JUNI 2011
 
Vad är Konst?
Ja, det borde vara sådant som heter något med konst. Konstnär, bildkonst, scenkonst, konsthantverk etc. Men vi kan också tänja begreppet åt mer vardagliga uttryck som matlagningskonst, talekonst etc. Man tänker då på det som är lite utöver det vanliga. En superkock eller en duktig talare t.ex. Men låt oss gå ett steg till i vardaglighet. Den som lagar läcker mat av helt normala råvaror i ett helt normalt kök en helt normal onsdag borde väl också kunna kallas konstutövare. Och varje gång man öppnar munnen och formulerar en mening så är ju det en slags konstfärdig handling, eller? God mat och begripligt tal. I min mun är det stor konst!
 
Ola Karlberg - Teaterdirektör
 
 
 

Alice i Underlandet

Premiär 8 juli
14:00

Därefter varje Fredag, Lördag
och Söndag
14:00
under juli månad
 
Tjolöholms Slott

Biljettbokning:

 
ROCKA LOSS!
 
Glöm inte att du kan köpa den svängiga musiken från

Big Wind's föreställningar på CD!
Premiär för Alice i Underlandet på Tjolöholms Slott!


Snart är det dags...
Biljetterna är släppta och repetitionerna av Alice i Underlandet är i full gång! Den 8:e juni är det premiär för Lewis Carrolls klassiska saga om flickan som faller ner i ett kaninhål och hamnar i en absurd, ologisk och fantasieggande värld. Följ med oss ner i underjorden på spännande äventyr. Möt Cheshirekatten, den galna hattmakaren, vita kaninen och inte allra minst Alice själv. Missa inte magin på Tjolöholms Slott i sommar, boka dina biljetter på Ticnet nu!

Vi har intervjuvat Stina Hedberg, koreograf & regissör för Alice i Underlandet...
 
Hur är det att jobba både som regissör och koreograf för Alice i Underlandet?
 Att jobba i bägge funktionerna känns inte så konstigt, det har jag gjort tidigare. Denna gång är det ett extra stort gäng – 9 pers inklusive musiker på scen! Därför har jag en koreografiassistent denna gång. Det är en ensemble som är jätteproffsig och samtidigt öppna och nyfikna.  Det blir en utmaning att ta fram just dansen i detta så extremt ordrika verk av Lewis Carroll. Vissa scener där man vanligtvis berättar med ord, kommer att vara helt dansade.
 
Här kan du läsa hela intervjun!
 
 
 
Hänt på Konstepidemin
Håll i Hatten
Big Winds fartfyllda hattshow blev en succé bland den yngsta publiken. Under tre dagar i maj spelade Lina Persson och Johanna Ehn sin egen dansföreställning. Responsen har varit mycket positiv och det är nu bestämt att föreställningen återkommer våren 2012. Klicka på länken för att se ett klipp av hur det såg ut när de uppträdde i maj.

 
Fröken Sill och Herr Makrill 
Denna Big Winds långkörare gjorde publiksuccé även den här gången! Under maj månad spelade Tobias Edvardson och Cilla Klein för utsålda hus på Konstepidemin i Göteborg. Nu tar de ett välbehövligt sommaruppehåll för att sedan ge sig ut på turné igen till hösten. Ni kommer då bland annat kunna se dem i Pigge & Sigge, Sjöng till Sjöss och Digga dig! Vill du veta när de kommer till just din stad föreslår vi att du då och då håller ett öga på vår hemsida
 
 
 
Nyfiken på vilka Big Wind är och våra föreställningar? Besök oss på vår hemsida

Fler godbitar följer i nästa nyhetsbrev!! 
Varma hälsningar!
 
 
Big Wind
Konstepidemins väg 6, 413 14 Göteborg
031-82 77 28, info@bigwind.se