Motortrip Peter Motor Works 2019
 
 
 
 
DAG 1: Boekarest
Welkom in Boekarest, de grootste stad en de hoofdstad van Roemenië!
Wij halen u op aan de luchthaven en brengen u naar het hotel. Dit is gelegen in het centrum van Boekarest, een stad vol met kunst, musea en een bruisend nachtleven, ook gekend als “Little Paris”. Indien de vlucht timing het ons toelaat kan u er dan ook gaan kijken naar het charmevol historische centrum met orthodoxe kerken, galerijen en unieke architecturale sites. Ook een bezoek aan het parlement, het grootste gebouw ter wereld na het US Pentagon en gebouwd door Nicolae Ceausescu, loont de moeite.
‘s Avonds tijdens een special welkom diner zullen de details van onze trip nader toegelicht worden.
 
 
 
 
DAG 2: Boekarest – Cheia Pass – Sighisoara – 290km
We laten de mooie hoofdstad achter ons en rijden via een spectaculaire bergroute naar Sighisoara. We rijden door smalle straatjes en onthouden dat dit de streek is waar Print Vlad of the Impeller, beter gekend als Count Dracula, geboren is. In Sighisoara kunnen we de versterkte citadelburcht bezoeken evenals de klokketoren en de folterkamer met middeleeuwse wapens. We verblijven die nacht in de oude stad van Dracula.
 
 
 
 
DAG 3: Sighisoara – Bicaz Gorges – Voronet Painted Monastery – Frasin – 335km
Het is nu tijd om een dagje te rijden via mooie landwegen door een wild landschap met de Bicaz Gorges in het nationale park en de Red Lake, ook genaamd Killer Lake door de toppen van de dennenbomen die boven het water uitsteken! We zetten onze mototrip verder en rijden Moldavië binnen, een zeer mooie streek die de cultuur en de geschiedenis van het Roemeense volk symboliseren. Vergeet zeker niet even te stoppen bij het Voronet klooster, het belangrijkste gebouw uit de 16° eeuw, van Stefan de Grote, een invloedrijk roemeens leider.
 
 
 
 
DAG 4: Frasin – Trans Rarau – Targu Mures – 280km
Vandaag rijden we naar een heel andere streek, Transilvanië, met een andere cultuur en verhalen, kortom een andere wereld. We rijden door prachtige landschappen in de Trans Rarau, een sprookjesachtig land bewoond door boeren en vol van mysteries.
 
 
 
 
DAG 5: Targu Mures – Sibiu – 250km
Vandaag ontdekken we Transilvanië!
We eindigen de dag in Sibiu, een stad opgericht door de Saxen die ooit “Hermannstadt” heette. Sibiu was in 2007 ‘Europese culturele hoofdstad’. De reden waarom is aan u om te ontdekken.
 
 
 
 
DAG 6: Sibiu – Transalpina road – Urdele Pass – Horezu – 250km
We zetten onze reis voort naar de Transalpina. De hoogste bergroute van de hele Karpatische bergketen. We rijden op 2145 meter hoogte met uitdagende slingerende wegen. Vergeet zeker niet om foto’s te nemen van de Transalpina weg met zijn prachtige vergezichten. Het is hier een speelplaats voor veeleisende motorrijders!
 
 
 
DAG 7: Horezu – Transfagarasan – Bran – 300km
Dag 7 zal voor velen het hoogtepunt zijn van onze trip want vandaag rijden we de Transfagarasan. Een 91km lange weg, puur gemaakt om rijplezier te geven aan veeleisende motorijders. Gebouwd op een hoogte van 2042 meter over de Fagaras Bergen. De Transfagarasan biedt u het meest spectaculaire landschap in heel Europa. Deze weg is ook de reden waarom onze vakantie in deze periode moest doorgaan. Hij is maar een paar maand per jaar, beginnende van half juni, open voor het publiek door de lokale barre weersomstandigheden.
De Transfagarasan werd wereldberoemd toen Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May van het programma “Top Gear” de route omschreven als “the most amazing road we have ever seen”! En die gasten kunnen het weten!! Op het einde van deze route kunnen we ook een ongelooflijk mooi meer bewonderen. Het Balea meer is pitoresk gelegen in het midden van de bergketen.
 
 
 
 
 
DAG 8: Bran – Dracula Castle – Peles Castle – Boekarest – 220km
In Bran ligt het kasteel van Graaf Dracula. Het kasteel waar de mythe ontstond van de wereldberoemde vampier, gekend voor zijn sadistische moorden op minimum 100.000 mensen. Van daar trekken we naar Brasov. Neem hier even de tijd om door de smalle straatjes te kuieren van een stad die in de 12° eeuw gebouwd werd door de Saxen in gotische architectuur en prachtig bewaard is gebleven. We zetten onze tocht daarna verder over de Bergen waar we langs Peles Kasteel komen, gebouwd door Koning Carol en ingericht door de belangrijkste decorateurs van Europa. Dit voormalig koninklijk paleis uit einde 19° eeuw is een van de mooiste in Europa en telt wel 160 kamers.
 
 
 
 
DAG 9: Boekarest vertrek
De laatste dag hebben we vrij tot 14u in de namiddag. Tijd genoeg dus voor een klein bezoekje aan Boekarest. Wij wensen u een leuke en veilige trip.
 
 
Peter Motor Works
 
 
DATA 2019:
Zaterdag 15.06.2019 – zondag 23.06.2019
 
DAGEN:
9 dagen / 7 days rijden
 
PRIJS / PERSOON: single room: richtprijs: 1.600,-EURO
 
double room: richtprijs: 1.400, -EURO
 
De richtprijs is op basis van 25 deelnemende moto’s
First come, first served
 
 
Inbegrepen in de prijs:
  1. 8 nachten accommodatie in 3*** en 4**** sterren hotels met veilige parking voor de moto’s
  2. 8 ontbijten in de hotels (diner is niet inbegrepen, zo kan iedereen eten wat hij graag eet. Er is trouwens mogelijkheid tot à la carte dineren elk avond in het hotel waar we verblijven)
  3. Transport van en naar de luchthaven vanuit Genk en in Boekarest
  4. Vliegreizen heen en terug
  5. Routes voor uw eigen GPS BMW Navigator
  6. Assistentie camionette die ons elke dag volgt en waar we ook wat bagage in kwijt kunnen (niet alles)
  7. Transport van de moto’s van en naar Boekarest.
Niet in de prijs:
» Benzine
» Dranken en maaltijden na het ontbijt
 
 
PETER MOTOR WORKS
Bosdel 64 - Westerring
3600 Genk
Tel.: 089 20 82 50
info@petermotorworks.net.bmw.be
www.petermotorworks.be
www.facebook.com/Peter.motor.works.BMW