Click here to view this email in your browser
 
  
Hej,
  
Nu har vi öppet extra länge med extra många ur vår hjälpsamma personal på plats för att alla tomteärenden ska hinnas med innan julafton!

Välkomna måndag-fredag kl 11-19 samt lördag kl 11-16 från 15 dec - 22 dec.
Dan före dopparedan, dvs 23 dec, har vi öppet kl 11-15
  
Julafton, Juldagen och Annandag Jul stängt
 
27 december kl 11-16
29 december kl 11-18
30 december kl 11-16

Nyårsafton & Nyårsdagen stängt
 
 
Varning för garnbrist!
Förutom eventuella stickade klappar är det bäst att passa på att ladda upp med garn inför de stundande helgerna. Man vill ju inte sitta sysslolös när ledigheten kommer eller när man ger sig av på resa, eller hur?
 
Själv hade jag tänkt att något så pass otippat som en virkad filt skulle bli mitt helgprojekt. Jag virkar inte så ofta, mest för att jag inte är så bra på det och för att jag oftast längtar tillbaka till stickningen innan jag hunnit klart :) Så i veckan som gick började jag på en gladrandig filt i Drops Andes, med virknål 10 mm och enkla mormorsränder går det undan vill jag lova. Kanske blir den till och med klar innan jullovet hunnit börja, och då är det bäst att jag har en plan B...
 

Just nu under Drops Alpaca Party, fram till årets slut, kan du köpa Andes för endast 39 kr per 100 gr istället för ordinarie pris 52 kr.
 
 
Toppenpris på KnitPro Dreamz strumpstickor i set
Köp sockgarner för minst 300 kr så får du köpa ett set med 20 cm långa KnitPro Dreamz strumpstickor för endast 499 kr, ordinarie pris är 849 kr. Gäller så långt lagret räcker, dock längst till och med 23/12, och kan ej kombineras med andra erbjudanden. Som sockgarner räknas något av alla våra slitstarka ullgarner med nylon eller polyamid i. Knit Pro Dreamz är stickor i laminerat, polerat och lackerat björkträ. Setet innehåller 20 cm strumpstickor i storlekarna nr. 2.5 , 3 , 3.5 , 4 , 4.5 och 5 mm. Varje storlek har en egen färg. Allt är förpackat i en svart tygväska, ett ultimat stickset för alla som gillar att sticka sockor!
 
  
Tips på fler hårda klappar!
Vi har fått in massor av små livsnödvändiga prylar senaste veckan . Sånt man helt enkelt behöver inom materialsporten stickning. Allt från smarta mönstermarkörer i form av magnetiska linjalklämmor till ulltvättmedel, flätstickor och böjda nålar - som ju gör det så otroligt mycket lättare att montera (dvs sy ihop) sina stickade alster. Naturligtvis har vi även garnvindor, nystmaskiner och en hel massa olika stickor och virknålar i lager.
 
 
  
 
Stickkvarn kallar vi den här lilla smarta manicken här ovan. Mata den bara med garn och veva runt och den gör en finfin snodd, s.k I-cord åt dig! Förutom att det är kul så kan man göra fina saker med snodden, t ex flätor, använd dem som skosnören, armsticka en halskrage med snodden eller varför inte sticka dina egna julklappssnören?  Stickkvarnen kostar 239 kr.
  
 
Lovikkavantar är alltid rätt!
Behöver du ett snabbstickat julklappstips? Lovikkavantar! Nu har vi fyllt på vårt lager med många snygga färger i Lovikkagarnet, men vi har såklart även den klassiskt vita. Det går åt ca 100 gr per vante, ev något mer till större herrstorlek. Ofärgad Lovikka kostar 75 kr/hg och den färgade 79 kr/hg.
Gratis beskrivning finns bland annat här:
http://www.dn.se/Images/lovikkavante.pdf
 
 
 
 
 
Mohairfrossa! Tag 4 betala för 3 av alla garner från Adélès Mohair
 
Missa inte vårt erbjudande på det lyxiga handfärgade mohairgarnet från sydafrikanska Adélès Mohair.
Tag fyra nystan men betala bara för tre, vi bjuder på det billigaste!
Erbjudandet gäller till och med 31 december och kan inte kombineras med andra rabatter.
 
Välj bland följande garner:
Adélès Brushed Mohair - 50 gr 85 kr
Adélès Mohair Bouclé - 50 gr 80 kr
Adélès Magic Ball - 50 gr 199 kr
Adélès Ribbon Yarn - 50 gr 199 kr
 
  
Nytt: Artesano Alpaca Heather
Vårt senaste tillskott i sortimentet är Artesano Alpaca Heather. Ett vackert garn av 50% alpacka och 50% ull, i en populär grovlek som passar till stickor 3-4 mm. Garnet finns i sju snygga melerade nyanser och kostar 59 kr per 50 gr-härva, men under december månad kan du köpa det till extra lågt introduktionspris, 50 kr!
  
  
Det finns fyra beskrivningar som passar till garnet, dessa är på svenska, kostar 25 kr och säljs endast tillsammans med Artesano Alpaca Heather.
  

 
 
 
Sista veckorna på Drops Alpaca Party !

 
Nu är Drops Alpacaparty i full gång med 25% rabatt på Drops Alpaca, Andes, Nepal & Lace.
Kampanjen pågår ända till sista december.
 
Alpaca NU 29 kr ord 38 kr
Andes  NU 39 kr ord 52 kr
Nepal  NU 20 kr ord 26 kr
Lace  NU 79 kr ord 105 kr
 
Observera att du inte har någon bytesrätt på garner inköpta till Kampanj- eller REA-pris.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!