ett nyhetsbrev från musikcentrum öst            
åsikt:
Två nya rapporter underkänner resultatet i kulturpolitiken i förhållande till de kulturpolitiska målen. Ett från Myndigheten för Kulturanalys och den andra från LO. Hur är det möjligt att det inte debatteras mer? Ragnar Berthling resonerar kring rapporternas slutsatser, samhällets isärdrivande och smartare strukturer för att den unga publiken skall få fler normbrytande musikaliska förebilder.  Läs mer
 
 
internationellt:
Läs om Nordic Folk Alliance, den nya showcasefestivalen som äger rum i Göteborg den 10-12 april och om ett spännande nordiskt superband på Jazzahead där Musikcentrum Öst deltar för nionde året. Läs också om nästa Jazz Alloy i London med Lina Nyberg, Daniel Karlsson, Laura Jurd och James Banner men också  och om Kongeros vinterturné i ett snöigt Kanada. Läs mer:
 

allt ljus på — svensk musikvår:
Denna gråkalla torsdag firar vi ändå Svensk Musikvår!, den årliga manifestionen för ny svensk musik som inleds på Berwaldhallen idag. Sex intensiva dagar med konserter, samtal och musikaliska möten. Många medlemmar i Musikcentrum Öst (som varit samarbetspart sedan start) spelar på festivalen eller har skrivit musik som framförs. Läs mer:
 
 
medlemmar i fokus:
Fler bäbispoddar med Micaela Gustafsson, premiär för brobyggande musik med Sofia Castro, releaseparty för Pianobassos innerliga omtolkningar av klassisk musik, The Neon Romeoz i svensk/amerikanskt funksamarbete, partyaktivism med Süperstar Orkestar och Quilty på intensiv Sverigeturné. Långbokning för Orkester Pop och transatlantisk musikresa med Camilla RingquistLäs mer
 
nya medlemmar på hemsidan:
 
Vi fortsätter att få in många spännande nya akter som medlemmar, sedan sist ligger följande uppe på sidan. Klicka vidare: Terese Lien Evenstad (bild), Horncraft, Katarina Jältfors, Kim Persson, Zakharafat, Leif Jordansson, Gittanbandet, Ruth Segerberg/Kalle Stenbacken Duo, och Ord/ljud. Mycket nöje!
 
Musikcentrum Öst, Hornsgatan 29, 117 28  Stockholm 08-651 01 42 www.musikcentrumost.se      facebook