Mars - Nyhetsbrev

OK, nu är det vårtermin, början på året, startgropar och gupp i vägbanan. Det är den tid på året då vi dels spelar våra aktuella föreställningar, dels kläcker nya idéer. Framtiden är osäker. Hur ska det gå? Frilansarnas knäckfråga: hur mycket is i magen måste man ha? Svaret är alltid: lite till. Det har ju alltid blivit nya turnéer och det verkar ju som att Big Wind har ett hyfsat rykte så det kanske ska funka ett tag till. Jag förlitar mig till vår samlade idérikedom och vårt hantverkskunnande. Med de förhoppningsfulla glasögonen på näsan ter sig framtiden ljus, trots allt. Jag vet att det finns något nytt, okänt och alldeles underbart där framme, bortom kröken.
Ola Karlberg, Teaterdirektör
 
Big Wind på Konstepidemin i vår
 
Precis som i höstas kombinerar vi vårt turnérande med att spela hemma på Konstepidemin. Vi har, efter år av påtryckning från förskollärare här i Göteborg, tagit upp Sagan om den tjocka pannkakan och URdjur. Dessa, två av våra värsta långkörare genom åren trängs i repertoaren med nyare stycken som Opsis, Riddar von Papp och Håll i Hatten. 
 
 
Bli äldre - en bra idé?

Bronja Novak Lindblad och Susanne Martin har skapat var sitt danssolo på åldrandets tema. På två olika sätt kommenterar de det faktum att de själva blir äldre men ändå är kvar i den extremt kropps- och åldersfixerade dansvärlden. Deras solon The Shadow och The Fountain of Youth är bägge härligt kreativa svar på frågan om det finns plats för två damer över fyrtio på dansscenen. Ett Big Wind-gästspel på Atalante i Göteborg.
19-21 April. Boka!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Brev från en okänd person i publiken den 2e februari till Cilla och Tobias i samband med Den stora melodifesten
Hej
Ursäkta att jag stör - men jag vill bara rikta ett jättestort tack till er för er konsert i Konserthuset i Stockholm i dag.
Jag är alldeles överväldigad av ert sätt att med glädje - utan att vara larviga - kunna förmedla en sådan underbar energi och bredd i programmet till alla åldrar.  Ni verkligen respekterade publiken i alla åldrar och musiken. Jag (som är över 60) hade nära till tårarna ibland. Mina barnbarn 4 och 5 var hellyckliga att få sjunga med. När jag frågade 5 åringen om han tyckte att det var bra så sa han "såklart och det var roligt också". Han satt som en fokuserad "svamp" och bara sög in föreställningen. Ni skulle hört med vilken glädje och hög stämma han sjöng med i Blinka lilla stjärna.
Jag hade inte föväntat mig att jag som är "konsertvan" skulle finna en sådan njutning och höjdpunkt i mitt liv denna dag. Otroligt bra gjort av er att fånga alla åldrar. Tack och lycka till med att fortsätta sprida glädje.
Anders
 
Ny producent
 Två dagar i veckan arbetar Sofia Åhrman för oss
-Jag är glad över att få vara en del av Big Wind!
Big Winds föreställningar är en helhet, en fantasifull och nyfiken resa med dans, musik och teater i en härligt smart och fiffig scenografi och ljus. Mitt engagemang är sociala projekt med konst och kultur som verktyg och att arbeta som producent för Big Wind är ytterligare ett steg i att knyta ihop det som görs för och med barn här på Konstepidemin och aktivt arbeta på att sprida och möjliggöra det som jag så envist tror på! 
 

Mer information om Big Wind och komplett spelplan hittar du här: www.bigwind.se
 
Big Wind är en av landets flitigaste och mest anlitade resande teatersällskap. Verksamheten bedrivs i hela landet med säte i Göteborg. Big Wind spelar sedan 1989 mellan 250 och 300 föreställningar per år för 20-40 000 personer. Huvudsakligen barn och ungdomar från norr till söder. Big Wind står konstnärligt stadigt förankrat i tvärdraget mellan de tre uttrycksformerna dans, musik och teater. Big Wind ägs av dess fjorton medlemmar. Big Wind är en fri varelse i bemärkelsen att varken stat, region eller kommun dikterar vad som komma skall. Vad som ska visas för publiken bestäms av artisterna, konstnärerna själva. Håll tillgodo!

Big Wind, Konstdepidemins väg 6, 413 14 Göteborg, 031-82 77 28