Nieuwsbrief Ontdekkingshuis oktober 2023
 
 
 
Lieve vrienden, lieve mensen,
 
Met pijn in onze harten zijn wij getuige van de ongekende afgrijselijke catastrofe met nu al meer dan 10.000 slachtoffers in het Midden-Oosten. In Oekraïne sneuvelen dagelijks honderden jonge soldaten, die naar de vuurlinies worden gestuurd. Komt er dan nooit een eind aan? Aan het bloedvergieten, aan de haat en wraak, aan de eeuwige oorlogen? In de hele 20e eeuw zijn er meer dan 170 miljoen mensen overleden als gevolg van oorlogen.

Wat we wel weten is als de mens geen verantwoordelijkheid neemt voor z’n eigen frustraties, de ander de schuld geeft en bovendien het geluk buiten zichzelf zoekt, dan komt er nooit een einde aan haat en ruzie’s. Maar in ons eigen leven kunnen we er wèl iets aan doen.

We kunnen onszelf diepgaand onder de loep te nemen en onderzoeken hoe en van waaruit wij reageren op onze medemens. Reageren we vanuit onze overlevingspatronen, onze impressies/trauma's/emoties van onze kinderjaren of vanuit geloofsovertuigingen? Of zijn we in staat om open en diep te luisteren, de ander in ons hart te nemen en van daaruit een respons te laten komen?
 
We wensen je een mooie kleurrijke herfstmaand.
 
Namasté
🙏
Katrien en Marc

 
 
MANTRA MEEZING CONCERT
met Peter van Kan en Marc Citroen 
 
Zaterdag 25 november 2023 om 20u 
in Lunteren (NL)
 
 
Goed nieuws! Eindelijk spelen ze weer eens samen en wel op zaterdag 25 november om 20.00 uur in Centrum Wijland, Achterstraat 21, Lunteren. Graag even reserveren op centrumwijland@yahoo.com of (0031) 06-46320077. 
 

 
 
YOGA EN MEDITATIE
IN DE HUISKAMER
 
• vanaf januari 2024
• woensdag om 18u30
• donderdag om 10u 
 
 
Goed nieuws! Vanaf januari 2024 starten er nieuwe reeksen yoga- en meditatie voor vrouwen. Je bent welkom in onze gezellige huiskamer om met een kleine groep in een intieme setting de typische yoga van Het Ontdekkingshuis te beleven.
Deze momenten zijn van onschatbare waarde voor je fysiek en mentaal welzijn.
Eenvoudige oefeningen, voor jong en oud - niet belastend voor het lichaam.
Na een aantal lessen merk je reeds hoe de verruiming van je ademhaling je levenskwaliteit kan verbeteren.. >> lees meer 

 
 
BEKKENBODEM DAG
 VOOR VROUWEN

WERKEN AAN EEN STABIELE BASIS
 
Zaterdag 3 febr 2024 van 10u - 16u 
 

Kijk hierboven naar een kort filmpje over de bekkenbodem dag.

De bekkenbodem wordt vaak vergeleken met een hangmat, de spieren ondersteunen onze buikorganen en zorgt voor een goede stabiliteit van het bekken.

Voor vele vrouwen is dit een grijs gebied waar ze weinig bewust contact mee hebben. Meestal komt dat pas tijdens de zwangerschap of bij nazorg na de bevalling of op latere leeftijd als de bekkenbodemspieren kracht verliezen net zoals andere spieren in ons lichaam.

Bekkenbodemproblemen kunnen ook duiden op traumatische ervaringen zoals geboortetrauma, seksueel misbruik, verwaarlozing tijdens de kindertijd. Tijdens een bekkenbodemdag doen we gerichte oefeningen die eveneens een energetische en helende invloed hebben op dit gebied.

Als we problemen krijgen zoals urineverlies, baarmoederverzakking, pijn in de vaginastreek dan voelen we ons kwetsbaar en onzeker. Er is nog altijd een bepaald gêne om hulp in te schakelen, waardoor de klachten te lang aanslepen met als gevolg dat ze alleen maar erger worden.

Het is daarom belangrijk om te weten dat allerlei specifieke oefeningen deze klachten kunnen verminderen en zelfs omkeren als we ze heel gedisciplineerd volhouden.Hierdoor kunnen vaak overbodige operaties voorkomen worden. >> lees meer 

 
 
SATSANG
IN WAARDAMME
Óók ONLINE

Weer thuiskomen in jezelf

zondag 12 november 2023 om 11u
zondag 7 januari 2024 om 11u
 zondag 4 februari 2024 om 11uSatsang van 1 oktober 2023 met als onderwerpen:


• Het doel is niet om gedachteloos te worden, maar…
• Wat betekent het als je je gedachten "gelooft"?
• Is het moment altijd halleluhja? Nee, er is ook pijn en ....
• Over jongeren, die anti-depressiva slikken en hun onvermogen om met depressie, frustratie, tegenslag, gekwetstheid om te gaan
• Hoe ga je om met al die informatie en prikkels, die je via social media, het nieuws, via reklame etc binnenkrijgt?
• Spiritualiteit is het grote ontnuchteringsproces
• Hoe gaan wij, jullie en ikzelf met de moeilijkste dingen in onszelf om?
• Er zijn geen blokkades, maar poorten...
 
 

 
 
NIEUW!
SERIE VIDEO'S OVER MANTRA'S
2. SOHAM SHIVO HAMElke maand verschijnt er een nieuwe video met uitleg over een mantra of bhajan. Deze video's komen uit de jaaropleiding voor Mantrazanger.

Soham gaat over de vraag der vragen: wie of wat ben ik nu in wezen?
 
 
Het Ontdekkingshuis • Olieslagerijstraat 19 • Waardamme - Oostkamp
050 - 675 274 • www.hetontdekkingshuis.be