N I E U W S B R I E F
Juni 2017

Tentoonstelling 'Declaring reason: studenten Grafisch Ontwerpen KABK ontcijferen politieke boeken'
 
Van 3 juni t/m 24 september 2017  
 

 
23 spannende installaties van jonge studenten nodigen de bezoeker uit om na te denken over de betekenis van democratie!
 
45 derdejaars studenten Grafisch Ontwerpen van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK), hebben het afgelopen semester onderzoek gedaan naar zes ‘politieke’ boeken uit de collectie van Museum Meermanno | Huis van het boek. Het resultaat daarvan is de spannende tentoonstelling ‘Declaring Reason’ met 23 installaties die urgente, hedendaagse politieke scenario’s aan de orde stellen. Ze nodigen de bezoeker uit na te denken over onze democratische waarden en hoe die in deze tijd van nepnieuws en social media hypes op het spel staan.
 
 

Zomervakantie-activiteit: open schildersatelier
iedere donderdagmiddag
 
Op 13, 20, 27 juli en op 3, 10, 17 augustus 
 
Elke donderdag in de zomervakantie gaan we heerlijk schilderen in Meermanno. De schildersezels staan klaar en met mooi weer kan er zelfs buiten geschilderd worden. Als je geen inspiratie hebt, hebben wij genoeg mooie verhalen over het museum: bijvoorbeeld over de baron die hier woonde met al zijn honden. Kom je ook? 
 
Meedoen met het schilderatelier is gratis, en de entree voor kinderen t/m 12 jaar ook. Ouders en begeleiders betalen museumentree (€9,50 pp, met een Museumkaart gratis) en krijgen een gratis kopje koffie. 
 

Bibliotheca Thurkowiana Minor
Op de tweede verdieping van het museum staat de Bibliotheca Thurkowiana Minor, een miniatuurbibliotheek met 1515 miniboekjes van Guus Thurkow (1942-2011) die in 2012 werd verworven door het museum.
 
Van 1984 tot 2003 verzorgden Guus en Luce Thurkow onder de naam ‘The Catharijne Press’ een antiquariaat en uitgeverij van miniatuurboeken. Op 1 januari 2001 besloten zij een bibliotheek voor miniatuurboeken te laten bouwen naar het voorbeeld van beroemde 17de- en 18de-eeuwse Nederlandse poppenhuizen. Uitgaande van de maximale grootte van een miniatuurboek van 3 inch oftewel 76 mm werd als maatvoering gekozen voor een schaal van 1 op 4.
 
 

Audiotour Museum Meermanno
 
 
Benieuwd naar de verhalen over dit bijzondere huis van een verzamelaar en naar de eigenaardige bewoner met zijn verzamelingen? Luister dan de Museum Meermanno Tour!

De audiotour is gratis te downloaden op je smartphone of tablet via de IZI travel app. Tip: Download de app voordat u het museum gaat bezoeken en neem uw hoofdtelefoon mee. 

Geen smartphone of thuis alles rustig beluisteren? Doe de Museum Meermanno Tour dan vanuit uw eigen stoel via: website IZI travel
 
Lees hier meer....
 

Oproep: steun Museum Meermanno
Boek zoekt vrouw, man en bedrijf
Helpt u ons door een boek uit de collectie te adopteren? Kies een van de topstukken of adopteer een boek naar eigen keuze. Mailt u voor meer informatie of het overzicht van de topstukken naar 
Het geld komt ten goede aan het behoud, de restauratie en de zichtbaarheid van de collectie. 
 
Contact via Aafke Boerma: 070-3462700 of boekzoekt@meermanno.nl.

Museum Meermanno | Huis van het boek
Prinsessegracht 30
2514 AP Den Haag
070 346 27 00
www.meermanno.nl