Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu är det bråda dagar med garnleveranser till butiken var och varannan dag, den senaste tiden har vi fått in massor av härliga färger och kvaliteter från Malabrigo samt  en rejäl påfyllning av Soft Donegal Tweed!
 
Längre lördagar igen! Nu är sista lördagen i augusti passerad och vi återgår till våra ordinarie öppettider och stänger först kl 16 på lördagar.  Alltså; vardagar 11-18 och lördagar 11-16 är ni varmt välkomna till butiken!
 
Hösten närmar sig och med den alla spännande garnnyheter och inte minst nya intressanta stickböcker! Vi har i år glädjen att få hålla bokkalas för två finfina böcker av två riktiga favoritförfattare, först ut är Celia B Dackenbergs nya bok Kulturkoftor - livet, konsten och saker att sticka. Celia kommer till butiken lördag 9 september och har med sig sin alldeles pinfärska bok.
 
Vilken är då nästa favortitförfattare? Det är ingen mindre än Ivar Asplund! En debutant i författarsammanhang, så i ärlighetens namn har jag ännu inte kunnat ta del av hans verk i den rollen, men eftersom han är en favorit som kollega, kursledare och designer så vågar jag även kalla honom favoritförfattare. Ivars bok kommer först lite senare i höst, den som väntar på något gott...
 
Men vi kan njuta av Ivars stickinspiration redan nu, det är dags igen för fördjupningskursen Sticka mönster med två färger! Ett tillfälle för dig som vill utveckla din stickteknik och lära dig mer om färgval, att sticka jämnt och snyggt med flera färger samt att klippa upp din stickning. Läs mer i inbjudan nedan.
 
 
Merino Sock Spräckel
Som jag tidigare nämnt är sommartid lika med full fart i min mammas lilla färgfabrik. I år har hon och jag roat oss med att färga spräckligare garner än vanligt, och nu lanserar vi första laddningen av våra Merino Sock Spräckel i butiken. En härva är 100g och 425 m, 75 % superwash merinoull och 25% nylon och kostar 195 kr. Varje härva är unik, men de är ofta färgade i par så de har en kompis med ungefär samma färger i. Passar finfint till sockor, mössor, sjalar eller större plagg, ensam eller med enfärgat sällskap av t ex Malabrigo Sock eller Tosh Merino Light.
 
  
AKTUELLA KURSER & EVENEMANG!
 
Bokkalas: Kulturkoftor - livet, konsten och saker att sticka av Celia B Dackenberg
lördag 9 september kl 14-16.
Fotograf: Stellan Herner
Kulturkoftor är på sätt och vis en stickbok - men ändå inte. Celia följer nu upp sina tidigare succéer Sagornas stickbok och Ylle och Bläck med ytterligare en läsvärd bok om stickning. Boken innehåller flera beskrivningar på vackra plagg, men också så mycket mer av intressanta personporträtt och spännande läsning om historierna bakom plaggen, med stämningsfulla fotografier av Stellan Herner.
Vi får följa Celia i hennes efterforskningar om plaggens skapare, bärare och ursprung. Vi möter vitt skilda kulturpersonligheter när stickningen tar oss från Miss Marple via Coco Chanel och Ingenjör Andrée till Kurt Cobain! 
 
Celia kommer till butiken lördag 9 september kl 14-16 och berättar om och signerar sin nya bok, och naturligtvis  har hon med sig flera av plaggen från boken.
 
Ingen föranmälan behövs, men för säkerhets skull kan du förhandsboka ditt exemplar av boken till releasepriset 249 kr. Det gör du genom att maila till oss på info@litetnystan.se. Ange Kulturkoftor i rubriken och skriv hur många ex du vill ha.
 
 
Fördjupningskurs: Sticka mönster med två färger  
Fyra onsdagar:
13 september, 4 oktober, 25 oktober och 8 november
kl 18.30-21.00
 
Det här är chansen för dig som vill fördjupa dig ordentligt i mönsterstickning med två färger! Under fyra onsdagkvällar kan du att ta del av massor av tips och tricks som utvecklar din stickteknik. Vi kommer bland annat att gå igenom olika sätt att hålla garnet för att få ett jämnt och snyggt resultat, hur du kombinerar färger och hur du kan klippa upp din stickning för att till exempel skapa ett ärmhål.
 
Kursledare är Ivar Asplund.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Höstnytt från Sandnes: Lun Ull!
Från Sandnes garn har vi redan fått in en av höstens nyheter, det supermjuka garnet Lun Ull. Entrådig merinoull i milda, sköna färger som passar utmärkt till mysiga mössor och halsplagg, men även tröjor och koftor.
 
Ett nystan är 50 g och ca 80 m, passar till stickor 4.5-6 mm och kostar 69 kr.
 
Ett alldeles nytt mönsterhäfte finns såklart till garnet, det heter 1711 Lun Ull och innehåller modeller till både dam, barn och herr, några exempel ser du nedan. Som vanligt kostar hela häftet endast 49 kr och säljs tillsammans med Sandnes garn.
 
 
 
 
 
REA Sheep Uy Merino Soft
Passa på att fynda mjuk, handfärgad merinoull från Uruguay när vi säljer ut det vi har kvar av Merino Soft från Sheep Uy Colors. En härva är 100 g och ca 270 m och passar till stickor 3.5-5 mm. REA-priset är endast 99 kr per härva, mot ordinarie pris 175 kr. Gäller så långt lagret räcker, så skynda fynda!
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!