AGENDA THUISWEDSTRIJDEN  
Zaterdag 3 oktober
11:00 uur Cubs 1 - REL / Bekaro
12:00 uur Cubs 2 - HRC
 
Zondag 4 oktober
14:30 uur: Dukes 2 - Haagsche RC 2
 
  MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Stuur naar
Digidukes@Dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN
Dukes 1; Castricumse RC - Dukes 1: 3-17
Dukes 2; Dukes 2 - ASRV Ascrum: 17-30
Dukes 3Dukes 3 - RC Wageningen: 22-22
Duckes LegendsLegends - Purple Panthers 2: 46-12
Dames; Lady Wasps 1 - Dukes Dames: 19-83
Colts; Colts - Tovaal / Bekaro 1: 12-19
Junioren; geen wedstrijd 
Cubs1Cubs 1 - SBN 1: 115-0
Cubs2; Cubs 2 - AAC Rugby: 14-68
 
PARKEREN BIJ CLUBHUIS
Zoals jullie weten is parkeren op de Limietlaan niet meer toegestaan. Nu we allemaal een tijdje hieraan hebben kunnen wennen waarschuwen we je dat parkeerbeheer inmiddels actief aan 't controleren is. Meer informatie over de nieuwe parkeersituatie stond al in DigiDukes en staat nog steeds op de website.
 
Het doodlopende gedeelte van de Limietlaan (gelegen voor ons clubhuis) vanaf de splitsing met de van Maerlantstraat is verboden toegang. Om gevaarlijke situaties voor onze jeugdleden te voorkomen verzoeken we onze ouders en/of leden hiervan dan ook geen gebruik te maken voor het afzetten en ophalen. Dat is geen "bestemmingsverkeer". Lees er hier meer over.
 
GEZOCHT: VRIJWILLIGERS & HORECA DIPLOMA
 
Het bestuur van The Dukes is op zoek naar twee leden die in het bezit zijn van een Diploma Sociale Hygiene Verklaring (SHV) of dit eventueel willen halen. Dit diploma is vereist voor de leidinggevenden die op de exploitatievergunning van het clubhuis komen te staan. Dit is essentieel voor het draaien van de bar. 
De twee leden die daar nu op staan, gaan hier mee stoppen in verband met andere werkzaamheden.
Als je geen SHV hebt, maar wel wilt halen, bijvoorbeeld omdat je al werkzaam bent in de horeca of hier je carriere in wilt maken, dan wil het bestuur je helpen met het halen van het diploma en worden de kosten van de boeken en het examen door de club vergoed.
Meld je bij het bestuur secretaris@dukesrugby.nl en dan gaan we snel met je in gesprek. 
 
WEDSTRIJDVERSLAG
Na twee thuisoverwinningen heeft The Dukes ook zijn eerste uitwedstrijd met een zege afgesloten.
Op bezoek bij Castricumse RC zegevierden de rugbyers uit Den Boschmet 3-17.
The Dukes kwamen via een try van Lodewijk Gielens op voorsprong die vervolgens door Maarten van Osch werd geconverteerd. Via een penaltykick deed de thuisploeg iets terug, maar omdat ook Van Osch een penalty benutte was het verschil weer zeven: 3-10
 
The Dukes kwamen in het vervolg niet meer in de problemen. Nicky Verhoeven drukte de bal achter de tryline waarna Van Osch via de conversie die eindstand bepaalde: 3-17.
 
Bron: Brabants Dagblad 26 september, 2015
 
JEUGDVERSLAG TBM
Afgelopen zaterdag was het Flipje Toernooi in Tiel. Dit toernooi is voor de Turven, Benjamins en Mini's (TBM).
 
De Turven van de The Dukes waren met twee teams naar Tiel afgereisd. Voor een aantal turven was dit de eerste keer dat ze mee gingen doen aan een toernooi.
In de troostfinale stonden de twee Turven-teams tegenover elkaar. Voor de tweede keer dit seizoen ging er een beker mee naar huis.
 
 
THE DUCKES LEGENDS WEDSTRIJDVERSLAG
Zondagochtend om 11:00 traden de Legends aan tegen de Purple Panthers in Driebergen.
En voor een Legend is dat best vroeg , veel te vroeg.
Gelukkig werd dit tijdelijke ongemak ruimschtoots gecompenseerd,door een relaxt ontvangst in het zonnetje. De warming-up verliep volgens plan; niet te vermoeiend maar wel goed warm voor de wedstrijd.
 
Na een iets verlate start omdat de referee zich had verslapen, wordt snel duidelijk dat het clusterteam van de The Pink Panthers en Wageningen volle bak gaan.
De Legends weten echter door een snel spel tot de eerste try te komen, en scoorden in de de eerste helft nog een aantal punten. The Purple Panthers probeerden te Rugby-en in de eerste helft hebben ze verder goed tegenstand geboden.
 
In de tweede helft waren de Legends vrij snel uitgelopen naar een  wat ruimere  voorsprong. The Purple Panthers weten met vlagen nog wat druk te zetten.
Maar dat bleek niet genoeg te zijn en de Legends bleven spelend als team gemakkelijk overeind, waardoor er uiteindelijk toch nog een ruime overwinning voor de Legends uit de bus kwam.
 
Uitslag:  12-46 in het voordeel van de Legends.
 
NIEUWE TOEKOMST OUDE KLEEDKAMER
Zaterdag 12 september is tijdens de opening van de stadswalzone ook aandacht gegeven aan het oude vakwerkhuisje dat tot voor kort, als kleedkamer, deel uitmaakte van ons clubhuis.
Imke van Dillen, ouder van een van onze leden, heeft leden van The Dukes en bezoekers van het Zuiderpark gevraagd naar hun beleving bij het huisje en mogelijke ideeën voor de toekomst van dit gebouw aan de rand van ons veld.  
Lees meer over het initiatief van Imke en bekijk haar filmverslag via onze website.
 
Rugbyvader Peer Wolkers maakte van de gelegenheid gebuik onderstaande schets te maken.
 
 
CROWDFUNDING HEREN U19
 HET EK? WIJ WEL MET JOU STEUN
 
Het Nederlands team rugby Onder (U)19 met Dukes-speler Aidan Scanlan heeft U/JOU nodig!
Waarom? Ze willen meedoen aan het EK 2015 in Portugal van 24 t/m 31 oktober. Ze zijn al geplaatst echter de financiën zijn nog niet rond.
 
Ze hebben uw bijdrage nodig voor de vliegtickets en alle beetjes helpen. Sponsor hen en help om Nederland op de Rugby-kaart te zetten! 
 
Rugby is een teamsport, waarbij communicatie en samen-werking heel belangrijk zijn. Een van de clubcoaches noemt het ook wel “the support game”. Zonder continue support van je medespelers/vrienden kun je niet winnen!
 
U hebt nu de kans ons te supporten! Sponsoring kan via wijzijnsport.nl
 
WK RUGBY IN 'T CLUBHUIS
Ook komende week zijn weer een aantal wedstrijden op groot scherm in het clubhuis te bekijken. Komende week zien we je graag bij een van de volgende wedstrijden: 
Dinsdag 29 september
17:45 uur: Tonga - Namibië
Donderdag 1 oktober
17:45 uur: Wales - Fiji
21:00 uur: Frankrijk - Canada
Zondag 4 oktober
15:30 uur: Argentinië - Tonga
Bij voldoende aanwezigen ook
17:45 uur: Ierland - Italië
Dinsdag 6 oktober
17:45 uur: Canada - Roemenië
21:00 uur: Fiji - Uruguay
 
Mocht je nog officiele merchandise van/voor het WK Rugby willen aanschaffen? Dat kan, klik hier
Je kan er  diverse shirts, caps etc. aanschaffen.
 
Het volledige schema van het WK Rugby 2015 tref je ook aan op onze website.
 
SPORT EN BEWEGEN VOOR BUURTBEWONERS
Samen met tennisverenoiging BTC De Pettelaer, voetbal-vereniging BLC willen wij meer sport- en beweegaanbod bieden voor bewoners van 55 jaar en ouder in de wijken zuid en centrum.
Naast het feit dat ons clubhuis dan als uitvalsbasis kan dienen biedt dit ook de mogelijkheid onze contacten met de buurt te versterken. Hopelijk kunnen we nog meer supporters en/of vrijwilligers bij de club betrekken.
Samen met Sebastiaan de Ranitz zal RC The Dukes een clinic gaan verzorgen tijdens de FiTTesT kennismaking op 24 oktober waarmee 's-PORT van de gemeente 's-Hertogenbosch start.
 
Meer informatie vindt je hier en kun je de brochure downloaden.
 
Week 40/2015
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl