Click here to view this email in your browser
 
 
Hej,
 
Nu drar vi igång en hel veckas socktoberfest!
Vi firar hela veckan med nya härliga erbjudanden varje dag. På fredag och lördag ordnar vi Drop-In med tips och trix om sockstickning. Ingen förbokning behövs utan det är bara att dyka upp. Observera dock att Drop-In tillfällena är något annat än en kurs, tiden ska räcka till alla som vill delta, så tänk på att visa hänsyn och lämna plats för andra deltagare :)
  
Läs mer längre ner i brevet om alla fina erbjudanden under veckan!
 
 
AKTUELLA KURSER
 
Kurs: Lär dig sticka flätor!
Måndag 13 oktober kl 18.30-21.00
Att sticka flätmönster är roligt – flytta maskor åt höger eller vänster och skapa vridningar i den stickade ytan. Med små variationer kan man få helt olika effekter och vackra mönster. Flätor är snyggt på mycket, allt från klassiska Arantröjor till trendiga kuddar. På den här kursen lär du dig att sticka flätor med hjälpsticka och efter diagram. Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
 
Grundkurs i virkning - ETT FÅTAL PLATSER KVAR
Onsdag  8 oktober kl 18.30 - 21.00
Häng med på virktrenden! Du lär dig grunderna på en kväll och sedan är det bara att sätta igång att skapa grytlappar, mössor, sjalar, nallar, monster eller vad du nu har lust till. Du kommer att få lära dig luftmaskor, fasta maskor, stolpar, ökningar och minskningar. Dessutom förklarar vi de vanligaste förkortningarna som kan förekomma i en virkbeskrivning, så att du på egen hand kan utforska virkningens värld efter kursen. Du som hinner kan prova att virka en mormorsruta eller en boll. Kursledare är Annika Messing.
 
 
 
Nybörjarstickning - ETT FÅTAL PLATSER KVAR
Onsdag 15 oktober kl 18.30-21.00
Vill du ha en stor och härlig sjal eller halsduk att vira runt halsen nu när hösten är här? Varför inte sticka en själv?  På den här kursen får du tips och inspiration för att komma igång med ditt eget stickprojekt. Vi går igenom grunderna i stickning, du lära dig att lägga upp och maska av och sedan prövar vi både räta och aviga maskor. Kursen passar dig som är riktig nybörjare men även dig som kan sticka sedan tidigare, men behöver en repetition för att komma igång igen. Kursledare är Karin Larsson & Ivar Asplund.
 
 
 
Nya modeller från Hanne Falkenberg
Den danska designern Hanne Falkenberg förknippar vi ofta med rätstickning och ränder, ofta på tvären och i olika färger. Men denna gång kommer hon med två annorlunda modeller, den första är Classic. En riktig gammal goding i form av en flätstickad jacka hon designade redan på 80-talet, som nu omarbetats för att stickas i dubbelt garn av hennes härliga Shetlandsull.
Materialsats till Classic med garn och beskrivning på danska eller engelska kostar från 1395 kr.
 
Nästa nyhet är tröjan Twist som stickas i garnet Sophistica, en blandning av bomull och lin. Modellen stickas i ribbmönster från halsen och ned, inga sömmar att sy :)
Materialsats till Twist med garn och beskrivning på danska eller engelska kostar från 945 kr.
 
 
Den som väntar på något gott...

 
Adressen är Kristinehovsgatan 2 och närmaste t-bana är Hornstull eller Zinkensdamm. Varmt välkomna!
 
...ska inte missa stickcafét på Kristinehovs malmgård
Söndag 12 oktober kl 14-16 är det äntligen dags igen!
Kultursöndag i vacker 1700-talsmiljö och dessutom fantastiskt gott fika och trevligt sällskap.
 Ivar Asplund medverkar på stickcafét och det finns gott om plats för många deltagare.
 
 
AKTIVITETER & ERBJUDANDEN UNDER SOCKTOBERFESTEN
  
Samtliga erbjudanden gäller så långt lagret räcker, och endast under den dag som anges.
Observera att du inte har någon bytesrätt på garner inköpta till REA- eller kampanjpris.
  
Måndag 29 september
15% rabatt på Ragg från Hjertegarn.
Ett klassiskt raggsocksgarn som passar till stickor 4-5 mm. Ordinarie pris är 33 kr/50gr.
 
Tisdag 30 september
15% rabatt på Zauberball och Zauberball Crazy, de härligt färgglada bollarna med tunt och fint sockgarn som passar till stickor 2.5 mm och ger snygga randningar på sockorna. Ordinarie pris är 130 kr/100 gr. 
 
 Onsdag 1 oktober
15% rabatt på alla strumpstickor i vårt sortiment. Gillar du aluminium, trä, stål, fyrkantiga  eller kolfiber? Vi har många olika varianter och idag får du rabatt på dina favoriter. Dessutom är det 15% rabatt på TeeTee Pallas, ett mellantjockt sockgarn som passar till stickor 3-3.5 mm. Ordinarie pris för Pallas är från 29 kr/nystan.
 
Torsdag 2 oktober
15% rabatt på Noro Silk Garden 4 ply och Taiyo 4ply. De lyxiga sockgarnerna från Noro innehåller silke, ull, polyamid och bomull/mohair och bjuder alltid på spännande färgkombinationer. Ordinarie pris är 120 kr/50 gr eller 200 kr/100gr.
  
Fredag 3 oktober
kl 14-16 Drop-In Sockstickningstips! Marianne Larsson delar med sig av fiffiga tips om sockstickning. Hon visar olika sätt att sticka hälar, eller hur du med enkla medel kan skapa utsmyckningar och markeringar vid hälen. Pröva olika mönster på sockans skaft eller se hur man stickar sockor runt med lång rundsticka, s. k Magic loop. Marianne har även med sig många olika stickade sockor att inspireras av.
 
15% rabatt på Austermann Step, ord pris från 99 kr per 100 gr. Ett härligt sockgarn som är behandlat med Aloe vera och Jojoba som gör fötterna mjuka och sköna när strumporna är på, och dina händer lika lena under tiden du stickar med garnet. Effekten sitter i ca 40 tvättar.
 
Lördag 4 oktober 
kl 12-14 Drop-In Sockstickningstips! Marianne Larsson delar med sig av fiffiga tips om sockstickning. Se ovan under fredagens aktiviteter.
 
15% rabatt på Viking Raggen. Mjukt och skönt raggsocksgarn i maffiga nystan på 150 gram, finns i massor av glada färgställningar och kostar endast 75 kr på ordinarie pris.
 
 
 
    
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!