Cari amici, beste wijnvrienden, 
 
In Piemonte zijn onze wijnboeren gestart met de Nebbiolo te oogsten en iedereen is bijzonder enthousiast. Piemonte is dit jaar gespaard gebleven van extreme weersomstandigheden en in de bloedhete zomer viel er ten gepaste tijde een broodnodige regenbui. Sinds enkele weken zijn de temperaturen meer gematigd en zorgden de koude nachten voor de ideale omstandigheden waarin de druiven optimaal konden verder rijpen. In Toscane liggen de kaarten iets anders. Door de droogte zijn de rendementen bijzonder laag, al zijn onze producenten wel zeer tevreden over de kwaliteit. Over enkele maanden zullen we de eerste wijnen op vat kunnen proeven en dan koppelen we uiteraard graag terug met onze eerste bevindingen.
 
Ondertussen, na een zalige Indian Summer, doet stilaan de herfst zijn intrede. Het uitgelezen moment om onze volgende Openflessendagen aan te kondigen. Lees snel verder!
 
Grote najaarsproeverij op 18 en 19 november
 
Voor de eerste keer sinds onze jubileumdegustatie in juni 2022 naar aanleiding van het 15-jarig bestaan van Stappato en het 5-jarig bestaan van De Windmolen organiseren we opnieuw een degustatieweekend. We lanceren een paar nieuwe domeinen, laten nieuwe jaartallen op jullie los en zorgen voor een hapje zodat er niet op een lege maag dient gedegusteerd te worden.
 
De Openflessendagen in samenwerking met De Windmolen vinden plaats in onze gebouwen te Eke. Op zaterdag 18 november en zondag 19 november 2023 kunnen jullie van 14u tot en met 19u doorlopend komen degusteren. In totaliteit zullen er een 60-tal wijnen te proeven zijn.

De kostprijs bedraagt 20 euro per persoon, inclusief een Spiegelau degustatieglas en een hapje van ’t Verschil on wheels. Inschrijven kan reeds via onderstaande link. Op de webpagina zullen jullie ook enkele weken voordien de volledige proeflijst kunnen terugvinden. Om alles vlot te laten verlopen, zouden wij iedereen willen vragen om zich vooraf in te schrijven via volgende link:
 
 
Maak er een vineuze herfst van en graag tot op de najaarsproeverij,
 
Jens, Jeroen & Robin
 
© 2023 Stappato, www.stappato.be