Nieuwsbrief juni/juli 2018
                 Ruimte voor rituelen 
voor het markeren van belangrijke overgangsmomenten in je leven
                                   aanmelden voor nieuwsbrief
 
Labyrintloop als afscheidsritueel
Ik werd benaderd door de manager van een zorginstelling.
Ze zochten naar een mooie manier om afscheid te nemen van een medewerkster die een andere baan had gevonden. Het labyrint kwam als idee voorbij.
Op de dag zelf zorgde de regen voor een mooie opbouw.
We verzamelden binnen in een strandtent aan een grote tafel, waar ik vertelde en uitleg gaf over het labyrint, en waar - wie wilde -  een labyrintkaart trok.
De uitnodiging aan iedereen was om met het thema ‘loslaten’ het labyrint te lopen.
Toen het droog werd, liepen we naar de vloedlijn, waar we de pelgrimspas oefenden.
De medewerkster die afscheid nam, opende het labyrint, en al snel volgden de anderen. Met 17 collega’s op pad, naar het centrum, ieder met een eigen vraag of motivatie maar duidelijk voelbaar verbonden als collega’s, als groep. De sfeer werd steeds zachter en intenser, en wie wilde, ontmoette een ander onderweg.
Op een gegeven moment liet de avondzon haar stralen zien, als een zegening.
De woorden na afloop gaven weer wat het labyrint een ieder had getoond en geschonken.

Agenda: klik website
Rode tent/vrouwencirkel: Een avond delen, stilte, muziek en meditatie vr avond 15 juni, 19.30 uur, Cyclaamstraat 14, Den Haag (volgende is vrijdag 12 juli) graag aanmelden  info 
Mediteren en zingen met overledenen, di 19 juni 10 tot 13.30 uur  VOL info
Mediteren en zingen met overledenen, wo18 juli 10 tot 13.30 uur info
Zomer zonnewende viering: Vier op de langste dag van het jaar de overgang van lente naar zomer met drum en zang rond het vuur in de tipi. We doen een klein ritueel om deze overgang te markeren. 19.30 tot 22 uur, meerijden vanuit Den Haag is mogelijk. Zwartendijk 11 in Monster info klik hier 
Labyrintloop aan de vloedlijn, 28 juni, 20.30 uur, info
 
Bijzondere vermeldingen:  
Op mijn Blog kan je lezen over een bijzonder fenomeen: 'Silent Minute".
Boekentip: Oude en nieuwe mysterien door Ita Wegman, waarin de schrijfster ingaat op de verschillende manieren van inwijding op allerlei plekken door de eeuwen heen.
En verder: de reis naar de Externsteine was zeer vervullend: mooie groep, meebewegend met elkaar, steeds meer zakkend in de energie van deze krachtplek. En natuurlijk hebben we veel gezongen, bij en op de stenen en in een kapelletje in de omgeving. We hebben zeker plannen om volgend jaar weer te gaan.
Tot slot: een clip die je laat voelen hoe vast we kunnen zitten en dat we altijd een keus hebben: 'Scare away the dark', met dank aan Boudewijn Zweerts. 

 

Wil jij een bepaald moment in je leven extra aandacht geven of een bepaalde periode afsluiten om zo ruimte te maken voor het in vrijheid kunnen vormgeven van nieuwe plannen? Bel of mail me dan.
Ruimte voor Rituelen, www.ruimtevoorrituelen.nl