Nieuwsbrief | jaargang 30 | no 290 | maart 2016
 
                                                                                                                                Marisa Rappard 'Island V'
26 maart t/m 24 april

DRAW!
Hedendaagse tekenkunst in het kader van de landelijke manifestatie DRAWING FRONT
 
De tekenkunst is springlevend. Niet langer dient zij als studiefase, maar het medium tekenen is een eigen weg ingeslagen. In zowel figuratieve als abstracte werken laat deze tentoonstelling een grote variatie aan tekenkunst zien. Van traditionele potloodlijnen tot experimentele vormen van tekenen waarbij de hand niet langer het medium bedient maar vervangen wordt door andere mechanieken, van animatie tot beelden in de ruimte.
 
Met werk van Roland Sohier, Marisa Rappard, Lenneke van der Goot, Rozemarijn Westerink, Halina Zalewska, Jorrit Paaijmans, Joop Stolk, Linde Faas en Corinne van Bergen.
 
Opening: zaterdag 26 maart 16.00 uur
met een optreden van Roland Sohier en Uli Kürner
 
Bij de tentoonstelling verscheen een videoportret van Corinne van Bergen. Bekijk de video hier.
 
 
 
 
 
De tentoonstelling maakt deel uit van de landelijke tekenkunstmanifestatie DRAWING FRONT een initiatief
van het Drawing Centre Diepenheim.
Twintig kunstenaars-initiatieven in Nederland laten hedendaagse tekenkunst zien. Er is een magazine verschenen waarin alle deelnemende instellingen informatie geven over hun exposities en nevenactiviteiten. Daarnaast bevat het een aantal artikelen over heden-daagse tekenkunst. Het magazine is bij Kunstliefde verkrijgbaar en kost 5 euro.
 
Meer informatie is te vinden op www.drawingfront.nl
 
 
 
        Lenneke van der Goot                        Corinne van Bergen                                   Roland Sohier
 
 
Nog te zien t/m 20 maart 'Het Gedicht'

Voorjaarsledententoonstelling waarin gedichten de aanleiding, inspiratiebron of het onderwerp zijn. Gedicht en werk zijn beiden te zien en vertellen samen het verhaal. 

Poëzie; ontroerend, eigenzinnig of tijdloos.
Het nodigt de kunstenaar uit om woorden te verbeelden en tekst te ontrafelen.
Beeld als woord over leven en dood, ernst en humor.
Recht in je gezicht, ontzettend raak.

Podiumavond vrijdag 18 maart 20.00 uur
Het Gedicht
 
Drie kunstenaars dragen de gedichten voor die hen inspireerden het werk te maken dat zij momenteel exposeren in Kunstliefde; Kim van Erven (De Belofte 9), Nienke Jorissen (De Belofte 10) en Lou Vos. Zij lichten toe waarom zij voor dit gedicht kozen en hoe zij kwamen tot hun werk.
 
Kim van Erven: 'Onhandig' - Judy Meckers
Nienke Jorissen: 'Epicurus leert te sterven' - Ingmar Heytze
Lou Vos: 'Hoed vol gaten' - Hans Adreus en 'Eiland' - Judith Herzberg
 
Twee jonge dichters, Miki Takahashi en Anne-Fleur van der Heiden, dragen enkele gedichten voor. Miki is Japans en zal haar gedichten in het Engels voordragen.
 
Ingang via de Lange Jufferstraat
Toegang gratis
 
 
        Kim van Erven                                     Nienke Jorissen                                         Lou Vos
 
Word lid van Kunstliefde! als kunstenaar of kunstliefhebber.

Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst, biedt een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers. Het Genootschap Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. Kunstliefde is organisator van de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder, en initiatiefnemer van het platform Art Utrecht.
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je (Utrechtse) kunst. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan de ledententoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl.
Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
Vacature: Voorzitter en secretaris Kunstliefde

Voor ons bestuur zijn we op zoek naar een voorzitter en secretaris. Kunstliefde bevindt zich in een uitdagend vernieuwingstraject. De vereniging wil zich verder ontwikkelen tot een breed platform voor beeldende kunst en verder professionaliseren en moderniseren.

Kijk voor meer informatie op www.kunstliefde.nl/vacature 
Enthousiast, weet je iemand of vragen? stuur een mail of neem contact op met Marion Wagenvoort via de contactgegevens onder aan deze nieuwsbrief.
 
 
 
 
Vrijdag 8 april 20.00 uur ART MEAT - in Kunstliefde
 
De netwerkborrel voor iedereen die professioneel werkzaam is in de beeldende kunstsector in Utrecht.
 
ART MEAT vindt telkens plaats op een andere locatie. Er zijn gedurende de avond diverse presentaties van mensen uit het kunstveld en er is gelegenheid om een borrel te drinken en te ontmoeten.
 
meer informatie via www.artutrecht.com
 
Stichting Art Utrecht is begin 2015 opgericht met als doel de zichtbaarheid, vindbaarheid en bekendheid van Utrechtse ondernemers, instellingen en kunstenaars op het gebied van de beeldende kunsten te vergroten voor een nationaal en internationaal publiek. Stichting Art Utrecht wil zo de ontwikkeling van en de waardering voor de beeldende kunst in Utrecht stimuleren. Er wordt een website ontwikkelt waarop de beeldende kunst in Utrecht in beeld wordt gebracht.
 
Art Utrecht is een initiatief van Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst, Galerie SANAA, KuuB Ruimte voor Kunst en Cultuur, Dapiran Art Project Space, Galerie Rob Rademaker en EXbunker.
 
 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur