Geachte relatie,
Hierbij ontvangt u geheel vrijblijvend de digitale nieuwsbrief van Silvis & Vos Accountants & Belastingadviseurs te Middenmeer. Wilt u hierover meer advies of heeft u behoefte aan een gesprek over een ander onderwerp? Neem dan contact met ons op.
Salaris niet meer contant uitbetalen per 1 januari 2015
Het kabinet heeft ingestemd met de Wet aanpak schijnconstructies (Was). Als de 1e en 2e kamer instemmen met deze wet moet u minimaal het wettelijk minimumloon giraal overmaken naar uw werknemer. Het meerdere zou wel contant mogen worden uitbetaald.
Lees verder...
Uitstel Wet Werk en Zekerheid tot 1 januari 2015
n onze vorige nieuwsbrief hebben wij u geïnformeerd over de wijzigingen in het arbeidsrecht per 1 juli 2014. Vlak na het uitbrengen van de nieuwsbrief heeft het kabinet besloten de maatregelen niet per 1 juli in te laten gaan maar per 1 januari 2015.
Lees verder...
Werkkostenregeling per 1 januari 2015 voor iedere werkgever
Na jaren van keuzemogelijkheid voor de werkkostenregeling is er met ingang van 1 januari a.s. geen ontsnappen meer aan. De werkkostenregeling wordt voor iedere werkgever verplicht.
Lees verder...
VAR's voor 2014 blijven ook in 2015 geldig
Totdat de nieuwe wet- en regelgeving ingaat. Personen die nu voor 2014 van een VAR gebruik maken kunnen die verklaring dus ook in 2015 blijven gebruiken, zolang hetzelfde werk onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden wordt gedaan.
Lees verder...
Meer controles Belastingdienst
De Belastingdienst zal meer en strenger gaan controleren. Allereerst worden meer aangiften Inkomstenbelasting gecontroleerd en automatisch gecorrigeerd op basis van gegevens van derden. Verder wordt het aantal boekenonderzoeken vergroot bij ondernemers die niet onder horizontaal toezicht vallen.
Lees verder...
Vanaf volgend jaar ook pensioenfonds voor zzp'ers
Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) kunnen vanaf volgend jaar ook belastingvrij een pensioen opbouwen. De zelfstandigen mogen zelf weten hoeveel ze inleggen.
Lees verder...
Wijziging inloggen eLoket
Waar voorheen in te loggen viel middels gebruikersnaam en wachtwoord zal vanaf 1 januari 2015 de manier om in te loggen veranderen. Tot die tijd is het nog mogelijk om via beide wegen in te loggen. Vanaf 1 januari 2015 zal iedere ondernemer of organisatie moeten inloggen via EHerkenning.
Lees verder...
Laag btw-tarief in de bouw verlengd
Er is goed nieuws voor bouwondernemingen. Zij kunnen waarschijnlijk langer gebruikmaken van het verlaagde btw-tarief op de arbeidskosten bij de renovatie en het herstel van woningen.
Lees verder...
Auto privé en tóch aftrekbare btw!
U gebruikt een personenauto in uw eenmanszaak én privé. Hoe zit het met de omzetbelasting bij aankoop? Wat heeft de rechter nu beslist? Wat als u de auto vanuit privé inbrengt in uw bedrijf?
Lees verder...
Silvis & Vos Accountants & Belastingadviseurs is een middelgroot accountants- en belastingadvieskantoor in Middenmeer. Met inmiddels 35 medewerkers zijn wij al meer dan zestig jaar actief voor het (controleplichtig) midden-  en kleinbedrijf, de agrarische sector, vrije beroepsbeoefenaren en particulieren. Silvis & Vos is een betrouwbaar en dynamisch kantoor met een ‘no nonsense’ mentaliteit dat streeft naar langdurige relaties.

Wenst u deze nieuwsbrief niet te ontvangen dan kunt u zich hieronder uitschrijven.
uitschrijven
doorsturen
online versie
bekijk website
Bezoekadres
Brugstraat 38
1775 BG MIDDENMEER
Postadres
Postbus 19
1775 ZG MIDDENMEER
T. 0227 - 50 40 50
F. 0227 - 50 40 40
E. mail@silvos.nl