Hej,
 
Sommaren har så här långt bjudit på lite av varje i väderlek, både bikini- och raggsocksväder kan vi konstatera ;)
 
Har du inte redan planerat dina semesterprojekt så är det hög tid nu - vi har öppet som vanligt denna vecka, sedan stänger vi för semester vecka 29 och 30, alltså den 15-28 juli.
 
 
I mitt senaste nyhetsbrev berättade jag att jag var på kurs på Sätergläntan. Det var en riktig lyxvecka, inspirerande stickkurs, fantastiskt vacker miljö, god mat och trevligt sällskap - vad mer kan man begära? Jag gick kursen Introduction to Fair Isle Yoke Knitting med Hazel Tindall som lärare. Hazel delade med sig av massor av bra tips och hon var oerhört inspirerande. Jag stickade provlapppar så det stod härliga till, och i slutet av kursen påbörjade jag ett ok till en kofta, jag stickade i Rauma Finull som bottenfärg och Soft Donegal Tweed som mönsterfärg, och det blev en riktigt trevlig kombination. Den koftan är ett av mina sommarprojekt!
 
 
 
Nytt sommargarn i vackra skiftningar!
 
Gomitolo Summer Tweed är en sommarnyhet i vårt sortiment! Ett garn i bomull, viskos och polyamid med långa mjuka färgskiftningar. Passar till linnen, toppar, tröjor och sjalar. Ett nystan är 100 g och ca 400 m och kostar 159 kr. 
 
 
 
Wool Addicts Sunshine
Jag tror bestämt att jag har glömt att presentera bomullsgarnet Sunshine från Lang Yarns trendkoncept Wool Addcits. Sunshine är ett garn av 100% merceriserad, ekologiskt odlad bomull. Garnet är mjukt och har en vacker glans och struktur. Det passar till stickor 4-5 mm, ett nystan är 50 g och 95 m och kostar 85 kr. Det finns ett mönsterhäfte på engelska med snygga modeller, bland annat dessa linen och en glest stickad skön sommartröja. Garnåtgång till tröjan är endast 5 nystan i stl S-M!
 
 
Gult är sommarens färg!
En ny härlig gul nyans i Tynn Line från Sandnes garn har landat hos oss. Den hittade genast några andra trevliga gula garner att umgås med, och jag blev lite sugen på en Sommarränder-tröja i gult... Beskrivningen finns i mönsterhäfte 1908 från Sandnes, häftet kostar 49 kr och säljs tillsammans med Sandnes garn.
 
 
Behöver du fler tips på semesterstickning?
Jag delar med mig av några tips här nedan. Vare sig du är sugen på något enkelt och avslappnat, eller vill passa på att utmana dig själv med att testa någon ny teknik eller otippat färgval så hoppas jag du kan hitta något som inspirerar. Välkommen in i butiken för att titta på garnalternativ!
 
Ovan från vänster: AmbraCalade och Dijon
Ovan från vänster: Pleasant Road, Lost in Time och Rosewater
 
 
 
Ovan från vänster: Este, Sunday Tee och Cascata
 
Ovan från vänster: Årstid, Annas Sommarkofta, Hestegenser
 
Ovan från vänster: Color Kaleidoscope Blanket, Mirage och Pucker
 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15 från midsommar t.o.m. augusti
söndagar och helgdagar stängt
 
semesterstängt v 29 och 30
dvs 15 juli-28 juli 2019