Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking  
DOS Nieuws Mei 2010
Beste ,
Veel leesplezier met de DOS Nieuws!
Wandelen voor Water
Op 24 en 26 maart 2010 hebben ongeveer 400 basisschoolleerlingen van Doetinchem, Zelhem en Dieren meegedaan aan het evenement Wandelen voor Water. Met 6 liter op hun rug hebben ze 6 kilometer gewandeld en hebben zij zich laten sponsoren door familie en vrienden. Wandelen voor Water heeft € 7178.90 opgebracht. Na verdubbeling door Aqua for All wordt hiermee het drinkwater en de sanitatie van de scholen in de buitenwijken van La Libertad verbeterd. Voor een fotoimpressie van 24 maart klik hier.

Wandelen voor Water
Evenement Hola La Libertad
DOS viert dit jaar haar 20-jarig jubileum met de organisatie van het evenement: Hola La Libertad op donderdag 18 november. Dit doen we samen met het Graafschapcollege in hun nieuwe gebouw. We bieden een afwisselend en avondvullend programma van miniconcertjes, actieve workshops en voor bedrijven voldoende gelegenheid om te netwerken tijdens de borrel en tapasbuffet.
De opbrengst van Hola La Libertad gaat naar het beroepsonderwijs in La Libertad.
 
Wilt u Amigo (sponsor) worden van Hola La Libertad? Of losse kaarten bestellen? Neem contact met ons op.
Introductie Comité van Aanbeveling
DOS is erg trots om haar leden van het Comité van Aanbeveling te introduceren:
  • Herman Kaiser
  • Dick Chargois
  • Henny v.d. Kracht &
  • Sarien Shkolnik
Op dinsdag 16 maart is het comité voor het eerst samengekomen en we verwachten een vruchtbare samenwerking!
Update waterproject
In februari zijn deskundigen van Vitens Evides International, Waterschap Rijn en IJssel en Leaf naar Nicaragua afgereisd om de voortgang van het Waterproject te bespreken. Er zijn belangrijke afspraken gemaakt om de aanleg van de latrines, verbeterde afwatering en het filter voor grijs afvalwater te starten. Met een eenvoudig monitoringssysteem wordt de huidige waterkwaliteit in beeld gebracht en worden de toekomstige effecten van de activiteiten binnen het project gemeten. De voobereiding voor de aanleg van 100 latrines zijn grotendeels gereed. De bouw is van start gegaan en de oplevering wordt deze zomer verwacht. Lees hier meer over de voortgang van dit project.
 
Update Waterproject
Filmblik op Nicaragua in Utrecht
Stiching Vriendschapband Utrecht-León vertoont op zaterdag 15 mei bekroonde documentaires van professionele Nicaraguaanse filmmakers, maar ook korte grappige speelfilms van nieuwe talenten. Alle films zijn in het engels ondertiteld.
Entree: €10,- ( incl. hapjes)
Locatie: grote zaal, Trianon, Oudegracht 252, Utrecht
Tijd: inloop vanaf 18.30 uur, aanvang films om 19.00 uur
 
Fietsende Ambtenaren
Ook dit jaar fietsen de Doetinchemse ambtenaren voor La Libertad. Voor elke geregistreerde gefietste kilometer tussen april en oktober gaat 2 cent naar het Basisonderwijs in La Libertad. DOS wenst de ambtenaren veel kilometers fietsplezier toe!
 Campagnevogel in kerstpakket
CampagnevogelHet lijkt nog ver weg, maar uw organisatie is vast al bezig met de inkoop van kertstpakketten. Adviseer hen om dit vrolijke balsahoutenvogeltje op te nemen. Ze kosten €6.50 per stuk. De opbrengst wordt door het LBSNN verdubbeld, zodat voor elke verkocht vogeltje €10,- naar het project voor basisonderwijs in La Libertad gaat. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u relatie, donateur of vrijwilliger bent van DOS.
Wilt u zich afmelden? Klik dan hier.

© 2010