Projecten, 3HW en 5HW
Beste ouder(s),
 
Als leerkrachten Gedragswetenschappen uit het 3de en 5de jaar willen we graag de leerlingen meer jaaroverschrijdend laten samenwerken. Hiertoe bieden we hen twee initiatieven aan.
 
1.
Op 12 maart 2020 komen leerlingen van de Miniemen gedurende twee lesuren een project rond de strijd tegen onderdrukking (buurklassen) voorstellen. Een maatschappelijk thema dat sterk aansluit bij de richting Humane Wetenschappen.
In een interactieve presentatie laten de leerlingen van de Miniemen zien wat onderdrukking is en waar deze nog steeds voorkomt.  Deze presentatie bestaat uit een tentoonstelling en een workshop. Via ‘paspoorten’ vertellen ze het verhaal van mensen die leven of geleefd hebben in onderdrukking. De leerlingen willen anderen bewust maken van de problematiek en bieden daarom hun presentatie al enkele jaren aan in het binnen-en buitenland. Op hun website kan u meer informatie vinden: https://www.ipmprojects.eu/anti-oppression-programme-1/
Het bezoek van de leerlingen van Miniemen aan onze school kadert binnen een ruimer project dat volgend schooljaar verder zal worden uitgewerkt.
 
2.
Binnenkort start 5HW ook met een onderzoek over persoonlijkheid waarbij 3HW een klein deel van de theoretische input zal geven ahv een presentatie. Deze presentatie zal in kleine groepjes doorgaan waarbij de oudere leerlingen de jongeren helpen in het geven van een goede presentatie.
 
Heleen Juchtmans, leerkracht Gedragswetenschappen 3HW
Hilde Van Wichelen, leerkracht Gedragswetenschappen 5HW
 
Voor verdere inlichtingen over deze activiteit, contacteer
heleen.juchtmans@hdc.ksleuven.be
hilde.vanwichelen@hdc.ksleuven.be
 
 
Dit is een no-reply adres. Gelieve niet te reageren op de afzender van dit bericht.
Voor wijzigingen in contactadres, contacteer secretariaatsmedewerker nick.caron@hdc.ksleuven.be