färger och passar till både stickning och virkning. Mönsteridéer finns det gott om på Garnstudios webb.
 
 
Mönsterskatt och nya garner från Rauma
Massor av mönsterinspiration kan man få från Raumas mönsterhäfte Selbustrikk! Det är proppfullt med vackra mönsterdiagram som självklart kan användas till annat än vantar och strumpor. Häftet kostar 75 kr och säljs endast tillsammans med garn från Rauma Garn.
 
De flesta modellerna i häftet är stickade i Rauma 2-tr Gammelserie som är ett ullgarn med extra twist i spinningen, för att få ett slitstarkt garn till vantar, men även Rauma Finull funkar bra. Gammelserie finns i traditionellt norska färger; vitt, rött, blått, svart, medan Finullen finns i massor av nyanser. Gammelserie kostar 39 kr och Finullen 44 kr per nystan. Är du nyfiken så bläddra i häftet online här.
 
Apropå semester så är just vantar och sockor perfekta reseprojekt, inte så stort men kan sysselsätta dig ett bra tag ändå. Och det är ju nu man ska börja sticka vantar, så är de färdiga tills höstkylan kommer ;)
 
Från Rauma har vi ännu en garnnyhet: Röros Lammullgarn som är ett tvåtrådigt kardgarn, lätt och mjukt med så mycket som 250 meter på varje 50-gramsnystan. Garnet passar utmärkt till sjalar eller lätta tröjor och tunikor. Priset är 45 kr per nystan och vi har 13 nyanser, både klassiska och pasteller.
 
 
 
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
semesterstängt 13-26 juli 2015