Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking  
DOS Nieuws Mei 2011
Beste ,
Badeendjes Race
Het zal u vast niet zijn ontgaan, duizenden badeendjes gingen met elkaar de strijd aan op Koninginnedag op de Oude IJssel aan De Bleek in Doetinchem. Afgelopen week hebben Darlyne Kluit en Eva Heijn, de twee organisatoren, samen met Tweewieler Totaal en DOS, de hoofdprijs, een luxe fiets, overhandigd aan mevrouw Marijke Holtzer.
 
De opbrengst van maar liefst 10.500 euro komt ten goede aan het water- en sanitatieproject van onze partnerstad La Libertad. Meer informatie over deze bijzondere sponsorrace, waaronder een fotoimpressie van de race en bestemming opbrengst, vindt u hier.
 
Pleidooi gemeente Doetinchem
Op woensdag 20 april is DOS te gast geweest op de bijeenkomst met de gemeenteraad over ombuigingen. De raadsleden wilden graag in gesprek met iedereen die te maken krijgt met de ombuigingsvoorstellen. Hier vindt u ons pleidooi.
 
 
Wandelen voor Water
55 kinderen van de basisscholen OBS Hogenkamp en De Kleine Prins hebben woensdag 23 maart meegedaan aan de actie Wandelen voor Water. Zij liepen 6 kilometer met 6 liter water in een rugzakje, net als veel van hun leeftijdsgenootjes dat gewend zijn te doen in La Libertad, Nicaragua.
 
De leerlingen hebben 850 euro opgehaald. Na verdubbelding door het Waterschap, wordt 1.700 euro ingezet ter verbetering van de drinkwatervoorziening in La Libertad. Door de realisatie van o.a. vier putten krijgen ongeveer 80 kinderen en 500 dorpsgenoten direct toegang tot schoon drinkwater.
 
Klik hier voor een fotoimpressie en meer informatie over dit landelijke evenement.
 
 
 
Campagne Manager
Begin juni is onze Campagne Manager, Lonneke Willemsen, terug van zwangerschapsverlof. Zij zal haar werkzaamheden weer overnemen van Eveline Bongers. U kunt haar bereiken via e-mail l.willemsen@doetinchem.nl. Wij willen Eveline heel hartelijk bedanken voor haar inzet en steun aan DOS.
 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u relatie, donateur of vrijwilliger bent van DOS.
Wilt u zich afmelden? Klik dan hier.

© 2010